Presentaciˇ
Noticiari on-line de l'Associaciˇ de ve´ns Mas Iglesias de Reus

Creus necessÓri un espai social per al barri?

Enquesta:

icona rss Rss

Nous prop˛sits...

 propòsits

Acabem d’encetar un nou any, 2009, és doncs aquest un bon moment per fer una aturada en el camí i pensar de tot allò que ens ha deparat aquests mesos viscuts.
 
A nivell del barri, l’Associació de veïns ha complert el seu primer any de creació. El grup d’amics/gues que anem organitzant activitats i d’altres intentem dedicar un temps personal en benefici de tota la comunitat.
 
Vàrem iniciar el 2008 organitzant la primera bicicletada al mes de maig, la qual vàrem tornar a repetir al juny en col·laboració amb la regidoria de medi ambient.
 
El final d’estiu va estar marcat per la festa del barri i ara fa només uns dies vàrem iniciar els dies del Nadal amb la darrera festa de l’any.
 
En totes aquestes festivitats hem intentat anar oferint activitats per la mainada, totes elles de forma gratuïta.
 
El nostre barri es caracteritza per que som molts els joves que hi vivim, molts amb fills, i es ara per ara aquest és un element fonamental en la configuració del nostre barri.
No volem oblidar a la resta de persones, volem anar poc a poc obrint noves accions de forma que tots puguem sentir-nos identificats.
 
Durant el mes de novembre s’ha començat la ludoteca d’anglès per als menuts de P3 a P5, la idea és que els nens aprenguin anglès mentre juguen una estoneta...
 
Les activitats organitzades des de l’AAVV Mas Iglesias han estat possible gràcies a la dedicació del grup de veïns/es que aporten temps, idees, valors i actituds per fer possible en el nostre barri espais de convivència.
 
Per part de l’Ajuntament de Reus i de la Diputació de Tarragona hem rebut durant l’any diverses subvencions que han cobert una part de les activitats organitzades, la resta ha estat possible gràcies a les quotes dels socis, aportacions de les empreses i entitats col·laboradores i la loteria de Nadal organitzada per l’AAVV.
 
En un altre sentit l’Associació de veïns ha mantingut un caràcter dialogant amb les diferents regidories i grups municipals de l’Ajuntament de Reus per tal de demanar diferents qüestions com:
 
a-      Local social del barri: aquest es un tema que està a dia d’avui en via morta.
b-      Autobús al barri: segons l’ajuntament ara no toca.
c-      Tancament del Parc Mas Iglesias: aquests darrers dies ja s’ha començat a tancar el parc amb el nou tancament. Per part de l’AAVV em traslladat a l’ajuntament el nostre desencant amb aquest projecte de tancament del parc, degut a que no es un model que eviti els problemes que tenim, com son el fet que diàriament trobem xeringues; la sensació d’inseguretat i la manca de neteja. Tots aquests aspectes són encara temes que cal treballar entre tots.
A l’Ajuntament varem traslladar dos possibles opcions:
a)- tancar tot el perímetre del parc
b)- deixar-lo obert i vigilat...
Hores d’ara ni una ni l’altra, tenim un parc tancat a mitges...
d-      Coses que si ha dut a terme l’Ajuntament a petició de l’Associació, ha estat la regulació del trànsit a la sortida des del barri a l’autovia de Bellisens on s’ha instal·lat una rotonda provisional, així mateix el C/Jaume Vidal i Alcover, a la sortida de l’Escola Eduard Toda  on s’han disposat cons i un tancat per evitar riscos d’atropellament a les entrades i sortides del col·legi.
e-      Conjuntament amb els Barris: Montserrat, Parcel·les Cases i Juroca hem tingut diverses trobades amb Guardia Urbana i Mossos per tal de demanar una actuació contra la situació de prostitució exercida al llarg de la carretera de Salou, altrament s’ha demanat reiteradament major presència policial al barri per tal de dissuadir els robatoris al carrer i als domicilis, així com el control de drogoaddictes en el parc i immediacions, que han ocasionat que data d’avui a partir de les 21:00h no disposem de cap entitat bancària al barri, donat que han decidit tancar els accessos als caixers, degut a l’ús d’aquests espais com a zones per punxar-se....
 
