Som una petita associació sense ànim de lucre, fundada el 2007 a Catalunya.


Impulsem i donem suport a projectes de cooperació internacional, especialment projectes farmacèutics i sociosanitaris. En una primera etapa vam treballar en un projecte de suport a víctimes i malalts de la guerra d'Iraq, a Bagdad, i també a les regions kurdes del nord-est de l'Iraq. Des del 2009 treballem a Argentina per aminorar la desnutrició infantil que, directament o indirectament, comporta la mort de 3.000 infants cada any.
A Compromesos amb el Món ens apleguem persones plurals que en el seu moment i des d'organitzacions diverses vàrem sortir al carrer dient NO a la guerra.
Avui no ens quedem amb aquell NO, sinó que fem el que està a l'abast de les nostres mans per paliar el patiment i donar suport als qui dins de l'horror de la guerra treballen per un món diferent.
Els del nucli gestor ens diem Anna, Sebastià, Tat, Joan, Glòria. I amb nosaltres hi ha amics, companyes i persones que col·laboren. Es diuen Francisco, Jenny, Manuel, Maria, Dante, Jordi, Koldo, Fanny, Maria Núria, Jose Antonio, Carme, Francesc, Montserrat, Berta, Xavier, Marisa ...i molts més!
Contacta'ns! Estem a un sol clik de tu!

Actualitat
Actes, informacions i esdeveniments
Des d'Argentina 2013
El vicepresident de Compromesos amb el món visita Argentina per valorar el projecte de suport a Huerta Niño. La fotografia mostra el moment que dona una samarreta del Barcelona CF signada per Messi als representats de Huerta Niño a Buenos Aires. Joan Daví va lliurar la col·laboració econòmica de l'Hospital Clínic de Barcelona. Durant aquests dies, Daví visitarà sis escoles on la Fundació Huerto Niño ha construït horts, a les zones de Salta i Tucumán.

20 de març de 2013. 10 d'anys de l'ocupació d'Iraq
El 20 de març de 2013 farà 10 anys que els Estats Units i el Regne Unit van encapçalar l'atac i ocupació d'Iraq. El nostre amic Gervasio Sanchez ha escrit un reportatge al suplement de La Vanguardia que volem compartir amb vosaltres:
Iraq 10 anys, gervasio sanchez

L'ocupació d'Iraq va lliurar el país d'un tirà, però els seus habitants n'han pagat un preu molt alt. S'han destruït la majoria de serveis públics (aigua, gas, llum...), l'economia està destrossada, hi ha judicis i penes de morts sense garanties legals, corrupció en graus altíssims, i tortures i abusos a les comissaries i presons.
A finals de 2011 els Estats Units van “retirar-se”, però el nombre d'empleats d'empreses militars i de seguretat (els nous mercenaris) s'ha anat multiplicant i ha superat els militars de l'exèrcit regular. Algunes fonts calculen que són entre 30.000 i 50.000. Un recent estudi fet per dos advocats de NOVA i dos investigadors iraquians revela que 105 d'aquestes empreses han estat treballant en el país, 89 estrangeres –la majoria dels EUA, però també del Regne Unit, Israel, Emirats Àrabs, Sud-àfrica i Kuwait, entre d'altres– i 16 iraquianes. Han documentat una cinquantena d'incidents relacionats amb aquestes empreses que atempten contra els Drets Humans i els drets dels seus propis treballadors, com la tortura de presoners, disparar indiscriminadament a civils, agressions sexuals fora i dins de l'empresa, tràfic de sers humans i condiciones insegures de treball.
D'altra banda hi ha Iran, l'històric enemic d'Iraq, que controla de manera directa o indirecta sectors del govern i partits i té interès que no puguin aixecar el cap a través del foment de la lluita sectària.
Ja sabíem que l'excusa de posseir armament nuclear no era certa. Iraq ha estat derrotat i vençut a costa del patiment de la seva gent. Per això, nosaltres, homes i dones de Catalunya que vam sortir al carrer per aturar la guerra i que vam col·laborar estretament amb un hospital de Bagdad en projectes de millora per a la salut, demanem solidaritat amb el poble iraquià, demanem que els tribunals penals internacionals jutgin els responsables d'aquella guerra i els responsables dels crims i tortures que s'han comès. I deixem que els mateixos iraquians puguin decidir, lliurement, el seu destí.
Podeu veure més informacions a:
Fotografia: Bagdad. Vida quotidiana. Gervasio Sanchez
El nostre ideari, els nostres principis
La nostra organització és laica i no confessional, els nostres valors es basen en el despreniment i la compassió universal per a tots els éssers sensibles.
Recolzem els Objectius del Mil.lenni de NN.UU. Independentment de les accions d'advocay a les quals no volem renunciar, -pressió i denuncia als estaments adequats- pensem treballar el punt 5è dels esmentats objectius: la erradicació de moltes malaties del planeta i la millora de la salut dels més febles dels països del Sud.
I de cara a preservar la nostra independència i llibertat de criteri respecte als poder públics, tant a l'acta fundacional com als nostres estatuts - inscrits al registre d'associacions de la Generalitat de Catalunya- afirmem:
Tendirem que els suports econòmics provinguin, majoritàriament, de les aportacions de socis, amics i col·laboradors; i que les aportacions de les institucions públiques no siguin determinants.
En queda exclòs tot ànim de lucre.
Ens proposem
Oferir assessorament i suport professional basats en bones pràctiques sociosanitàries i en els cànons de qualitat establerts per la Unió Europea, a les diverses ONG de cooperació al desenvolupament a fi que incorporin, dins de la globalitat dels seus projectes, l' atenció farmacèutica i la formació d 'agents locals.
Oferir suport logístic i tècnic a ajuntaments i entitats locals amb la finalitat que, en les seves accions humanitàries derivades d'emergències internacionals, puguin atendre amb la màxima eficàcia, rapidesa i eficiència la gestió dels ajuts durant la primera fase d'actuació immediata en catàstrofes naturals o conflictes bèl·lics.
Emprendre i propiciar la realització de campanyes i accions divulgatives per tal que l'educació pel desenvolupament sigui assequible en l'entorn escolar, el teixit veïnal comunitari de Catalunya i el món associatiu en general.
Fer xarxes i crear lligams de suport i ajuda mútua amb les organitzacions existents al nostre entorn català que ja treballen des d'òptiques diverses els temes de suport sociosanitari, contribuir que en el tema de projectes farmacèutics als països empobrits del Sud, cada cop més es treballi en base als protocols de bones pràctiques i les recomanacions de la OMS i d'altres organismes reconeguts.
Contribuir als objectius de desenvolupament del Mil·leni de NU, especialment en el seu objectiu 5è., emprenent projectes sociosanitaris propis de cooperació internacional i desenvolupament sostenible a països del Sud, basat en el respecte al medi ambient.
Elaborar materials informatius, sigui en format paper, electrònic o audiovisual, a fi d' aportar coneixement i informació qualificada que pugui ser utilitzada per les organitzacions no governamentals i les institucions de govern per formular les seves polítiques públiques.