Presentaciˇ
Noticiari on-line de l'Associaciˇ de ve´ns Mas Iglesias de Reus

Creus necessÓri un espai social per al barri?

Enquesta:

icona rss Rss

El futur institut Reus 8

Ha sorit publicat al Diari Oicial de la Generalitat de Catalunya Núm. 5634 – 21.5.2010 40105, la cessió dels terrenys propietat de l'Ajuntament de Reus a la Generalitat de Catalunya per a la construcció del futur Institut Reus 8...

Esperem ben aviat veure el nou institut i que hem puguem fruir...

Tot una bona notícia.

Jbl
24 de maig de 2010

dogc-insitutPer uns trens de qualitat


Radio televisió, premsa escrita i digital només es fan ressó dels trens de rodalies... segons les darreres notícies aviat es començarà la transferència dels trens de rodalies a la Generalitat de Catalunya...

Que succeeix amb la gent que vivim al Camp de Tarragona. Als usuaris dels trens regionals suposo que les transferències no ens afectaran...si més no ara per ara...

Els commuters, mot anglosaxó traduït com els que cada dia viatgen en tren, veiem amb escreix les mancances que aquest servei "public" té...

Per començar i abans de pujar al tren trobem el primer problema, l'aparcament. Intentar aparcar el vehícle a l'estació de trens de Reus es qüestió de sort... Alguns hem desistit i anem a buscar el tren a Vilaseca o a Salou...

Puntualitat... aquest no es un atribut amb el que puguem qualficar el servei de Renfe,arribar a l'hora es qüestió de sort.
Confort... tenim una de les flotes de trens més antiga de tota Espanya, amb combois de més de 20 anys, això fa que els trajectes a Barcelona de gairebé 1h30' des de Reus es faci amb resultats d'acartonament de l'esquena...
Neteja... no es pas aquest un mèrit a afegir en el catàleg de serveis de Renfe, per si de cas als lavabos millor no anar-hi.
Compra dels abonaments... en la societat de la informació i de la tecnologia com en la que vivim, resulta que a Cal Renfe, cada primers de mes has de comprar els abonaments amb bitllets a la mà, com ho feien els nostres avis quan anaven a mercat... quan pensa Renfe permetre el pagament amb targetes de crèdit...
Estacions... A Vilaseca l'estació es condicionada al medi, si plou et mulles, si fa sol t'asoleges, si fa vent et ventes... l'aixoplug existent i no res es el mateix...ara això si, a l'estació tenim un magnífic restaurant que ja està be per no perdre el patrimoni però que no permet l'aixoplug dels usuaris...
Intermodalitat... magnífica paraula buida de significat en el nostre sistema de transport públic...Els ususaris de la línia de Tarragona - Tortosa, si vols anar Amposta arribes a l'estació de l'Aldea - Amposta i allà simplement arribes a les afores del poble de l'Aldea, fins Amposta tens 10 km on teòricament passa una línia d'autocars, la qual no espera que arribi el tren, el qual com podeu imaginar pocs dies arriba a l'hora, reusultat has perdut l'autocar...Solució comprarte un cotxe per poder arribar Amposta..
Perafort, el major despropòsit dels nostres planficadors. Desplaçar-se fins a l'estació del TGV a Perfafort, es un altra odisea que fa que no puguem gaudir de les llançades d'alta velocitat fins a Barcelona com succeeix a Lleida on l'estació arriba al cor de la ciutat...

Be, no se que hem fet per mereixe això, però no perdem la fe que algun dia puguem millorar, amb aquesta esperança hem despedeixo que arribo tard agafar el tren...

Feta aquesta reflexio com usuari de Renfe us aporto una inciativa d'un grup de gent "plataforma en defensa del ferrocarril", pdf-camp.blogspot.com, que han previst tot un seguit d'actes reivindicatius... espero que us sigui d'interès.

Be, salutacions i fem entre tots un front comú per demanar un millor servei de transports públics...

Ah i si potser baixador de trens al Mas Iglesias... prengui nota senyor Alcalde de Reus, gràcies.

fyer-pdf
manifest-pdf

Jordi Balust López
veí i president de l'AVMI

Maig de 2010

Reuniˇ amb l'Alcalde...

El passat 12 de maig l'Associació de veïns van reunir-se amb l'Alcalde de Reus per tractar dels temes següents:

1- Màquina expenedora de xeringues al costat del Tanatori

Li vàrem plantejar a l'Alcalde el problema que està patint els punts pròxims a on hi ha l'expenedora de xeringues. Abans de tractar aquest tema amb l'Alcalde l'associació ens hem reunit amb l'equip mèdic i tècnic de drogodependències de l'Ajuntament i amb el regidor de Medi Ambient i Salut Pública, l'Ernest Paris.

Les màquines s'inscriuen en el programa  anomenat DI-PI, i el que vol és facilitar l'ús de xeringues no usades pels usuaris toxicòmans.
El problema que s'ha evidenciat és que no tots els ususaris fan un ús correcte d'aquest espai i l'empren per punxar-se en aquest lloc així com en altres zones del barri sobre les que Guardia Urbana ja fa un seguiment de recollida, com potser al costat del Mas Iglesias i de l'institut Reus 8.

