::Inici >TRIA EL TEU CURS >XERRADES SOBRE ELS RECURSOS ESCÈNICS: VESTUARI,ESCENOGRAFIA, IL.LUMINACIÓ

XERRADES SOBRE ELS RECURSOS ESCÈNICS: VESTUARI,ESCENOGRAFIA, IL.LUMINACIÓ

Són xerrades per analtzar els recursos escènics de: l´espai, vestuari i llum, que no sempre són aprofitats amb tot el seu potencial. Pertant són xerrades molt interessants per companyes amateurs, joves creadors, artistes en general, etc.
Qualsevol proposta escènica que mostrem a un públic (teatre, cinema, etc.) té molts components que hem de tenir en compte. A vegades ens pensem que és només l´actor i el text qui porta el pes de l´escena, i pensem que la resta d´elements són secundaris, i  purament decoratius.
 
La veritat és que tot el que posem sobre l´escenari té un significat, dóna informacions, transmet sensacions, etc, tot suma fins a formar part d´un conjunt , i és del conjunt i no d´una part que el públic en farà una lectura.
 
Amb elements com l´ecenografia, el vestuari, la llum i el so podem explicar un munt de coses, podem crear màgia en alguns moments de l´obra o destroçar-los completament. No sempre és  la falta de recursos, el que fa que no s´aprofiti el potencial d´aquests elements.
 
En els quatre seminaris intentarem  reflexionar i conèixer, apendre aprofitar els postres recursos, i ensenyar-vos idees i exemples visuals que us poden inspirar com traballar amb aquests elements, per tal de que l´espai, el vestuari la llum i el so  ajudin a transmetre i comunicar-nos amb el públic.
Podeu triar el pac de les 4 xerrades o les que més us interessin.
 
 
boes decorat
 • PRIMER DIA: ESPAI ESCÈNIC,ESCENOGRAFIA
  L´espai, l´escenografia. És una gran assignatura pendent. Està treballat sense critèri. Sol ser un element completament ignorat i inexistent , o acabem donant-li una importancia massa material: fem allà una cosa ben solida i present, que tot sovint és una despesa inútil de diners i temps, perquè no serveix practicament per res.
  Realment ens cal obrir la ment i veure que tenim moltes maneres diferents de treballar i ser creatius amb l´espai: Veurem com s´ha tractat l´espai en diferents casos. I com ho podem amortitzar bé  els nostres  recursos.

 • DURACIÓ:
 • Cada xerrada dura unes 2h aprox.

boes decorat

 • SEGON DIA: VESTUARI
  El vestuari és un element que tenim més per la mà. Tots ens vestim cada dia i veiem els vestuari dels altres, veiem quines coses resalta en possitiu d´algú o no li escau gens,etc…
  La gran tasca del vestuari per escena no és tant veure molts casos diferents i analitzar-los. Sinò corretgir alguns aspectes. El vestuari d´una obra té una manera especial de treballar-se. Apendrem a tenir un criteri més professional, millorar l´estètica, i potenciar idees, superar els pocs recursos, etc.
  Comparem amb imatges dos propostes de vestuari diferents  per una mateixa obra

 • DURACIÓ:
 • Cada xerrada dura unes 2h aprox.

boes decorat
 • TERCER DIA: IL.LUMINACIÓ (DISSENY)
  La llum és la gran desconeguda i potser l´element més complicat de treballar, perquè és l´element menys palapable i requereix més coneixement de la tècnica. Tot i axí, la llum sorprèn fàcilment i amb pocs recursos pots arribar a canviar l´atmosfera d´un espai, l´aspecte d´un menjar, resaltar una escultura, influir sobre el nostre estat d´ànim,etc.
  L´intenció d´aquesta xerrada es aproximarnos més al fenòmen de la llum, coneixer el seu gran potencial, saber descriure-la, veure exemples, i despertar la nostra creativitat lumínica.  
  Farem exemples en viu si el lloc de trobada té recursos de llum.

 • DURACIÓ:
 • Cada xerrada dura unes 2h aprox.

boes decorat

 • QUART DIA, IL.LUMINACIÓ (TÈCNICA)
  En aquesta xerrada concretarem més com podem passar de les idees a la realitat.
  Farem una introducció a:
  -Esl recursos de llum d´un teatre, i les fases de preparació per portar a terme les teves idees i dissenys de llum.
  -els recursos i tècniques essencials per a sonoritzar una obra de teatre, i integrar-ne el so (musica, efectes, veu...) convertint-lo en una eina més per a la realització del espectacle. 
  Farem exemples tècnics en viu aprofitant els recursos de llum i so si és que hi ha material al lloc de trobada.

 • DURACIÓ:
 • Cada xerrada dura unes 2h aprox.