::Inici >Cicle C 12

Cicle C 12

 C 12 SEGUIR JESUCRIST

1.- «Seguir» és un de les paraules mestres de la fe cristiana. I a l'Evangeli és una invitació constant de Jesús.  Segueix-me. 

 

2.- Seguir  Jesús no és adhesió a teories seves, sinó confiança activa en la persona de Jesús.  Seguir  Jesús es una resposta a ser-ho tot per a Ell, vivint en  comunió amb Ell. 

Tots ho sabem, però ho oblidem sovint.  

 

3.- Jesús ens dona el criteri de discerniment, no solament als apòstols sinó a tots els seus seguidors. Ho diu així: --Si algú vol venir amb mi, que es negui a ell mateix, que prengui cada dia la seva creu i que em segueixi. 24 Qui vulgui salvar la seva vida, la perdrà, però el qui la perdi per mi, la salvarà. 25 Què en treu l'home de guanyar tot el món si es perd o es destrueix a ell mateix? 

(Lc 9, 23) 

 

4.- Nosaltres d'una manera o d'una altra anem més o menys al remolc d'algú o d'alguna cosa. Hem de dedicar estones llargues pensant quines coses o quines persones ens frenen en aquest camí del seguiment de Jesús.

 

5.- Seguir Jesús quan multiplica pans i ajudar-lo a repartir-los és molt fàcil. Però seguir Jesus carregat amb la creu , disposats a carregar la nostra al seu costat és més difícil. 

 

6.- Jesús va buscar sempre la voluntat del Pare. Per això,  desafiant totes les amenaces, va decidir anar a Jerusalem. Un detall dels evangelis és significatiu: "Jesús anava per davant dels seus deixebles, que el seguien admirats i espantats." Jesús era molt conscient del que podria succeir i va continuar endavant desafiant l'imminent perill. Fou en aquest camí que adreçant-se a la gent i als seus deixebles, els va dir: si algun vol seguir-me, que renunciï a si mateix, que carregui amb la seva creu i que em segueixi, perquè el que vulgui salvar la seva vida la perdrà, però el que perdi la seva vida per mi i per l'evangeli la salvarà".