Exposat la problemàtica l'Alcalde va comentar que estan treballant per cercar altres solucions al programa DI-PI, però que necessitaven temps donat que alguna de les opcions passa per que la gestió d'aquest programa sigui gestionat pel sistema sanitàri.

2- Projecte d'urbanització del Parc Mas Iglesias

Al mes de gener l'associació és va reunir amb el regidor Magrazó, encarregat de la via pública i dels parcs i jardins de la ciutat per conèixer el projecte que s'estava preparant des de la seva regidoria.
Paral·lelament a un dels plens de l'Ajuntament del mes de març, tant els grups CiU com CORI van preguntar sobre el projecte d'urbanització del Parc Mas Iglesias, a instàncies de l'associació.
De les dos accions la resposta va ser que ara per ara no existeix projecte i només hi ha uns esborranys.
Per part de l'Alcalde ens va comentar que aviat encarregaran la redacció del projecte i tant aviat tinguin un document de treball l'ensenyaran a fi que es pugui opinar al respecte.
Es va comentar l'actual tancat del parc, que tot i haver-ho vallat les portes no es tanquen, així mateix ens vàrem interessar sobre quin perímetre de parc tancarien i que passarà amb l'espai que ocupa provisionalment l'institut Reus 8, sobre aixó no van concretar res... haurem d'estar-hi al damunt...

3- Local social a Mas Iglesias

Van exposar a l'Alcalde la siutació actual. El equipament del Mas Iglesias no el podem emprar els veïns, la nova biblioteca tampoc sembla que serà un espai que permetrà totes les activitats que podem desenvolupar socialment al barri i l'escola Eduard Toda i l'institut Reus 8 consultats els dirigents dels mateixos no els podem emprar.

L'alcalde ens va respondre que la solució és arrivar a un acord amb Adigsa-Incasol per tal que a l'edifici gris del C/Jaume Vidal i Alcover s'hi pugui disposar d'un espai. Això se li va recordar que la regidora de Participació, Pilar Pérez i el regidor d'Urbanisme havien de gestionar-ho amb Adigsa, el resultat es evident, de moment no tenim espai.

Va comentar que farà gestions directament per cercar una solució.

4- Baixador de tren de Bellisens

Vàrem comentar-li els rumors que es vol executar un baixador ferroviàri a l'actual traçat de la línia que uneix Reus amb Tarragona. Ens va comentar l'alcalde que s'està tractant amb ADIF i que ara s'està elaborant l'estudi informatiu i que si que s'ha demanat el baixador.

Sobre el tema ferroviari li vàrem traslladar la necessitat d'ampliar o conectar l'actual parquing de la fira provisional amb l'estació de trens de la ciutat, donat que la situació acutal fa difícil aparcar els vehicles. Va comentar que estan gestionant amb ADIF fer un túnel subterràni per a vianants per conectar l'estació amb el parquing.


5- Bus al barri

L'entrada en funcionament de l'hospital modificarà línies però la zona sud del nostre barr, la que s'obre a l'Av. de Salou continua sense servei d'autobusos que ens conectin amb el centre, havent d'anar fins al C/Astorga...

L'Alcalde ens va comentar que podem proposar alternatives i que les estudiaran...


Jordi Balust
20 de maig de 2010Calaix d'idees...

11 de febrer de 2009

Ara fa uns dies que no destacavem cap novetat a la nostra web... ves per on avui la rauxa del vent ha despertat l'ànim per escriure quatre ratlles...
Desempallegats dels torrons, i el caliu nadalenc i enventats i aixoplugats del fred que enguany es resisteix a marxar els membres de l'Associació comencem a enfilar agulla organitzant noves activitats pels mesos venidors.

En aquests moments crec oportú fer-vos particeps als que vulgueu aportant inquietuds, idees i suggeriments d'activitats que creieu que podriem organitzar.

Els requisits de les vostres aportacions es que siguin realitzables, que impliqui la participació de la gent i de pressupost limitat...

Be, si us engresca el suggeriment i us faria goig participar en aportar idees i si pots ajudar a organitzar-les estem a la vostra disposició.

Podeu fer-les arribar via e.mail:
avmi@tinet.catGestions de l'associaciˇ. Gener de 2010

GESTIONS DE GENER DE 2010:

Reunió amb el Regidor de via pública, Sr. Madrazó. 27 de gener de 2010

Temes tractats:

1- Projecte del Parc Mas Iglesias.

Al desembre ens varem assabentar per regidors d'ICV que s'estava preparant un projecte per dotar d'equipaments el Parc Mas Iglesias.
Acte segui varem concertar entrevista amb el regidor de via pública que gestionarà aquest projecte, el regidor Sr. Madrazó, el qual ens va comentar que esperessim a finals de gener per presentar-nos el projecte.

