::Inici >Activitats >"Relats a la Catedral de Tarragona"

"Relats a la Catedral de Tarragona"

 I PREMI "RELATS A LA CATEDRAL DE TARRAGONA"  (2021)


Els Amics de la Catedral hem sentit una il·lusió especial en la celebració d'aquest acte, perquè ha estat el primer, semi presencial, que hem fet després d’un any de pandèmia, en que ens hem hagut de reinventar a través de la tecnologia. Una tecnologia que se’ns feia feixuga però que finalment, hem sabut posar-la a favor nostre.

Un any en que hem remat amb força per superar els esculls, no volíem fer llenya i hem dirigit la mirada al futur i això ens ha fet créixer, generar idees, desenvolupar habilitats i també moure’ns en la incertesa.

Hem realitzat aquest acte acompanyats de diferents autoritats que amablement han acceptat la nostra invitació. Mercès al senyor Manel Castaños, conseller d’educació de l’Ajuntament de Tarragona, i a monsenyor Miquel Barbarà, mestre de capella i responsable de la música a la catedral de Tarragona, i un molt bon Amic.

Aquest era un projecte  en el que demanàvem petits treballs que serien fragments d’un gran vitrall que ens emmiralla, la nostra catedral, en que es valora la cultura, el talent, la imaginació els sentiments i la qualitat literària.

En veritat, n'hem premiat quatre però reconeixem l’esforç de tots i de cadascun dels que han format part de la gènesis d’aquest projecte, que són els alumnes guiats pels professors i escudats pels centres, per tant tots els relats mereixen ser-hi. Enhorabona!!

La convocatòria, en català i castellà, no assenyalava cap temàtica especial però si que marcava que tingués com a escenari la catedral. Les categories establertes per als participants han estat: Educació Primària, ESO i Batxillerat. L’edició ha estat prolífera amb un record de 50 relats presentats: 38 d’EP, 8 d’ESO i 4 de Bat. Han participat centres educatius de Tarragona, Reus, El Pla de Manlleu i de Corbera d’Ebre.
 
Les persones que han esmerçat el seu temps en seleccionar, en valorar els treballs presentats, en fer una reflexió compartida dels relats que encaixen en les bases, són: el senyor Xavier Olloqui Martín, el senyor Jaume Hernández Fernández, la senyora Maria Teresa Freixas Guinjoan, la senyora Maria Teresa Blay Boqué i la senyora Cinta Sebastià Estupiña. El Jurat, va detectar, en la categoria d’Educació Primària, dos grups ben diferenciats i per unanimitat va considerar establir dues categories en el premi d’Educació Primària una per a cicle mitjà i l’altre a cicle superior. Mercès per secundar a ulls clucs, la iniciativa i gràcies per regalar-nos el vostre temps i saber.

Us esperem a tots l'any vinent!!!!

 
   Els treablls guardonats en les diferents categories són els següenets
       

La Joia de Tarragona

JÚLIA TORNÉ ESPAÑOL
 Batxillerat
Institut Sant Pere i Sant Pau
 

Destinos inesperados 

WEAM RAKI LATRACHE
 Educació Secundària Obligatòria
Institut Salvador Vilaseca

El verdader tresor de Santa Tecla 

ENRIC MONTERO PUIG
Educació Primària
Col·legi Lestonnac-L'Ensenyança
 

La bruixa i la catedral

ELSA FERNÁNDEZ SALES
Educació Primària (cicle mitjà)
Escola Pau Delcós 

       
 

FOTOGRAFIA

 
       
       
II PREMI "RELATS A LA CATEDRAL DE TARRAGONA"  (2022)    

 
 
 Els treablls guardonats en les diferents categories són els següenets
  
    Un gran descobriment

CARLOTA FERNÁNDEZ CARRILLO

Educació Primària - Cicle Mitjà
Col·legi Lestonnac-L'Ensenyança
 
  La estatua desaparecidad de la catedral

BLAI LLAURADÓ FONT

Educació Primària - Cicle Superior
Col·legi El Carme
  Abans que jo

ITZIAR DE ANTA MOLAS

Educació Secundària Obligatòria
Institució Tarragona-Aura

 
     Hores, minuts i segons
JOANA PRADES ARLANDES

Educació Secundària Obligatòria Institut Sant Pere i Sant Pau

    La Dolors i el Josep

JÚLIA ARÉVALO MARTÍ

Batxillerat
Institució Tarragona-Aura
 
       
  FOTOGRAFIA