::Inici >Temporada 2010/2011

Temporada 2010/2011

Presentació

La cinquena temporada de Nits de Clàssics ve marcada per trobar-nos en l’any de les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela. La nostra Associació hi participa activament: hem promogut l’estrena mundial del ballet Ariel, amb música del vallenc Robert Gerhard, decorats de Joan Miró i text de Vicenç Foix. Des d’ara aquesta obra de Gerhard anirà lligada a les Decennals de 2011. També la nostra Associació patrocina completament, i així col·labora amb l’esperit religiós d’aquestes festes, amb la solemne Celebració Eucarística del darrer dia de les festes, el dia 6 de febrer, amb la Missa de la Coronació i l’Exultate Jubilate de Mozart. Per tant, aquesta temporada serà diferent en la seva programació.

Tot i això us presentem una programació ambiciosa, variada, i pensant en oferir lo millor dintre de les nostres possibilitats i disponibilitats dels intèrprets, aportant els títols més emblemàtics del repertori de música, anomenada, clàssica.

Un mes d’octubre que, per agenda dels intèrprets, estarà més ple de lo que voldríem amb tres concerts, dos orquestrals amb solista i un de vocal, on es presentarà l’obra retrobada del vallenc Jaume Balcells, un esdeveniment que, com a vallencs, ens satisfarà plenament poder-lo presentar en el nostre cicle de concerts.  Per nosaltres suposa, una vegada més, una immensa satisfacció comptar, entre l’esplèndid elenc de noms propis que s’uneixen en aquesta gran trobada artística, amb un bon nombre de vallencs i també de la nostra comarca, de qui tindrem l’oportunitat d’escoltar el seu art. 

El Centre Robert Gerhard per a la promoció i difusió del patrimoni musical català, participarà amb un concert dedicat a la música de cambra de Robert Gerhard que s’inclou dintre del cicle que programa aquest Centre arreu de Catalunya. Així volem reivindicar, dintre de les nostres possibilitats, la figura i l’obra d’aquest gran músic vallenc reconegut mundialment i tant poc valorat a casa nostra.

Entre els intèrprets, tots de gran qualitat ben reconeguda en els àmbits musicals, voldríem destacar la presencia de dos pianistes, Salvatore Spanò i José Enrique Bagaria, ambdós guanyadors del Premi Maria Canals.

El cicle Nits de Clàssics, va néixer com una proposta cultural per nodrir de música la nostra ciutat, amb el suport que ens han donat tots els nostres socis des d’un bon començament, com també el suport logístic que hem rebut de la Regidoria de Cultura. El cicle va dirigit a l’atenció, no sols del melòman vallenc sinó també d’un públic divers capaç d’apreciar en el seu conjunt la rica oferta artística i cultural d’aquest cicle de concerts. 

Un cicle per a tos els públics. Una cita encaminada a convertir-se en trobada ineludible del millor de la cultura musical a la nostra ciutat. Per això hem plantejat un nivell de qualitat i exigència que ha sigut – des de l’inici – sant i senya de la nostra trajectòria.

No és aquest un lloc per entrar en detalls d‘una programació ja ben tancada pels mesos inicials i que trobaran en les pàgines següents. No obstant això, si que volem subratllar la pluralitat de la programació que no vol limitar-se a un format musical.

Sens dubte la jornada inaugural, -  el dijous 7 d’octubre -, amb la presentació de l’Orquestra Camera Musicae amb el pianista solista Salvatore Spanò, reconegut internacionalment per la seva qualitat, que ens faran una versió molt interessant del molt conegut concert numero 21 de Mozart, constituirà un esdeveniment en la vida cultural de la Ciutat de Valls, i de les comarques properes. Aquest dia comença una bella i ambiciosa  singladura artística. Un bell somni que pren ara cos i realitat. Per això comptem amb tota la seva participació i complicitat.