L’AAVV pensem que si be Guardia Urbana i Mossos fan be la seva feina, potser els mitjans i recursos de personal no son els suficients.
 
f-        Durant l’estiu l’Ajuntament va procedir a eliminar barreres arquitectòniques per facilitar la mobilitat a peu, així mateix va reparar zones de paviment malmeses a diversos carrers del barri.
g-      El tema de la neteja de carrers i del parc, així com la dotació de papereres i contenidors, tot i que hem vist una millora, encara no estem amb un nivell satisfactòri,  l’extensió del barri fa necessàri revisar els recursos materials i humans que cal disposar.
h-      Accessos segurs al barri, davant de l’estació d’autobusos s’ha demanat un pas de vianants, ara per ara no tenim cap resposta, així com tampoc en relació a la demanda de fer un pas badem a l’Avda. Francesc Macià, en l’actual semàfor davant del Mercat del Carrilet.
 
Be, aquests són entre d’altres alguns dels principals temes que ens ha deparat el 2008, molts d’ells seran novament durant el 2009 punt de treball i recordatori a l’Ajuntament, esperant que el nou any sigui més venturós, càlid i ple de concessions que facin del nostre barri un millor espai per viure.
 
Be, només vull agrair com a president de l’AAVV Mas Iglesias el suport i constància dels companys/es que durant aquest temps han donat desinteressadament el seu suport per a que aquest projecte sigui avui una realitat.
Així mateix agrair als socis el seu suport i a tots, traslladar-vos els meus millors desitjós per aquests dies de Nadal, esperant que el nou any ens doni seny, voluntat i ganes de fer més agradable el nostre entorn...una abraçada i un càlid fins demà...
 
Jordi Balust López
Veí i president de l’AAVV Mas Iglesias.
Gener de 2009

 Coses publicades...Setembre 2009

El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 17-09-2009 PÓgina 5

Dissabte,19 de setembre del 2009


 

L'associació de veïns de Mas Iglesias de Reus exigeix que l'Ajuntament trobi un ús al parc

Reclamen un local social i que es netegi la brossa acumulada

La brutícia dóna «una mala imatge» segons Jordi Balust.

El barri Mas Iglesias de Reus és un dels de més projecció de la ciutat, però l'associació de veïns en denuncia els principals dèficits, com l'estat de deixadesa del parc, la manca de línies del servei de transport urbà, els accessos, etc. L'entitat ho denuncia i, a més, reclama, tot i la crisi econòmica, que l'Ajuntament els proporcioni un local social.

Tot i ser conscient de l'actual conjuntura econòmica, el president de l'associació de veïns del barri Mas Iglesias, Jordi Balust, no s'està de demanar millores per al barri. La tanca perimetral que el consistori va instal·lar al voltant del parc no solucionat els problemes de deixadesa. En primer lloc, segons Balust, no es compleixen els horaris d'obertura i tancament que en teoria hi hauria d'haver al recinte, però tampoc hi ha un servei de neteja eficaç. En els últims dies uns brètols han arrencat una font, a banda que hi ha brutícia acumulada a terra, vidres trencats i roba abandonada. Però de fet, tampoc hi ha gaire papereres on poder llençar la brossa i no es té cura de la jardineria, tot i que també deia que moltes vegades «la gent tampoc vigila» i per això ara «el que preocupa és l'incivisme» i «el respecte pels equipaments municipals». Entre altres demandes, l'entitat també ha proposat que s'instal·lin pantalles de protecció per minimitzar el soroll sobretot dels trens de mercaderies.

Tota aquesta sèrie de problemes són conseqüència, segons Balust, de la «inactivitat» del govern local i del poc interès que ha mostrat fins ara per dissenyar un projecte d'usos per al parc, on ara hi ha el Centre de la Imatge Mas Iglesias. El que es reclama és que s'obri un procés de participació ciutadana perquè cada veí hi pugui dir la seva atès que fins ara tot el que s'ha fet són «pedaços», com l'àrea de jocs infantils o el pipi can, que són «insuficients». Cal que «es defineixi què s'hi ha de fer» deia convençut Balust, després que no hagi pogut aconseguir cap reunió ni amb l'alcalde, Lluís Miquel Pérez, ni amb el regidor, Eduard Ortiz.

Al barri viuen més de 2.000 famílies –la majoria gent jove– i està en plena expansió, però tot i això les connexions amb el servei públic de transport urbà no són les esperades. El bus, segons Balust, es queda a la perifèria del barri i no entra pels carrers de dins, així com també hi són difícils els accessos. El barri limita amb l'avinguda del President Macià i només hi ha un pas de vianants per on traspassar. I per aquest motiu, Balust considera necessari que es pintin més passos per als veïns, ja que és una via molt transitada i els cotxes moltes vegades hi circulen amb excés de velocitat. El barri «té projecció», però encara hi falten botigues, continuava explicant el president de l'entitat, tot i que sí que s'hi ha projectat la construcció d'una biblioteca pública i un poliesportiu.

