::Inici >Com s'han d'alimentar els gats a la ciutat?

Com s'han d'alimentar els gats a la ciutat?

Actualment la normativa municipal prohibeix alimentar animals al carrer,excepte en aquells casos en què ho facin els membres d'associacions legalment constituides amb aquesta finalitat,com és el cas de VallsGat.Tots els membres que s'encarreguen de l'alimentació disposen d'un carnet identificatiu que ha de ser exhibit en cas que les autoritats ho sol.licitin.
Tots els membres de VallsGat reben la formació adient per alimentar les colònies de manera correcta i sense generar cap mena de molèstia.

Quant s'alimenta una colònia de gats cal tenir en compte que:
  • És millor proporcionar-los pinso sec i aigua.És una aliment net i que no embruta el carrer i a més conté tots els nutrients que necessiten els gats.
  • Sempre cal deixar l'entorn de la menjadora totalment net(tant de restes de menjar com de plats,safates i bosses),per minimitzar olors i bruticia.D'aquesta manera,l'alimentació dels animals esdevé compatible amb la convivència veinal.

 També cal tenir present que:
  • El menjar cuit perd propietats i les seves restes embruten el carrer i generen olors.Aquesta és una de les principals molèsties que genera queixes als veins.
  • La carn crua pot contenir bacteris(salmonel.la...),i parasits(toxoplasmosi...), i no els proporciona tots els nutrients necessaris.