::Inici >Comunicacions acceptades

Comunicacions acceptades

- Carles Andreu Domingo (Consell Regulador de la DO Conca de Barberà): "Naixement i trajectòria de la DO Conca de Barberà". Carles Andreu

- Ramon Arnabat Mata (Universitat Rovira i Virgili): "Sociabilitat i associacionisme dels boters catalans, 1871 - 1887." 
Ramon Arnabat

- Mireia Barnadas Ribas (Associació cultural revista Alella): "El Sindicat Alella Vinícola. Innovació tècnica i arquitectònica."Mireia Barnadas

- Miquel Àngel Bové Sans (Universitat Rovira i Virgili): "La revolució vitivinícola del Priorat com a cas d'èxit d'innovació en indústries tradicionals." Miquel Àngel Bové

- Eusebi Casanelles Rahola (Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya): "El patrimoni de la destil·lació: d'alcohols i derivats a Catalunya." Eusebi Casanelles

- Maria Teresa Castelló Bou (Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre): "Licors casolans del Priorat, Terra Alta i Ribera d'Ebre." Maria Teresa Castelló

- Rosa Congost Colomer i Enric Saguer Hom (Universitat de Girona): "De contractes de rabassa morta a emfiteusis perpètues: Una negociació des de baix? La regió de Girona, 1700-1900)."
Rosa Congost i Enric Saguer

- Eduard Contijoch Miquel (Centre d'Estudis de la Conca de Barberà): "L'empresa Alcohols Contijoch de Montblanc: una fàbrica instal·lada en un antic convent (1882-1951)." Eduard Contijoch

- Montserrat Cucurella-Jorba: “Els cellers de Pere Domènech i Roura." Montserrat Cucurella
 
- Ivo Elies Oliveras (Universitat de Barcelona): "De centres d'explotació agrícola a dinamitzadors de poblament. Els masos del terme castral de Subirats durant els durant els segles XV-XVIII." Ivo Elies

- Josep Fàbregas Roig (Universitat Rovira i Virgili): "Joan Kies un comerciant en el trànsit dels segles XVII al XVIII." Josep Fàbregas

- Anna Figueras Torruella (Museu del Reus): "L'evolució de les olles d'aiguardent al Priorat, Terra Alta i Ribera d'Ebre (segles XVIII-XX)."
Anna Figueras

- Ricard Garcia Orallo (Universitat de Girona): "Crisi vitivinícola i mercat de crèdit. L'Alt Empordà i la Conca de Barberà a finals del segle XIX: una comparació." Ricard Garcia

- Josep M. Grau Pujol (Centre d'Estudis de la Conca de Barberà): "Productors d'aiguardent de la Conca de Barberà als mercats de reus i Valls en el darrer quart del segle XVIII." Josep M. Grau

- Fco. Javier Iglesia Berzosa: "Inversiones catalanas en la Cuenca del Duero durante el último tercio del siglo XVIII. El fracaso de la alcoholera de Prat i Cia. en Aranda de Duero." Fco. Javier Iglesia

- Francisco López Bonillo (Universitat Rovira i Virgili): "La tècnica de destil·lació."
Francisco López Bonillo

- Manel Martínez García (Centre d’Estudis de la Conca de Barberà): "Construccions rurals relacionades amb el conreu de la vinya (l’exemple de la Conca de Barberà)." Manuel Martínez

- Francisco José Medina Albaladejo (Universitat de València): "Las bodegas cooperativas en Cataluña durante el franquismo: expansión y desarrollo en el contexto español." Fco. José Medina

- Alfons Méndez Vidal (Institut Menorquí d'Estudis): "La vinya menorquina els segles XVII i XVIII: l'expansió d'una agricultura tradicional." 
Alfons Méndez

- Belen Moreno Claverías (Universidad Autónoma de Madrid): "La rabassa morta y la defensa de su carácter enfitéutico. " Belen Moreno

- Andreu Morta Mora: "La Fassina Balanyà, un testimoni del passat espluguí." Andreu Morta

- Apol·lònia Nadal Mut: "Fabricants de licors a Mallorca entre 1850 i el primer terç del segle XX."
Apol·lònia Nadal

- Lluís Parcerisas Benedé (Universitat de Barcelona-Université du Québec à Trois-Rivières): "L?evolució dels usos del sòl a la comarca del Maresme entre 1850 i 2007, i elpaper de la petita pagesia." 
Lluís Parcerisas

- Pere Pascual Domènech (Universitat de Barcelona): "El tràfic de vins i derivats a Catalunya (1855-1935). El rol dels ferrocarrils en competència amb carros i barques." 
Pere Pascual

- Jaume Perarnau Llorens (Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya): "Les etiquetes de vins i destil·lats com a font d'informació i documentació del patrimoni vitivinícola català."
Jaume Perarnau

- Josep M. Porta Balanyà i Gabriel Serra Cendrós (Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà): "L'expansió del conreu de la vinya a la Conca de Barberà als segles XVIII i XIX."
Josep M. Porta i Gabriel Serra

- Pere Roca Fabregat: "Allò que la vinya s'endugué. L'expansió vitícola del segle XIX com una etapa en l'evolució del paisatge i la societat rural del Vallès Occidental." 
Pere Roca

- Pere Rovira Alemany  (Grup de Recerques El Podall-Torrelavit): "El món vitivinícola en un poble al nord de l'Alt Penedès: Torrelavit (Terrassola i Lavit)." 
Pere Rovira

- Daniel Sancho París (Institut d’Estudis Penedesencs): "El canó granífug a l'Alt Penedès a principis del segle XX." 
Daniel Sancho

- Alba Santos Cabré (Universitat de Barcelona): "Evolució demogràfica i fil·loxera al Priorat, 1880-1950."
Alba Santos

- Samuel Sardà Seuma (Universitat Pompeu Fabra): "Els primers vins de Catalunya: producció, comerç i consum en la protohistòria." 
Samuel Sardà

- Raimon Soler Becerro (Universitat de Barcelona): "Fassines i fabricants d'aiguardents a la província de Tarragona, 1905 - 1935. Un mapa dels elaboradors d'esperit de vi i de licors." 
Raimon Soler

- Ricard Soto Company (Universitat de Barcelona): "La vinya a Mallorca després de la conquesta catalana: Un conreu de colonització feudal?" 
Ricard Soto

- Jaume Teixidó Montalà (Arxiu Comarcal del Priorat): "La documentació de les cooperatives agrícoles de la comarca del Priorat." 
Jaume Teixidó

- Enric Tello Aragay i Marc Badia-Miró (Universitat de Barcelona): "Desigualtat i especialització vitícola a la província de Barcelona, a mitjans del segle XIX." 
Enric Tello i Marc Badia

- Lídia Torra Fernández (Universitat de Barcelona): "Companyies, socis i negocis entorn la distribució comercial del vi i l'aiguardent a Barcelona (segle XVIII)." 
Lídia Torra

- Josep M. Vallès Martí (Centre d’Estudis de la Conca de Barberà): "Fassines a l'Espluga de Francolí. 
 1904."   Josep M. Vallès (fassina)

- Josep M. Vallès Martí (Centre d’Estudis de la Conca de Barberà): "Orígens del Celler Cooperatiu de l'Espluga de Francolí: els homes." Josep M. Vallès (Celler)

- Judit Vidal Bonavila (Universitat Rovira i Virgili): "La problemàtica de l'aiguardent en segles XVII-XVIII: : la contaminació de les aigües i els fraus." 
Judit Vidal