Presentaciˇ
Noticiari on-line de l'Associaciˇ de ve´ns Mas Iglesias de Reus

Creus necessÓri un espai social per al barri?

Enquesta:

icona rss Rss

Escola de futbol Masos de Reus

Dimecres 14 de setembre enceta oficialment l'escola de futbol Masos de Reus.

L'escola s'adreça als nens i nenes nascuts entre els anys 1998 i 2005 que vulguin aprendre jugant l'esport del futbol.

Els entrenaments es durant a terme al camp de futbol Mas Iglesias els dimecres i divendres de 17:00h a 19:30h

Els interessats podeu informar-vos els dies d'entrenament al propi camp de futbol

Us hi esperem...

Jordi Balust

Veí i president AVMI i UD Masos de ReusEls ve´ns de Mas Iglesias encara reclamen un local

Publicat a * El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 30-08-2010 PÓgina 4

Els veïns de Mas Iglesias encara reclamen un local

La corda cada cop es tensa més. Els veïns de Mas Iglesias fa molt temps que van demanar a l'Ajuntament un local social per poder reunir-se, però no se'n surten.

L'última reunió que van fer amb l'alcalde va ser el mes de maig, almenys així ho explica el president de l'associació de veïns, Jordi Balust, que lamenta que el govern municipal els vagi posant excuses per no dotar-los d'un equipament que, d'altra banda, creuen necessari.

Ara, per exemple, estan preparant la festa major del barri, i no tenen lloc per deixar els equips. Volen fer servir el magatzem del Centre de la Imatge de Mas Iglesias, però tampoc no tenen el vistiplau.

Per Balust aquesta actitud significa tenir “poca deferència” amb els veïns, ja que se'ls havia promès que un cop Mas Vilanova fos operatiu es veuria la manera d'articular també el funcionament d'un local per a Mas Iglesias. Balust diu que “no hi ha col·laboració” i lamenta aquest comportament.

Els dies 4 i 5 de setembre que ve seran les festes del barri i l'entitat veïnal, doncs, no haurà aconseguit satisfer una de les necessitats bàsiques per funcionar eficientment.

 
 
Darrera actualització ( Dilluns, 30 d'agost del 2010 02:00 )
Publicat aDarreres notÝcies publicades a la premsa...


Diumenge

20 de desembre del 2009


Els veïns de Mas Iglesias continuen reclamant un local social i parades de bus

L'associació de veïns demana una reunió amb l'alcalde

Les festes nadalenques del barri en una imatge d'arxiu / Foto: ROSA BONCOMPTE.

L'associació de veïns del Mas Iglesias no ha deixat de reclamar un local social del barri, que es podria habilitar al nou poliesportiu i a la futura biblioteca. Demanen una reunió amb l'alcalde per parlar d'això i reclamar que els autobusos de Reus tinguin parades al barri i que es millori la senyalització viària a les sortides de l'IES Reus 8 i a l'escola Eduard Toda.

«Tenir un local social al barri és una necessitat.» El president de l'associació de veïns, Jordi Balust, explica que, tot i que hi ha el Mas Iglesias, no en poden disposar sempre que volen. «No tenim cap lloc per poder portar els nens petits o un punt de trobada per a la gent gran», diu. Balust explica que en altres barris l'Ajuntament ha estat donant locals amb les despeses cobertes pel consistori. «No volem que l'Ajuntament llenci els diners», els veïns volen proposar al consistori que s'habiliti un annex en algun dels equipaments projectats per al barri. El Mas Iglesias ha de rebre, properament, la biblioteca Pere Anguera i un pavelló poliesportiu, entre altres. Balust creu que en qualsevol dels nous equipaments es podria plantejar un local social. Ara mateix estan utilitzant un local que és propietat del vicepresident de l'associació. Balust calcula que tenen emmagatzemats uns 2.000 euros en material. Si algun dia el propietari llogués el local a algú, Balust afirma que «portarem el material a la plaça del Mercadal perquè el consistori prengui consciència».

Aquesta, però, no és l'única reclamació dels veïns. Les línies d'autobús interurbà no tenen parada al barri, cosa que també volen que se solucioni. En una de les reunions que els veïns han tingut amb diferents regidors, Ortiz els va explicar que pel 2010 hi ha prevista una reestructuració en què aquests aspectes hi seran presents. «Entenem que quan ens toca esperar ens toca esperar», diu Balust, confiat que se solucioni el problema.

L'associació, que ahir va fer una assemblea, també reclama que es millori la senyalització viària de les sortides de l'institut Reus 8 i l'escola Eduard Toda. Balust vol que, sobretot, es previnguin possibles atropellaments pels voltants dels centres.

El primer que volen els veïns és una reunió amb l'alcalde. El mes de juliol passat van demanar-ne una però «no ens va ser concedida».

 

Una postal de Nadal reivindicativa

L'associació de veïns ha organitzat una festa nadalenca al barri de Mas Iglesias per avui diumenge. Un dels objectius és fer una postal nadalenca reivindicativa per enviar-la a l'Ajuntament. Balust diu que volen fer una fotografia de grup amb tants veïns del barri com sigui possible per enviar-la al consistori. Amb la forma d'una postal de Nadal, els veïns volen recordar a l'Ajuntament el que ells continuen reclamant. És per aquest motiu que des de l'associació esperen que l'assistència als actes d'avui sigui notable. De fet, també volen aprofitar la festa per fer difusió de les reclamacions que l'associació està fent davant l'Ajuntament. La intenció és que tots els veïns coneguin «perquè es lluita i de quina manera es fa».