Sense un lloc de reunió

El barri de Mas Iglesias és dels pocs de la ciutat que no té un local social. Tot i que segons Balust l'Ajuntament està disposat a fer-se càrrec del 30% del lloguer d'un local, el cert és que l'entitat no té prou finançament per poder-ne mantenir un. Tot i la crisi econòmica, l'associació necessita un espai per poder-se reunir, ja que ara la junta ho fa en cases particulars o en bars, mentre que el material es guarda en magatzems de veïns que els cedeixen. Per Balust, cal un lloc per realitzar activitats i poder-ne «gaudir tots».

 
 
Darrera actualització ( Dijous, 17 de setembre del 2009 02:00 )
Publicat aContacta'ns

avmi@tinet.cat

Prostituciˇ, regulaciˇ amb seny i pel be de tots/es

Arran de la notícia apareguda al diari www.reusdigital.cat/index.php on s'informava del ple del mes de maig 2009 de l'Ajuntament de Reus, on és destacava que:
"El Ple municipal d'aquest divendres no ha aprovat l'ordenança de regulació de la prostitució al carrer, una proposta del grup municipal de CiU. Els grups ICV, ERC i PSC pensen que aquest tema no s'ha d'abordar amb una ordenança, sinó que ha de ser fruit del consens entre grups polítics i municipis, i per tant han demanat la seva retirada per a tractar-ho en la Comissió de Seguretat Ciutadana i Convivència. Des de la CORI s'opina que s'hauria d'habilitar un espai alternatiu per les prostitutes."
veure notícia complerta a: http://www.reusdigital.cat/index.php?command=show_news&news_id=7050
Be, arran d'aquesta notícia i degut que el nostre barri pateix de forma més o menys directa als seus voltants aquesta problemàtica, vaig escriure el següent a la secció de comentaris de notícies de l'esmentat diàri:
 
 La prostitució es ofici o activitat avui fora de llei. Son de les poques activitats no reglades, potser comença a ser hora de ser madurs i no deixar fora de norma aquest col·lectiu de dones afectades, que amb tot el seu dret de llibertat, en el cas que no siguin objecte d'explotació sexual, estant limitant altres drets dels veïns/es que hi vivim en zones on es practica la prostitució. Animo que la proposta d'ordenança no es deixi en calaix dels oblits i pensin que aquesta activitat s'ha de regular primer per garantir que només l'exercitin homes i dones amb plena llibertat i segon sense alterar l'ordre públic als carrers i garantin unes condicions de sanitat als usuaris...per suposat que sigui una activitat que col·labori amb hisenda, doncs la majoria dels que encara tenim treball avui dia hem de pagar els impostos per garantir el nostre estat de benestar... Senyors/es regidores i Alcalde de Reus, els agraïria entomin aquest tema amb rigor i sense temor pel benefici de tots. Gràcies.

Reus, maig de 2009

Jordi Balust López
Veí i president de l'AAVV Mas IglesiasQuan ens arribarÓ el local social als ve´ns del Barri Mas Iglesias?

Sento enveja sana pels veïns del barri Mas Vilanova, pel fet que al Mas del seu barri hi puguin disposar d'un espai per a l'Associació veinal, felicitats... Els veïns de Mas Iglesies tenim rehabilitat el Mas, us espai preciós i on poder gaudir tothom, d'exposicions molt aconseguides, però de moment no disposem d'espai ni al Mas Iglesias, ni a cap altre equipament públic del barri. La darrera oferta de l'Ajuntament a les nostres demandes de local social, el qual cal dir que no el demanem únicament per a l'Associació de veïns, sinó a compartir amb altres entitats, es que ens fem càrrec d'un local, del qual l'Ajuntament de Reus costejaria fins al 30% d'aquest lloguer... Hom pot pensar doncs oi que son generosos aquestos de l'Ajuntament, però si observem el panorama veiem que al ramat no tots els xais van a la mateixa menjadora...perquè aquestes diferencies... L'Associació de veïns Mas Iglesies no pot assumir el lloguer d'un local, encara que rebem el 30% del lloguer i com la nostra gairebé el 80% d'associacions de Reus, aleshores perquè no optimitzem els locals públics, Masos, col·legis, instituts, i permetem que tots els barris puguem disposar dels seus espais socials. Perquè a uns tot i als altres ni ase ni bèstia. Jordi Balust López, veí i president de l'AAVV Mas Iglesias de Reus.

Aquest comentari va ser publicat a reus digital, arran de la notícia on es destacava que l'Associació de veïns Mas Vilanova disposarà d'un espai en la rehabilitació del Mas Vilanova.

Per més informació podeu consultar:

http://www.reusdigital.cat/index.php?command=show_news&news_id=7128

Comença la rehabilitació del Mas Vilanova per al nou CNL