::Portada >╗ 25 anys de Schola Cantorum >.: Cronologia de les celebracions dels 25 anys.

.: Cronologia de les celebracions dels 25 anys.

Resum dels actes de celebraciˇ dels 25 anys de la Schola Cantorum dels Amics de la Catedral de Tarragona.25Anys-GIF_20120311165949.GIF Notícies, actes i esdeveniments que, al llarg d'aquest any 2013, s'han anat succeint com a celebració dels 25 anys d'existència de la Schola Cantorum dels Amics de la Catedral de Tarragona.
 

Data

Descripció

Visualització

07-02-2012

Com a pas previ a les celebracions que s'albiraven, l'assemblea de la Schola Cantorum dels Amics de lal Catedral de Tarragona, pren l'acord d'obrir una pàgina web que ajudarà a divulgar la realitat de la coral i les seves seccions, al mateix temps que podrà anar informant de tots els esdeveniments que s'aniran celebrant al llarg de l'any. A 31 de desembre del 2013, la web ha rebut 9.701 visites i s'han visitat 41.197 pàgines. La qual cosa dóna un promig de 4,25 pàgines per visita i una mitjana de 14,02 visites i 59,53 pàgines per dia.

PàginaWeb.jpg

01-04-2012

Com a complement a la pàgina web, acabada d'obrir feia dos mesos, es decideix obrir també un canal a YouTube de videos propis, amb la finalitat de donar-nos a conèixer d'una manera més "propera". A 31 de desembre del 2013, els 132 videos penjats s'han visionat 9.943 vegades des d'un total de 75 països arreu del món, amb un total de 18.782 minuts. La qual cosa dóna un promig de 1,89 minuts per visualització i una mitjana de 15,61 visualitzacions i 29,49 minuts per dia.

YouTube.jpg

13-05-2012

Entre Avignon i Tarragona, el nostre director, Mns. Miquel Barbarà, posa música a la lletra de l'himne de la Schola Cantorum, sortida de la pluma del nostre company de coral, Mn. Joan Magí. Ja tenim Himne Oficial, per a començar les celebracions dels 25 anys...!!!

Himne.jpg

09-07-2012

Es decideix, per unanimitat, crear una comissió que s'encarregui de promoure, recollir i fer el seguiment de les iniciatives que vagin sortint per a la celebració dels 25 anys de la Schola Cantorum. Així mateix, es nomenen els membres que composaran l'esmentada comissió de treball.

 

17-07-2012

La comissió celebra la primera sessió de treball per a fixar criteris, estudiar les primeres propostes d'activitats i confeccionar un full de ruta a seguir.

 

20-07-2012

Reunió de treball de la comissió amb el nostre director Mns. Miquel Barbarà. Se li exposa el full de ruta acordat en la sessió anterior de la comissió, per tal que n'estigui assabentat i en doni la seva aprobació i, així, poder començar a portar-lo a terme. Es pren l'acord que un dels primers actes de les celebracions dels 25 anys sigui una roda de premsa per a donar a conèixer l'esdeveniment i que s'intentarà celebrar tant aviat com sigui possible. El segon acte de les celebracions podria ser un "mini-concert" per a fer l'estrena oficial de l'HIMNE de la SCHOLA CANTORUM. En aquest concert hi participaran totes les seccions de la Schola Cantorum: Coral, Orquestra, Cor de Joves i Cor Estels.

 

31-07-2012

La comissió és rebuda en audiència pel Sr. Arquebisbe i li notifica els actes que té en estudi per a celebrar els 25 anys de la Coral.

 

21-12-2012

A les 21:00 hores i a la Parròquia de Sant Joan Baptista de Tarragona, es celebra el tradicional concert de Nadal que la Schola Cantorum dels Amics de la Catedral ofereix cada any. En aquesta ocasió i, dins dels actes commemoratius del 25è aniversari de la fundació de la Schola Cantorum, es fa una primera interpretació de l'HIMNE DE LA SCHOLA CANTORUM, amb lletra de Mn. Joan MAGÍ i música de Mns. Miquel BARBARÀ. A 4 v.m., orquestra i orgue.

06-02-2013

A la S.E. Catedral M. i P. de Tarragona, i en un ambient íntim, la Schola Cantorum, ofereix una Missa en sufragi dels components de totes les seccions que han estat cridats ja a la Casa del Pare (30 en total). A les 19:30 hores, oficiada pel Sr. Arquebisbe, Dr. Jaume Pujol i amb l'assistència dels familiars dels finats. Un acte senzill, però molt emotiu, tant per als components de la Schola Cantorum, com per els familiars assitents. S'interpreta, com a cant final, la composició "Adéu siau", marxa fúnebre a 4 v.m. i orquestra, lletra de Mns. Miquel Barbarà i música de Joan Juncà.

