::Inici >Ball d´Bastons

Ball d´Bastons

emblemaUna mica d'història:


El Ball de Bastons de Valls fou recuperat:
Per la Festa Major de Sant Joan, el 24 de Juny del 1992, fou apadrinat per les colles bastoneres de l'Arboç i l'Esbart de Santa Tecla de Tarragona. Aquest dia fou la primera vegada que l'actual ball de bastons va sortir a ballar pels carrers de Valls.
El vestuari actual, és una còpia força exacta de la que portaven els balladors dels anys 30, per a la reproducció serviren les fotografies realitzades pel vallenc Pere Català i Pic.
La música que es toca, fou trobada en els arxius de l'arquebisbat de Tarragona en uns llibres de música, tot i que no podem assegurar que sigui típicament de Valls, ja que en aquella època havia forces colles de Ball de Bastons per la contrada i podria ser que també la fessin servir.
El grup pertany a la coordinadora de Colles del Ball de Bastons de Catalunya

El ball de bastons és una dansa en que els balladors duen a les mans bastons de fusta,que fan sonar donant cops al ritme de la música i la coreografia de cada ball.

La música en el nostre cas es de Gralla i timbal.

La fusta en que estan construïts és generalment d´alzina (Ratjos de las rodes de carro)

VESTUARI:Pantalons, espardenyes i camisa blancs.- Faixa, mitxos, corbati i mocador del cap vermells.- Armilla estampada i camals amb cascavells amb motius florals. - Faldelli blau cel amb trencillas blancas. 

 

 fotogrup

 grallers

fotoball