::Inici >Projectes >Caravana d'ajut humanitari

Caravana d'ajut humanitari

El moviment solidari amb el Poble Sahrauí i la Delegació del Frente Polisario  de Catalunya sol.licitem als ciutadans i ciutadanes de Catalunya que participin en la recollida popular de productes de primera necessitat que tindrà com a població beneficiària els sahrauís refugiats en els campaments de Tindouf.
La població sahrauí viu separada des de fa més de 30 anys. Una part de la població resta al Sàhara Occidental, zona ocupada per Marroc i l’altra fugí cap el desert, buscant refugi en territori algerià (campaments de Tindouf). Des d’aleshores, més de 200.000 sahrauís viuen en la «hammada» argelina, sobrevivint gràcies a l’ajut internacional.
A partir de l’agost de l’any 2005 les agències de la ONU i especialment els programes de l’ACNUR (Alt Comissionat de les Nacions Unides pels Refugiats) i PAM (Programa d'Aliments Mundial) han fet una reducció de la seva assistència humanitària que és concreta en un 44% dels seus programes als campaments de refugiats sahrauís, afectant bàsicament als aliments de primera necessitat.