15-02-2013 Concert amb motiu de la presentació del cartell de la Setmana Santa 2.013 de Tarragona a l'Església de Sant Agustí. Com a darrera peça del concert, s'interpreta i s'estrena oficialment l'Himne de la Schola Cantorum.
14-03-2013 La cadena COPE Tarragona-Reus (93.5 FM), emet una entrevista amb Mns. Miquel Barbarà per a parlar de les celebracions del 25è aniversari dels Cors i Orquestra dels Amics de la Catedral de Tarragona. També hi participen la Montse Amigo, relacions públiques de la Schola Cantorum i l'Agustí del Diego, en representació de la comissió per els actes del 25è aniversari.
05-04-2013 Tres dels quatre components de la comissió per als actes de celebració dels 25 anys de la Schola Cantorum, la Maria Massana, el Josep Mª Cebrián i l'Agustí del Diego, són rebuts pel President de la Comissió Informativa del Servei d'Assistència al Ciutadà, de la Diputació Provincial de Tarragona, Sr. Albert VALLVÉ, per tal de fer-li un plantejament dels actes que ja s'han celebrat i els que es tenen pendents encara per a celebrar per falta de recursos econòmics. La impressió que se'n treu de la trobada és bona. Caldrà esperar els resultats.  
09-07-2013 Dos dels quatre components de la comissió per als actes de celebració dels 25 anys, el Josep Mª Cebrián i l'Agustí del Diego, presenten al Servei d'Assistència al Ciutadà de la Diputació Provincial de Tarragona, la petició d'una subvenció per a finançar una part dels actes previstos per a la celebració de l'esdeveniment commemoratiu. Haurem d'esperar encara uns dies per a saber el resultat de la petició.  
09-08-2013 Amb aquesta data, la Diputació de Tarragona, ens comunica la concessió de la subvenció demanada, tot i que, per motius de lliurament de correspondència, no ens arriba fins el dia 10-09-2013.  
02-10-2013 Aquest és el dia que s'ha triat per a fer la "foto oficial" dels 25 anys de la Schola Cantorum. Els encarregats de fer-la, no professionals, són la Cèlia del Diego i el seu marit Joan Ramon Salvadó. DSC_0195.jpg
09-10-2013 Els quatre components de la comissió per als actes de celebració dels 25 anys de la Schola Cantorum, la Maria Massana, la Montse Amigó, el Josep Mª Cebrián i l'Agustí del Diego, han estat rebuts per la directora de Relacions Institucionals i Comunicació de l'Autoritat Portuària de Tarragona, la Srta. Montserrat Adan, per a tractar sobre la possibilitat d'una subvenció per a finançar una part dels actes previstos per a la celebració de l'esdeveniment commemoratiu. Hem pogut apreciar una molt bona predisposició.  
14-10-2013 També es fa la foto oficial dels més petits de la casa, el Cor Estels. 26.jpg
11-11-2013 En junta extraordinària dels CORS i ORQUESTRA dels Amics de la Catedral de TARRAGONA, es pren l'acord de celebrar el sopar de cloenda de les celebracions dels 25 anys de la Schola Cantorum, el dia 14 de desembre a les 21:30 hores, a les intal·lacions de l'Hotel Ciutat de Tarragona. Així mateix es tria el menú que ens serviran al sopar. menú.jpg
14-12-2013 EL SOPAR - LA PRESIDÈNCIA.
Amb 156 comensals al menjador de l'Hotel Ciutat de Tarragona i presidits pel Sr. Arquebisbe, Dr. Jaume Pujol i pel nostre director Mns. Miquel Barbarà, amb l'assistència del representant del Cabildo Catedralici Mn. Joaquim Fortuny, del sots-director Mn. Miquel Castillejo, del President de l'Associació Amics de la Catedral de Tarragona, Sr. Hilari Alfaro (cantaire tenor), acompanyat de la seva esposa Sra. Anna Mateu (directora del Cor Jove i Cor Estels i cataire soprano), de la sots-directora Sra. Francesca Mayor (cantaire soprano), acompanyada del seu espòs Sr. Vicent Melià (cantaire tenor), s'inicia l'acte de cloenda de la celebració del 25è aniversari de la Schola Cantorum dels Amics de la Catedral.
DSC_0011.jpg
14-12-2013 EL SOPAR - LA CONVIVÈNCIA.
Durant tot el sopar, la convivència, que es "palpa" en els assajos i les actuacions de la coral, va fer acte de presència a totes les taules.
DSC_0080.jpg
14-12-2013 EL SOPAR - EL PASTÍS.
