::Inici >Projectes >Vacances en Pau

Vacances en Pau

Aquest projecte, on famílies catalanes acullen a nens i nenes sahrauís durant els mesos d’estiu, pretén donar a aquests infants la possibilitat de veure moltes coses que fins ara només coneixen en els llibres escolars (rius, muntanyes, el mar,...etc) i la de conviure amb nens i nenes catalans/nes per arribar a tenir una altra imatge del món, diferent a la que els hi mostra la realitat quotidiana dels campaments de refugiats on el Poble Sahrauí viu exiliat des de l’any 1975. 
Des de la signatura dels Acords Tripartits de Madrid i l’immediat repartiment del Sàhara Occidental en mans de Marroc i Mauritània, al voltant de 200.000 sahrauís viuen organitzats en campaments allà on res no creix, la «hammada», un desert inhòspit situat a la regió algeriana de Tindouf. Les condicions de vida són extremes: temperatures superiors als 50 graus a l’estiu i baixíssimes durant les nits de l’hivern; amb manca d’aigua i llum elèctrica.
A tot això s’ha de sumar la manca d’alimentació creixent, vestit i, en definitiva, dels productes més bàsics. Un dels sectors més afectats per aquestes difícils condicions de vida són els nens i nenes que en moltes ocasions no tenen  cobertes les necessitats més bàsiques per al seu bon creixement i desenvolupament personal.
 

Tota persona interessada en l’acolliment pot posar-se en contacte amb l’associació a:

T. 
666 10 45 21 / 618 19 68 86      o      bpsahara@gmail.com 


octaveta2

octaveta3

octaveta4