::Inici >Activitats >Activitats en familia

Activitats en familia

2020 - 2021

Els avis ensenyen la catedral als nets, 6

 
Avis i Nets 6https://webfacil.tinet.cat/usuaris/jserrav/Avis_i_Nets_6_web_20220506001953.pdf
   
2019 - 2020
Els avis ensenyen la catedral als nets, 5
         Simbolos    Boton prensaBoton prensa

     

Fotografies       Diari de Tgna      Diari Més
 

El dia 30 de desembre i per cinquena vegada consecutiva, els Amics de la catedral, hem celebrat l’activitat Els avis ensenyen la catedral als nets, 5.

Què hem treballat enguany?, Què hem après?

El viatge en el temps que us hem preparat ens ha transportat al GRAN i decisiu moment de construir la Catedral!!! Qui ho va decidir i per què? Entre tots hem descobert quan es va començar i perquè es va fer en aquest indret, quins artesans van intervenir-hi i a més ... hem muntat, poc a poc i pas a pas, tot seguint les informacions que tenim, la maqueta de la catedral, en 3D, a escala 1 és a 100!!!!  Hem col·locat l'absis, els pilars, els transseptes ... el claustre!!!!

Acompanyats pel cor Els Estels de l'Schola Cantorum de la Catedral, hem cantat: El 25 de desembre i El noi de la Mare.

En el claustre ens esperaven el gat i les ratetes. Les hem cercat, amb el vostre ajut, hem explicat la seva història i finalment l’hem n’hem estat els protagonistes!!

Com en les edicions anteriors els infants han comptat amb un quadern interactiu de l'activitat que ha estat dirigida per les senyores: Anna Mateu, Begoña Monfort i M Joana Virgili.

Avis, pares i familiars mercès per haver acompanyat als infants. Us demanem que no sigui aquesta la darrera visita que feu a la catedral!!!

 

Feliç Any 2020!!!!

 

Avis i Nets 5
   
   
 
2018 - 2019
Els avis ensenyen la catedral als nets, 4
SimbolosSimbolosSimbolosBoton prensa
                                         
Apostols i          Retaule          Trencaclosques
Profetes        Sta. M. Sastres       paviment
 
 
Per quart any consecutiu, el dia 3 de gener, Els Amics de la Catedral hem celebrat l’activitat Els avis ensenyen la Catedral als néts, 4.

Hem mostrat diferents indrets de la nostra Seu, de manera lúdica, motivadora i participativa.

Ens han rebut els apòstols i profetes
. Hem aconseguit identificar-los, mercès a un joc de descoberta i d’estratègia a més d’una bona dosis d’observació., aconseguiran identificar-los.

Hem jugat a cromos i hem muntat part d’un retaule!!! Ens hem sentit protagonistes tot ajudant a representar algunes de les escenes bíbliques que apareixen en el retaule.
L’arquebisbe Pere de Clasquerí i el mestre Aloy ens han fet saber com van arribar a un acord per fer el retaule. Aloy ens ha descobert les trapelleries que hi va esculpir: Un àngel amb vestit vermell, una pota trencada al llit de la Verge, el Melcior sense corona ni present, sant Josep fent la trampa al roquet perquè caminés i la criada portant el bres al cap. Quina passada!!

Desprès d’observar el paviment del presbiteri i descobrir-ne les figures geomètriques –triangles, cercles, quadrats, corones,..-  hem format una catifa de colors!!

Ens hem acomiadat tot cantant una nadala.

Avis, pares o tiets mercès per haver acompanyat als infants i... fins un altre!!! Recordeu: La Catedral us espera!!!
Que tingueu un MOLT BON ANY 2019.


Avis i Nets 4
   
   2017 - 2018

Els avis ensenyen la catedral als néts, 3
    
Avis-i-nets-3.jpg


SimbolosSimbolo videoBoton prensa
El proper dia 28 de desembre a les 11h els Amics de la Catedral us conviden a participar, per tercer anys consecutiu, a l'engrescadora activitat que amb molt il·lusió us hem preparat: Els avis ensenyen la Catedral als néts, 3.
 
Enguany us sorprendrem amb quatre noves activitats molt participatives que posaran a l'abats dels avis i dels infants diferents aspectes de la nostra Seu.
 
