::Inici >HISTĎRIA DEL CLUB >Del 1961 fins avui

Del 1961 fins avui

Una mica de hist˛ria....

El Club Maginet es fundà l’any 1961, llavors amb el nom de”Club amigos de Maginet” com a precursor dels actuals “clubs de fans”, però amb una particularitat: els “fans” ho eren de un personatge fictici, encara que molt conegut, tant a Tarragona com a la resta de l’Estat. El personatge era i és en Maginet Pelacanyes, “Maginet el Travieso”, un personatge radiofònic creat pel locutor de ràdio Sr. Josep M.Tarrasa als anys 30 perquè l’acompanyés al seu programa, el qual es va mantenir durant 50 anys, realitzant un increïble nombre de campanyes benèfiques que adquiririen una gran fama.
Inicialment el Club Maginet va tenir la seu local dins les dependències del carrer Unió de Ràdio Tarragona, el Saló d’Actes del qual s’organitzaven sessions de cinema, festivals, etc. Per aquelles dates s’iniciaren dos activitats que encara es mantenen: el Concurs Infantil de Disfresses pel Carnaval (quan aquestes festes encara no gaudien del fervor popular actual) i les campanyes de Reis (recollida de cartes pels Patges i visites del Reis a las llars de qui ho demani). També s’organitzaven concursos de dibuix, narrativa i poesia, etc.; i es col·laborava amb activitats de la Ciutat durant les festes de St.Magí i Sta Tecla, destacant les edicions local i provincial del “Concurso Nacional de Castillos y Esculturas en la Arena”.
Durant aquest època es van crear dues seccions: La secció Sardanista i la secció de Tennis Taula.
Quan Ràdio Tarragona es traslladà a altres dependències més reduïdes, el Club Maginet va ubicar-se al Carrer Ramon i Cajal, i va redactar un estatuts desvinculats de Ràdio Tarragona. Va ser una època de gran expansió. El nombre de socis va créixer molt, i també les activitats, gràcies a poder disposar d’un local en exclusiva, amb sala de reunions, biblioteca i sala recreativa. Per aquelles dates es creà la secció d e Handbol, que posteriorment es va fusionar amb la secció d’Handbol del Club Gimnàstic, per formar el Club Handbol Tarragona. Per aquelles dates tingueren lloc les primeres edicions de concursos com Pessebres en Miniatura, Mecanografia, Baldufa.
Es va confeccionar un capgrós de Maginet, precursor de l’actual.
L’augment de socis va fer possible el trasllat a un local situat a nivell de carrer i molt més gran. El Local, al carrer Soler disposava d’una sala amb taules de Tennis Taula, una sala d’actes, una sala de màquines recreatives i una biblioteca, a més de despatxos i magatzem. Una època en que el socis van poder aprofitar al màxim el local social. De llavors daten les seccions de Teatre de Trial-sin i de Tapís.
Lamentablement, el local era costós de mantenir, i es va fer necessari uns anys després traslladar-se a un de més petit, composat per dos pisos encara que, això si era situat al cor de la ciutat: a la Plaça de la Font. L’espai era més reduït i era impossible encabir taules de Tennis Taula, per la qual cosa la secció de Tennis Taula es va aliar homòloga del Club Gimnàstic.
En aquesta època es construeix un del símbols mes emblemàtics del Club en la actualitat: El Capgrós d’en Maginet, conegut per tothom a la ciutat.
També el Club pren el relleu en l’organització del Concurs de Castells de sorra des de que ja no es convoca a nivell nacional i el converteix en un clàssic de les festes de St.Magí celebrant-lo a la platja de la Arrabassada el dia 15 d’agost.
Fa uns anys es va traslladar la seu al carrer Maria Cristina on és actualment.
L’any 2007 i després d’uns anys de campanya per poder construir-la vam poder veure la companya d’En Maginet, així per les festes de Sta. Tecla d’aquest any va néixer La Tecleta un capgrós que juntament amb el d’En Maginet son les dues peces capdavanteres per representar els nens de Tarragona i el Club Maginet.
Actualment el Club organitza una sèrie d’activitats fixes durant l’any, unes de regulars i d’altres d’especials.
Les activitats fixes s’organitzen en campanyes: Nadal (recollida de cartes i visita dels Reis Màgics, Pare Noel...) Carnaval (Sopar de Dijous Gras, Comparsa, Concurs Infantil de Disfresses...), Setmana Santa (Col·laboració amb la confraria del Venerat Cos de Jesucrist en el Descendiment de la Creu), Festes St.Magi i Sta Tecla (Concurs de Baldufa, Concurs de Castells de Sorra...) , sortides del Capgrós a diferents festes de barri i pobles a més de col·legis de la Ciutat, actualment acompanyat de la Tecleta.