::Inici >Actualitat >Neuville

Neuville

 Pirineus: Ascensió al pic de Néouvielle 3.091 m (França)

 

Data: dissabte 30 de juliol de 2011

 

Participants (8): Joan Aubia, Pili Fargas, Joan Gassol, Encarna Hidalgo, Pili Inostroza, Dani Ros, Amèlia Salvat, Quico Sugranyes.

 

Hores totals: 9,45

 

L'aproximació a la reserva natural francesa de Néouvielle la fem divendres 29 travessant la frontera pel túnel de Bielsa, i fem nit al refugi-hotelet d'Oredon, a la vora del llac del mateix nom.

01.jpg
Al matí del dissabte, la boira ho tapava tot, però com que la previsió era de bon temps, després d'uns dubtes, a 1/4 de 9 sortim amunt. Pugem en cotxe a l'aparcament del llac d'Aubert i comencem a caminar rodejant el llac pel nord per agafar la via normal. El sender puja entre herba i rocam que a poc a poc va guanyant terreny fins que ens veiem rodejat de roca per tot arreu, una progressió incòmoda i feixuga. A dalt, ens toca travessar la neu d'una congesta per arribar a la cresta i al cim. És al voltant de l'una del migdia.

 

03.jpg

Una vegada dalt, els núvols ens permeten gaudir de la vista dels llacs. Després de menjar, recuperar forces i les fotos de record iniciem la davallada pel mateix camí, arribant de nou al refugi poc abans de les 6 de la tarda.

 

 05.jpg