::Sobre nosaltres >LA CULTURA DE LA PAU

LA CULTURA DE LA PAU

EL COMPROMÍS PER LA TOLERÀNCIA, LA JUSTÍCIA I LA CONVIVÈNCIA

llibreportadapetita El llibre Contes de Bagdad és un mitjà que ens permet treballar per la pau, la convivència i la tolerància, tant al nostre país com a altres parts del món, des de l'Orient Mitjà a Amèrica.

Des de la publicació, el 2007, l’autora del llibre, acompanyada de Compromesos amb el Món, va portar a terme un seguit de xerrades a biblioteques, centres culturals, llibreries, cursos de català i escoles d’adults per donar a conèixer els valors de la pau, la convivència, la tolerància i la justícia a través de la seva obra. El llibre es va divulgar a una vintena d’indrets de la geografia catalana (Barcelona, Lleida, Girona, comarques del Barcelonès, Baix Llobregat, el Vallès Oriental i el Vallès Occidental). Un euro del valor de cada exemplar (9 €) es va destinar al projecte de suport a l’Hospital de S. Raphael de Bagdad).

portada araboanglesa baixa
Durant el 2009 es va treballar en la traducció d'aquests textos a l'àrab i a l’anglès, que s’edità l'estiu de 2010, en dues versions: araboanglesa i arabocatalana, amb els següents objectius:

 • Oferir el llibre com a eina de treball als col·lectius iraquians i dels països veïns que estan treballant per la pau per tal que els incorporin en la seva tasca.

 • Crear sinèrgies amb col·lectius àrabs establerts a Catalunya per treballar a mig termini projectes conjunts de cultura de pau.

 • Crear xarxes globals de treball de sensibilització per la pau als EUA i Orient Mitjà.

  Per ajudar els ensenyants i persones que volen treballar els textos, s'ha editat un material amb propostes per a la discussió i reflexió.

  Descarregar material didàctic:
  lengua catalana
  lengua española
  english language
  llengua arab 
  العربية


  Bloc on es pot seguir la discussió sobre els valors de pau, en anglès:
  http://talesfrombaghdad.wordpress.com


  Resum del llibre

Com pot canviar-nos la vida l’esclat d’una guerra? I si ocupessin el nostre país? Què farien Simbad, Alí Babà o Aladí a l’Iraq actual?

Els seus protagonistes d’aquestes narracions sorgides dels contes de Les Mil i Una Nits tenen en comú les ganes d’aprendre, d’estimar i de passar-s’ho bé, però topen amb la realitat que els envolta, la de la violència, la misèria i la por.  Són personatges que no es conformen amb el que s’han trobat, sinó que lluiten per anar endavant.  Realitat i fantasia unides per recuperar esperances perdudes, il·lusions enterrades sota els pous de petroli, mirades de nois i noies que voldrien un present en pau. Els personatges de SImbad, Alí Babà i Aladí, amb les cares i els problemes dels joves de l'Iraq actual, demostren que la paraula i la raó són les millors armes contra la barbàrie i la guerra.

Contes de Bagdad, de Glòria Arimon. Edició: MARGE BOOKS