::Inici >Cicle de Música Monuments Vius

Cicle de Música Monuments Vius

L’Associació Cultural Catalana-Iberoamericana ( ACC-I ) amb la col·laboració logística dels Serveis Territorials del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya a Tarragona organitza el Cicle d’aquest any amb una triple orientació:
1) Continuar el desplegament de la música d’arrel tradicional i popular
2) Consolidar la difusió de les creacions del Col·lectiu de Compositors Tarragonins, iniciada fa pocs anys
3) L’homenatge a un compositor representant dels màxims exponents de la creació musical contemporània catalana
4) El Festival de Boleros i Havaneres de la Costa Daurada on les tradicions catalanes, cubanes i llatinoamericanes convergeixen en l’afer cultural i musical d’ambdues cultures.
 La col·laboració de Compositors Tarragonins realitzada en anys anteriors ha resultat prou satisfactòria per què li donem continuïtat. Creiem important canalitzar les seves creacions per tal que els ciutadans de les nostres comarques les coneguin.
 El Cicle Monuments Vius pretén:
1) Ajudar a la difusió de la Música Catalana  i Iberoamericana, donant un especial ènfasis a la cultura d’arrels tradicionals populars,
2) La promoció dels intèrprets professionals, o amb vocació professional, residents a la nostra demarcació,
3) Desvetllar el gust per la música en noves capes de la població, especialment les que viuen a les comarques de l’interior
4) Reforçar el contingut cultural de molts dels monuments arquitectònics, restaurats o en vies de restauració, de la zona. Les activitats culturals realcen el monument a la vegada que en surten beneficiades de la qualitat d’aquests. Els resultats obtinguts en la darrera dècada ens estimulen a insistir en aquests objectius.
 L’ACC-I, vol recuperar la presència dels nostres intèrprets i creadors enllà de l’Atlàntic, com ja havíem fet amb els tres Cicles de Música Catalana realitzats a L’Havana.
 Una activitat cultural d’aquesta dimensió solament pot realitzar-se amb la força il·lusionada d’una entitat i la cooperació econòmica d’entitats i institucions.