  • En primer lloc resoldrem un trencaclosques gegant (2 x 2,5 m) de la façana de la      nostra estimada Catedral que els infants muntaran peça a peça fins fer-lo realitat.
  • Viurem l'Epifania i descobrirem perquè Melcior té els cabells i la barba blanca. Atenció!  també hi haurà preguntes pels avis.
  • Coneixeu el tapís de la Bona Vida o de les Potestats? Quins personatges l'integren? Com  ens aconsella que ha de ser un bon governants? Hi ha camells, cavalls, ovelles ... o no n'hi ha?
  • Sabrem trobar el calendari esculpit en pedra? Qui ho farà? Dotze són dotze ... els mesos de l'any!!!!!
  • En acabar l'activitat us facilitarem un quadern recordatori de l'activitat.
 
Us esperem el dia 28 a les 11h, acompanyats dels avis, pares, tiets o ... una persona responsables, a la façana de la Catedral!!! Recomanem que els infants tinguin entre 4 i 12 anys.

Avis i néts 3
 

L'ou com balla
          

 L'Ou com balla
De bell nou arriba la festivitat del Corpus Christi i els Amics de la Catedral, us convidem a participar, al claustre de la Catedral de Tarragona, de l’activitat L’OU COM BALLA.
 
En una primera part, l’oca Anserina, us descobrirà l’origen aquesta tradició, us parlarà de qui la va implantar a la Catedral de Tarragona, ... Us divertireu cercant els ous que   amagaran les oques, descobrireu en quins indrets de Catalunya se celebra, muntareu  el seguici del Corpus,...
En una segona part coneixereu a l’orfebre que va elaborar el baldaquí, veureu les eines que va fer servir, us revelarà els detalls més curiosos (fruites, lletres, ...), en fi ... podreu parlar amb ell, preguntar i conèixer un gran artista.
 

Simbolos

Ima
tges del baldaquíSimbolos

Imatges de l'Ou com balla

 2016 - 2017
Els avis ensenyen la catedral als néts, 2
 
Avis-i-nets-2.jpg
 
SimbolosBoton prensaBoton prensaBoton prensa

Coincidint amb les vacances nadalenques, els Amics de la Catedral, per segon any consecutiu, hem programat pel proper Dimecres dia 4 de Gener, l'activitat "Els avis ensenyen la catedral als nets", que estarà dirigida per Joana Virgili.

Està dissenyada per tal que els infants acompanyats d'avis, pares,.. gaudeixin, d'una manera lúdica, activa i participativa, de diferents indrets indrets de la Catedral.

·  On és Moisès?, I el sol de sis braços recaragolats?, Qui vigila amatent la capella de Santa Tecla?, On és la bruixa petrificada?, Com arriben les campanes? ..... Tot això i ... molt més descobriran els nens amb l'ajut dels avis, pares o ....!!!! Animeu-vos us hi esperem.

Avis i Nets 2


 
 
 Viu el Corpus a la catedral
  
 Viu el Corpus a la Catedral
Enguany, sota el títol “Gaudeix la festa del Corpus a la Catedral”, els Amics organitzem dues conferències -Capella del Santíssim: aspectes teològics i artístics, a càrrec de Mn Jaume Roig, i Materialització i realització del baldaquí de la custòdia modernista de la catedral, realitzada per Jordi Borràs i Pla- a més d’una activitat familiar.
Dividim la sessió en dues parts: Vine a veure l’ou com balla!!!  On l’oca Anserina us explicarà d’on ve la tradició de L’ou com balla, quan va començar, des de quan es celebra a Tarragona, coneixereu en quins indrets es  realitza .... I la segona part us permetrà contemplar el formós baldaquí que cobricela la custòdia el dia del Corpus a més de conèixer, parlar i preguntar a l’artista que el va obrar.
Simbolos

Imatges del baldaquíSimbolos

Imatges de l'Ou com balla

 
2015 - 2016
 Els avis ensenyen la catedral als néts, 1
     
Avis-i-nets-1.jpg
 
Simbolos

 
   
Els Amics de la Catedral, des del propòsit de fer conèixer i estimar sempre i millor la nostra Catedral, hem escollit un tema pedagògic de cara als infants.

El nostre projecte pretén muntar pel dia 29 de desembre una activitat participativa dels nens i nenes en l’àmbit de la nostra Catedral amb aquest anunciat: “Els avis ensenyen la Catedral als seus néts”. Ens plantegem una activitat didàctica basada en la descoberta i el joc, com elements substancials per a la comprensió i coneixement de la Catedral.

Continguts del treball: explorarem el claustre, descobrirem que la Seu no és un espai buit, mesurarem el Gegant de la Catedral, explicarem faules -El gat i les rates i El llop i la cabra-, observarem els animals de pedra, admirarem el retaule major i comprovarem la grandiositat arquitectònica de la Catedral.

Avis i néts 1