::Inici >La hist˛ria

La hist˛ria


Potser la casualitat o bé el destí, la botiga de Cal Silo segueix encara oberta després de tants anys de servei al públic.

L’avi Silo, en Josep Mestres Plassa, en el seu temps va ser un home amb inquietuts. Portava els comptes del Sindicat del ví de Vimbodí, dirigia la Coral de veus (que en aquella època només hi cantaven homes) i va iniciar la primera botiga amb la seva dona, l’àvia Maria Murt Tarragó.

Dels documents que encara conservem, deduïm que l’establiment va obrir pels voltants del 1925, sent la primera botiga al número 22 del carrer Major del municipi. Al principi l’activitat era la venda de pesca salada, verdura, farina, celeals i altres productes que es venien a granel.

Va arribar l’anomenada Fira de Mostres de Barcelona del 1929, que els avis Silo van visitar i no va ser fins els vols del 1930, en que tenim constància de que la botiga funcionés com a tocineria i per tant, es fés la matança del porc tal i com es feia en aquell temps per fer l’elavoració dels diferents productes després.

La visita a la Fira dels avis, apart de ser un revulsiu per l’època, va ser un tret a remarcar en la història del negoci, perquè durant aquells dies d’absència, l’única filla del Josep i la Maria, la padrina Tresina, va quedar encarregada de portar la botiga amb tant sols 13 anys aproximadament i això la marcar d’una manera molt especial i sempre ens ho recordava amb orgull perquè va significar el descobriment de la seva vocació.

Avans d’instal.lar-se definitivament a l’adreça actual, al número 27, la tenda va estar uns anys al número 21 del mateix carrer. L’avi Silo ja havia mort i el negoci que ja el portava la padrina Tresina, anava a nom de Viuda de José Mestres Plassa.

Després van venir nous temps. D’un negoci iniciat pels besavis, va seguir gràcies als avis, va passar a ser administrat per la mare Angelina i actualment continuat per la M. Àngels.

Actualment l’objectiu no és cap altre que continuar la tasca iniciada pels avantpassats que ha anat sobrevisquent de generació en generació, adaptant-se als nous mercats de manera humil i servicial, tal i com l’hem apressa des d’anys i que sempre ha estat part de la nostra vida.

En l’actualitat es venen productes derivats del porc, elaboració de qualitat, pròpia i artesanal de llonganisses, botifarres i xoriços i també de pesca salada, llegum cuita i comestibles varis saleccionats.