Darrera actualització ( Diumenge, 20 de desembre del 2009 02:00 )Opinions

Font: Artícle i opinió publicat a reus digital:
http://www.reusdigital.cat/index.php?command=show_news&news_id=10706
13 de desembre de 2009

Reus recupera el Mas Anglès

L'edifici, situat al barri Immaculada, serà la seu de les diverses entitats del barri

Edel Martínez 12 de desembre de  2009

La ciutat de Reus ha recuperat un altre espai. Es tracta del Mas Anglès, situat a la plaça de l'historiador Celdoni Vilà i Torroja, del barri Immaculada. El president de l'Associació de Veïns, Ramon Sambró, ha rebut aquest matí les claus del Mas on a partir d'ara els veïns podran instal·lar les seves dependències i, a més, serà la seu de les diverses entitats del barri.

Mas anglès reus
El Mas Anglès, al Barri Immaculada 
Edel Martínez 

La recuperació del Mas Anglès forma part de l'actuació de conservació del patrimoni rural de la ciutat. Aquesta rehabilitació ha estat subvencionada al 50% pel Pla Urbanístic d'Obres i Serveis de la Generalitat. L'empresa reusenca Arias i Olivé ha estat l'encarregada de realitzar les obres amb un pressupost de 240.208 euros. El recinte té una superfície total de 184 metres quadrats entre la planta baixa i la primera.

L'acte ha comptat amb la presència de diversos representats municipals i dels masovers de l'antic mas. L'acte ha finalitzat amb l'actuació de la Coral de l'escola Alberich i Casas i el Coro Alma Rociera del barri Immaculada.

1 Comentaris

1
Jordi Balust López
12 de desembre de 2009 
No tots som iguals
Perquè uns ciutadans poden gaudir dels equipaments públics i altres en aquest cas, els veïns del barri Mas Iglesias de Reus, des de fa més de dos anys veiem com som tractats per part de l'Ajuntament de Reus, com si fossim una bola blanca de billar, anant de regidoria a regidoria tractant de cerca solucions per un espai social per al barri i només veiem actituts i respostes dissuadores de les nostres pretensions. És probable que el Sr. Alcalde digui que ja ens han ofert diners per llogar un local, si es veritat, el 50% d'un lloguer, amb un topall de 400€/mes. El nostre barri pocs locals té per aquest preu. Cal dir també que l'Av. ha tingut enguany un ajut total per part de l'Ajuntament de 2.100€, per organitzar activitats i festes de barri. El dilema aleshores és lloguem local o fem activitats... L'Associació de veïns Mas Iglesias no vol un local per a ella, el barri no disposa actualment de cap equipament per als seus ciutadans, no tenim punts de trobada on poder crear xarxa ciutadana. Nosaltres tenim al nostre barri un magnífic Mas, però d'ús públic exclusiu per als amants de la fotografia. A mi m'agraden molt les exposicions que s'hi fan, però potser cal valorar les necessitats i els recursos disponibles i valorar si cal redefinir els actuals usos del Mas Iglesias, d'igual com s'està fent al Mas Anglès. Sr. Alcalde, Sra. regidora de participació, com a president de l'AV Mas Iglesias i com a veï de Reus, els emplaço a que prenguin amb seriositat la necessitat d'un espai social per al nostre barri, ja està bé que el Mas Iglesias sigui només per a uns pocs, els ciutadans tenims drets pels quals paguem puntualment mitjançant els impostos, volem allò que altres barris tenen, un lloc de trobada ciutadana.NotÝcies sobre la nova biblioteca a Mas Iglesias

Font: Article publicat a Reus digital el divendres 4 de desembre de 2009

http://www.reusdigital.cat/index.php?command=show_news&news_id=10602

La nova biblioteca de Mas Iglésias portarà el nom de Pere Anguera

Amb aquesta iniciativa és vol homenatjar a aquest il·lustre historiador reusenc

Enrique Canovaca 04 de desembre de  2009

La nova biblioteca que s'ha de construir a Mas Iglésias portarà el nom de Pere Anguera, com homenatge a l'historiador reusenc, segons han acordat tots els grups municipals en el plenari celebrat aquest divendres. Anguera és Catedràtic d'Història Contemporània a la Universitat Rovira Virgili, està especialitzat en els inicis del carlisme i la formació del catalanisme i té un vincle especial amb el Centre de Lectura, del qual n'és un soci d'honor. Aquest reusenc és d'un dels estudiosos del segle XIX vius més importants de tot l'Estat i ha escrit nombrosos llibres sobre la història local de la època.

reusdigital.cat Pere Anguera
Pere Anguera (a l'esquerra), reconegut pel Centre de Lectura 
Edel Martínez 

Entre els temes tractats a la seva obra hi destaquen estudis sobre la burgesia reformista a Reus del 1868, l'economia i societat al Baix Camp a mitjan segle XIX, el comportament ideològic al nostre territori entre 1808 i 1868, el carlisme a Catalunya durant les dues guerres, el catalanisme d'esquerres i de dretes o una biografia sobre el general Prim. Anguera té més d'una vintena de llibres escrits.

L'actual companya sentimental d'Anguera, Mercè Costafreda, ha assistit al Ple on ha dedicat unes paraules agraint a l'Ajuntament que "la labor del Pere per la cultura de Reus es vegi recompensada amb el nom de la biblioteca". Aquest equipament donarà servei a 18.000 usuaris i està previst que es comenci a construir a començaments del 2010 amb un termini d'execució de quinze mesos.

D'altra banda, durant la sessió plenària d'aquest divendres, no s'ha aprovat cap moció de l'oposició i s'ha deixat damunt de la taula la moció de la CORI on es demanava a l'Ajuntament de Tarragona que demani disculpes als ciutadans de Reus en relació a la petició de canvi de nom de l'Aeroport de Reus.