::Inici >Vida de l'artista

Vida de l'artista

artista
M.Assumpció Gili Rufié és una artista de l'Espluga de Francolí que de ben petita es sentí atreta pel món artístic, destacant notablement  per la seva habilitat pel dibuix.
Mès tard escollí dedicar-se a la pintura. Als quinze anys ja pintava a l'oli, i així va decidir  anar durant quatre anys  amb un professor particular de Belles Arts, per apendre i perfeccionar la tècnica, i on desenvolupà seu propi estil , molt personal.
L'any 1993 va decidir fer la primera exposició al seu poble per a mostrar la seva obra, amb la qual  es  donà a conèixer a tota la província de Tarrragona amb un gran éxit.
Els seus quadres esdevenen autèntiques fotografies , pero amb el toc de  l'artista que va parella amb la creativitat , aixó sí  el resultat és sempre una composició equilibrada i treballada  minuciosament.
En les seves obres es pot reflectir la bellesa de la natura, el gran detallisme (propi de l'estil hiperrealista), el domini de la perspectiva i la profunditat  i les harmonies de color que ella aplica de manera intel.ligent i que ha anat sorprenent i meravellant als visitants que han pogut contemplar la seva obra.
L'essencial per a ella és pintar del natural, llavors destria la llum i d'ella en fa colors, ja que  té un sentit innat per a captar els colors que l'envolten.
Perfeccionista al límit , l'autora és capaç d'enfrontar-se a qualsevol tema proposat (paisatges, natures mortes, marines, flors,etc.) i actualment es dedica al retrat, al oli, pastel i carbó amb molt d'èxit.
Ara que ja ha madurat artísticament, té clar cap a on s'encamina la seva sensibilitat, retratar  la vida que l'agombolla i que li serveix per explicar plàsticament allò que per a molts ha passat dessaparsebut.
La M.Assumpció deixa ben clar que tot allò que pinta ho fa amb l'estima mès intensa i, que li surt del cor.
Nomes cal tenir sensibilitat per poguer apreciar l'art.
 

Els seus quadres s'apropen al màxim a la realitat, però amb el toc personal de l'artista.

S'identifica mès amb la pintura a l'oli , però també treballa amb aquarel.la, pastel , carbó, acrílic , técniques mixtes, etc.

Tot i que ha pintat quadres de grans dimensions (per exemple ha realitzat un mural en acrílic de més de tres metres d'ample) treballe en qualsevol format.

Li agrada molt pintar la natura, i ha pintat molts indrets típics de la Conca (l'Espluga , Montblanc, Poblet, Vimbodí, Blancafort, Solivella, etc. )També  de Tossa de Mar, Monestir de Pedra,Olot, Menorca, i de molts indrets d'Europa, (Paris, Bèlgica, Alemania,Austria,), i altres  països  (Canadà).

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vida de l'artista