::Inici >La nostra filosofia

La nostra filosofia

 

Explica'm un conte neix amb el desig de fusionar la literatura infantil amb els materials naturals. Un còctel carregat de creativitat. Contes per a petits i grans, pintats a mà damunt de discos de fusta de faig o de pedres arrodonides. Pegdolls  i culleres de fusta reconvertides en personatges diversos. Una il·lusió que anem fent créixer cada dia.

El fet de presentar alguns dels contes clàssics com la Caputxeta vermella, els tres porquets, les set cabretes i el llop... en vuit peces de fusta i cada personatge/element de manera aïllada, és per tal que els infants puguin representar aquest clàssic que ja coneixen, perquè puguin crear noves històries amb aquests personatges o fins i tot, perquè s'atreveixin a canviar el clàssic. Els contes ens enriqueixen, ens fan somiar, ens transporten, ens transmeten valors, contribueixen en l'adquisició de la competència lingüística... per aquest motiu, defensem que jugueu amb els contes, que us hi divertiu amb ells. El saquet de pedres per exemple, consta de dotze pedres pintades a mà, amb diversos dibuixos connectats entre ells, per tal d'inventar una història diferent cada vegada. Per exemple, el món dels pirates, de les fades i els encanteris, de la prehistòria o de l'espai... un recurs per crear, narrar, imaginar, descobrir,... un plaer pels més petits i també pels que no ho són tant.

D'uns saquets tant petits se'n poden treure milers d'històries! Així com les que es creen amb les culleres de fusta o amb els Pegdolls vestits de diferents personatges. Quan la imaginació entra en joc, juntament amb les vivències de cadascú, es creen relats fantàstics. 

Els contes són els millors regals que podem oferir, aporten molts beneficis a nivell cognitiu, emocional, social... En podem trobar de molts tipus i a molts llocs. Nosaltres som mestres, i des de fa uns anys, també som pares. Durant tota aquesta trajectòria professional i personal coincidim en què els infants necessiten materials que no tinguin una finalitat en concret. Un material que permeti crear. En aquest cas, crear amb la ment. Inventar, imaginar, representar... l'infant decideix què vol fer i crea les històries que ell vol. S'adapten al seu creixement i a les seves necessitats. Defensem el material natural, perquè afavoreix la imaginació i la creativitat a l'estar mancats de llums i sons; perquè ens connecta amb la natura, per les propietats sensorials que tenen i també per la seva presència.

Per aquest motiu, hem decidit caminar de la mà dels contes i dels materials naturals, creiem que la combinació entre ells, permet crear, somiar i créixer en molts aspectes. 


caputxeta 3 versions.jpg   joc 1.jpg  dinosaures pedres.jpg  petit princep titella.jpg