::Inici >Hist˛ria

Hist˛ria

Història de la Coral

El primer president de la Coral Nova Unió fou el senyor Josep Anton Ràfols Martí un dels principals emprenedors d'aquesta escomesa, que exercí el seu càrrec fins al 1976 en què passà a ser president de l'Agrupació Cultural de Vila-seca i Salou. Cedí el seu càrrec al senyor Josep M. Boquera Rosselló, que l'ocupà durant set anys, és a dir fins al 1983.

El mestre Àngel Recasens dirigí la Coral des del 1972 fins la tardor del 1978, alhora que portava la batuta de la Coral Verge del Camí de Cambrils i del Cor Sant Esteve de Vila-seca. Compartí uns mesos la direcció amb qui acabà sent el seu substitut: el senyor Josep M. Gomis Barberà que deixaria la Coral el desembre de l'any següent, el 1979.

La Coral es quedà sense director tres setmanes abans del Concert de Sant Esteve de l'any 1979. Corria el perill d'enfonsar-se i, qui sap si després podria sobreviure. Fou aleshores quan el senyor Robert Sarmiento Español, cantaire de la Coral, músic i col·laborador en la direcció de la Coral des de feia temps, decidí assajar el repertori de Nadal i dirigir el Concert de Sant Esteve. Portaria la batuta de la Coral fins que es trobés un altre director, fet que no va ocórrer, ja que els seus components n'estaven contents i agraïts, i va dirigir la Coral durant gairebé catorze anys: del desembre de 1979 a l'estiu de 1993. Durant aquests anys, la Junta canvià de president, que fou el senyor Josep M. Rovira Porqueras des del 1983 al 1987, any en què fou substituït pel també cantaire el senyor Antoni Mas Castelltort, que exercí el seu càrrec fins al 1990. En aquell moment fou reelegit el senyor Josep M. Boquera i Rosselló que, per tercera vegada en dues presidències, es trobaria amb un canvi de direcció.

L'estiu del 1993 ja feia més d'un any que la professora de piano del Conservatori Professional de Música de Vila-seca, la senyora Sílvia Gil-Pérez García, treballava la tècnica vocal dels components i obrava de codirectora de la Coral Nova Unió. Fou aleshores que el senyor Robert Sarmiento Español, per raons personals, deixà la direcció, i reprengué la seva activitat com a cantaire de la Coral, cedint la direcció a l'esmentada col·laboradora, la Silvia Gil, Fins el 1.998, a partir de l'assaig del Te Deum de Charpentier pel concert extraordinari de Sant Esteve del 97, en que va col.laborar la Nuria Cunillera, compartiren la direcció ambdues uns mesos, fins que al començar el curs 2.000-2.001, la Silvia deixá la direcció per motius familiars i laborals, quedant com a Directora en solitari la Nuria Cunillera i Salas.

L'any 1995 el senyor Josep M. Boquera deixà el càrrec de president, que tants anys havia ocupat. Heretà el seu lloc la senyora Agnès Vallverdú Rubert, que ho sigué fins el 1.998, en que entrá de President el Joan Mariné i Rebull fins final de 2004,en que entrá de President Josep Mª Ferrando i Sole fins el Juny de 2012. L'actual President es en Xavier Espina Mata.

La Nuria va deixar la direcció de la coral a finals del curs 2002-2003.

La Violant Sarrá va deixar la direcció de la coral a finals del curs 2004-2005.

El Robert Sarmiento Español , va deixa la direcció de la coral a finals del curs 2006-2007.

La Carolina Morales Vallejo, va deixa la direcció de la coral el decembre de 2009.
El David Molina Font es l'actual director de la coral.