Presentació
La Web Síntesi Yoga vol posar al vostre abast un conjunt de textos i imatges sobre la saviesa de l’Índia, amb una mirada que cerca la síntesi entre el pensament i la praxi d’Orient i Occident. L’objectiu és triple: informatiu, reflexiu i transformador.

Trobada entre Orient i Occident

PRESENTACIÓ DE L'AUTOR

 

Josep Maria Duch i Plana, Tarragona, 1964. Doctor en antropologia, llicenciat en filosofia i professor de filosofia, meditació, yoga i taichi, traductor i conferenciant.

Foto SwamiJosep Ma Duch amb Swami Trivikramananda (Índia, 2010)

Ha realitzat estudis sobre yoga, samkhya, vedanta i buddhisme en diversos ashrams de l’Índia, U.S.A., Anglaterra i França. Ha participat amb l’Artur Martí en la investigació, estudi i traducció des de l’anglès al català de las següents obres de la tradició hindú: La saviesa del yoga (els Yogasutres de Patañjali), el Ramayana, el Mahabharata, Pantxatantra, Devi Gita, el Shrimad Bhagavatam, publicades totes elles en la Col·lecció ‘Samadhi Marga’.
Ha publicat una obra sobre el Mahâtma Gandhi, Gandhi espiritual, a l’Editorial Pagès. Col·labora en diversos cursos de formació de professors de yoga. El seu objectiu és treballar en la síntesi cultural Orient-Occident sobre una base yòguica i amb un objectiu transformador. Viu amb la seva esposa Maite, a tocar del Mediterrani, al Tarragonès.TESI DOCTORAL

Assaig sobre l'axiologia hindú: els quatre purusârthes.
La resposta hindú a la qüestió kantiana sobre què podem esperar de la vida.
 
Podeu consultar part de la meva Tesi Doctoral en format PDF:

al següent enllaç: http://www.tdx.cat/handle/10803/32217 


ImatgeWeb