::Inici >SENIORS

SENIORS

Hola amics,
Aquesta és una història solidària més, de les que encara podrem viure moltes en la nostra nova condició de Sèniors. Una manera mes de fer Institut, de fer ciutat, país... i també de fer-nos una mica millor a nosaltres mateixos.
No crec que s'hagi d'entrar aquí en anàlisis de les causes i de les situacions que empenyen a aquests homes, dones i nens a fugir de les seves llars, ni de la situació geopolítica dels seus països d'origen. Tampoc de les conseqüències que portarà la seva arribada al nostre continent. Sobretot per què no tinc prou coneixement del tema i, a més, les conclusions no serien gens optimistes. És una qüestió més bé d'acció, de rebel·lia contra la impotència, contra els braços caiguts i contra la comoditat i la indiferència pel patiment d'altres.
La solidaritat, encara que molts cops és una vocació, hauria de ser també una obligació auto imposada. Una petita quota a pagar pels que tenim la gran sort de viure a la nostra societat del benestar i el consum. Si tots aportem una mica del nostre esforç, cada un dintre de les seves possibilitats, i tenim darrere una bona infraestructura per canalitzar-la, els resultats seran importants.
No és descobrir res de nou, ho podem fer amb ONG com ara Proactiva que hi ha posat els mitjans i l'organització per aconseguir salvar més de 330 vides en aquesta ocasió, i molts milers en els darrers anys. I també es pot fer dia a dia, en històries anònimes que duren 30, 40 o 50 anys com és el cas de la majoria de nosaltres, els Sèniors del Comte de Rius. Els nostres esforços quotidians, amb els necessaris recursos públics i l'esperit i l'empenta del nostre Institut darrere, ens han permès formar a generacions de joves ciutadans.
Aquesta és la nostra satisfacció: la feina feta. Com, tants petits esforços individuals, esdevenen en una tasca col·lectiva de la qual hem d'estar ben orgullosos.

Una abraçada.  Manolo Amores, Professor d'Electrònica a l'Institut Comte de Rius de Tarragona

MÉS INFORMACIÓ

ENLLAÇ A PROACTIVA