Be, hem anat a la reunió amb ganes de veure el projecte, però amb les ganes ens hem quedat. L'estan acabant de dissenyar.
Pel que ens ha comentat els trets bàsics d'aquest són:
a- A la part més propera a l'estació d'autobusos s'ubicaran llocs infantils d'última generació.
b- A la zona del pinassar es destinarà com a zona de relax per puguer sentar-se a llegir o caminar entre pins i rosers.
c- La zona que ocupa l'actual institut Reus 8, quan marxi no saben que faran.
d- L'actual zona de jocs potser la treuran.
No hi ha previst fer cap equipament per a adolescents, ni adults...

La inversió rondarà entre els 2 i 3 milions d'euros...

Reunió amb la Regidora de Cultura Empar Pont: 18 de gener de 2010

Temes tractats:

1- Local social per al barri Mas Iglesias.

Acords:
a- A l'actual Mas Iglesias, on hi ha actualment el CIMIR no hi ha espai per encabir-hi res més.
b- Farà gestions amb el regidor d'Urbanisme, també d'ERC per tal que al bloc gris propietat d'Adigsa-Incasol, empreses públques de la Generalitat de Catalunya es pugui trobar un espai.
c- Tindrà en consideració la proposta que a la nova biblioteca que s'ha de construir al final de la rambla del C/Bernat de Torroja, es pugui habilitat un annex com a espai de trobada d'entitats del barri.

2- Incloure l'espai Mas Iglesias com a punt d'activitats culturals de Reus:

Enguany vam rebre actuacions de la fira Trapezzi, fet que des de l'Associació de veïns li vàrem agraïr per confiar en aquest espai del Parc Mas Iglesias, força menys tingut fins al moment per la manca d'inversions i activitats executades
per l'Ajuntament de Reus.
Acords:
La regidora vol apostar per consolidar el projecte de l'estiu als Masos tutelat per part d'aquesta regidoria, Cultura.
El 2010 tornarà a oferir activitats de Trapezzi al Mas Iglesias.

3- Temes diversos:

a- La regidora es comproment a organitzar una trobada al Mas Iglesias per explicar als veïns el nou projecte de la biblioteca.
b- S'aprofitarà per explicar per part del regidor d'urbanisme, Sr. Berguedà o algun dels tècnics municipals el projecte urbanístic del barri, la futura ubicació del baixador de tren de Bellisens, connexions amb el nou hospital de Reus i amb la zona del Tecnoparc...

Valoració de la reunió: 7/10. Esperem que els acords es facin realitat.

Altres temes de l'Agenda:
  1. A finals de gener està previst una reunió amb el regidor de via pública el Sr. Magrazó...
    • Volem conèixer el projecte de parc Mas Iglsesias que vol dur endavant aquest regidor amb el vist-i-plau de l'equip de govern.
    • Volem concretar quan tindrem servei d'autobús al barri.
    • Volem traslladar-li la necessitat d'habilitar elements de seguretat a la sortida de l'Institut Reus 8, per garantir la seguretat dels viandants.
  2. Estem treballant per solucionar l'actual emplaçament dels dispensadors de xeringues en un espai annex al tanatori de Reus...
Us ha informat Jordi Balust
Veí i president de l'AVMI
27 de gener de 2010


Digues la teva:  avmi@tinet.cat


GESTIONS DE DESEMBRE DE 2009:


L'Associació de veïns tot i que mai es bo barrejar festa i revindicacions, vam exposar als veïns el fet de la manca de sensibilitat d'aquest Ajuntament vers una necessitat tant bàsica com un espai social per als veïns del barri.

Actualment no hi ha cap espai on reunir-se, on poder organitzar activitats per als menuts, on trobar-se els adolescents o els més grans, ni on passar llargues estones els més grans...

No es de rebut que en un barri amb prop de 2000 famílies no tinguen un lloc de trobada...

Des del mes de juliol del 2009 el Sr. Lluís Miquel Perez, Alcade d'aquest nostra ciutat no vol rebre'ns per parlar d'aquest i altres temes.
La regidora Misericordia Duesaigues d'Educació n'es coneixedora de les necessitats, ens escolta però fins al moment no trobem resposta.
El regidor Verge d'Esport, també n'es coneixedor de la situació i ens anima, però tampoc tenim resultat.
La regidora de participació, Pilar Perez des del principi sap com està el tema, de moment l'únic que ofereix es el 50% del cost de lloguer d'un espai, fins un màxim de 400€/mes...i jo li pregunto que vol que llogui senyora regidora si al 2009 hem rebut entre Ajuntament i Diputació tres mil i escaig euros i per organitzar les tres festes, estiu, bicicletada i Nadal hem tancat un pressupost de més de 5000€, fem activitats o lloguem local? he aquí la qüestió...
La regidora Empar Pont de Cultura es coneixedora, i mirarà de parlar amb Urbanisme i de modificar el projecte de bibilioteca per encabir-hi un espai de trobada per les entitats del barri.

Be, l'AVMI varem fer arribar a tots els regidors/es de l'Ajuntament de Reus una felicitació de Nadal on entre d'altre li recordavem que els VEINS DE MAS IGLESIAS SÓM DE REUS, LOCAL SOCIAL JA...

Us ha informat Jordi Balust
Veí i president
27 de gener de 2010

Digues la teva:  avmi@tinet.cat