Sorpresa per a molts, fins i tot per a Mn. Miquel, que no en sabia res. Apareix el pastís dels 25 anys, portat per tres dels primers components de la coral, presents al sopar. La Mª Lluïsa Cisquella, la Montse Herranz i el Lluis Aranda, mentre s'escolta per megafonia l'Himne de la Schola Cantorum. L'encarregat de fer el "tall d'honor" és, lògicament, el nostre director Mns. Miquel Barbarà.
DSC_0101.jpg
14-12-2013 EL SOPAR - PARLAMENT DE MNS. MIQUEL BARBARÀ.
És l'hora dels parlaments i comença el torn el nostre director Mns. Miquel Barbarà. Fa un breu història del que han estat aquests 25 anys per a la Schola Cantorum dels Amics de la Catedral de Tarragona.
DSC_0115.jpg
14-12-2013 EL SOPAR - L'HOMENATGE.
Durant el seu parlament, Mns. Barbarà té unes paraules d'homenatge als primers components de la Schola Cantorum que encara continuen a la coral (Mª Lluïsa Cisquelles, Montserrat Herranz i Lluis Aranda) i són presents al sopar. Els hi lliura un petit record.
DSC_0121.jpg
14-12-2013 EL SOPAR - PARLAMENT DEL Sr. HILARI ALFARO.
El Sr. Hilari Alfaro, president de l'Associació Amics de la Catedral de Tarragona, continua el torn de parlaments, exposant els vincles que uneixen l'associació que ell presideix amb la Schola Cantorum.
DSC_0128.jpg
14-12-2013 EL SOPAR - PARLAMENT DEL SR. ARQUEBISBE.
Clou el torn de parlaments el Sr. Arquebisbe, Dr. Jaume Pujol, recordant la grata impressió que li va fer la primera vegada que va sentir cantar la Schola Cantorum a la Catedral i agraint la constància en la tasca de fer més esplendoroses les celebracions litúrgiques a la Catedral.
DSC_0137.jpg
14-12-2013 EL SOPAR - EL BRINDIS.
Mns. Miquel Barbarà, aixeca la copa de cava i fa un brindis pels 25 anys de la Schola Cantorum, que és secundat per tots els assitents.
DSC_0141.jpg
14-12-2013 EL SOPAR - EL COR JOVE.
Com no podia ser d'altra manera, al sopar de la coral s'havia de cantar. El Cor Jove, ens va fer vibrar amb la seva intervenció.
DSC_0151.jpg
14-12-2013 EL SOPAR - SIGNES D'IDENTITAT.
Sempre hem dit que la Schola Cantorum no tenia, per els seus components, un uniforme. Tenim un "criteri": pantalons o faldilla negre i brusa blanca per a les senyores i tratje fosc amb camisa blanca i corbata fosca per els homes. Doncs bé, a partir d'ara disposarem, a més a més, d'uns "signes d'identitat". Els caps de corda, reparteixen a tots els cantaires i músics presents al sopar, una bossa en la qual, entre altres coses, hi ha els "signes d'identitat": carpeta, fulard blanc i un nou pin commemoratiu (dissenyat, altruísticament, pel Sr. Jaume Guillamat). Als acompanyants dels components de la Coral, se'ls fa entrega d'un pin.
Portada-21.jpg
Pas00.jpg
14-12-2013 EL SOPAR - LA FOTO OFICIAL.
En la bossa que reparteixen els caps de corda hi ha, també, una còpia, per a cada component de la coral, de la foto oficial, en tamany DIN-A4.
175.jpg
14-12-2013 EL SOPAR - L'AUCA.
Un record de la celebració, molt ben acollit i reconegut per tots, és l'auca dels 25 anys de la Coral. Amb idea i guió de l'Agustí del Diego, el disseny de les 25 vinyetes és del company tenor Josep Mª Cebrián i el verset que explica cada dibuix és del nostre company baix Mn. Joan Magí.
Auca.jpg
14-12-2013 EL SOPAR - LA SOLIDARITAT.
En una celebració com la nostra no hi va faltar la solidaritat en vers col·lectius necessitats d'ajuda. Els afectats pel tifó de Filipines. Es van rifar entre els assistents al sopar regals cedits per: Hotel Ciutat de Tarragona, El Corte Inglés, Joieria Cullinan, Vaniver, Farmàcia Central, Farmàcia Roca, Regals Anna R., Carniceria Bonet, Cava Magrinyà Calaf i Viatges World Jet. Els diners recaptats es van lliurar a CÀRITAS de FILIPÌNES i MANS UNIDES amb FILIPINES.
DSC_0163.jpg
14-12-2013 EL SOPAR - FINAL.
I com no podia ser d'altra manera, el sopar, i amb ell els actes de celebració del 25è aniversari de la SCHOLA CANTORUM dels Amics de la Catedral de Tarragona, es va cloure amb la corresponent cantada de Nadales.
DSC_0188.jpg
31-12-2013 25 ANYS - AGRAÏMENTS.
Acabem aquesta cronologia de les celebracions dels 25 anys, agraint a tots aquells que, directa o indirectament han col·laborat per tal que aquest esdeveniment es pogués dur a terme amb tanta participació. DONEM-NE GRÀCIES A DÉU...!!!
MOLTES GRÀCIES A TOTS...!!!

 Portada35.gif Adalt35.gif.