Presentaciˇ
Noticiari on-line de l'Associaciˇ de ve´ns Mas Iglesias de Reus

Creus necessÓri un espai social per al barri?

Enquesta:

icona rss Rss

FESTA MAJOR A MAS IGLESIAS 2011

2, 3 i 4 de setembre

Un any més, l'Associació de veïns hem organitzat un seguit d'actes que esperem tinguin bona acollida entre tots i us animin a participar.

Desitgem que aquests dies de finals d'estiu, siguin de retrobament amb tots els veïns del barri, després d'aquest període estival. Volem que acabem plegats amb un bon regust aquests dies de calor, de lleure i encetem amb energia el retorn a la rutina. 

Estem esperançats que aviat sortirem d'aquests moments de dificultats per a moltes famílies, d'aquests dies on només trobem notícies desmotivadores, com el cost del deute, l'increment de l'atur, les retallades en els serveis socials i assistencials. Plegats sortirem i trobarem nous objectius com a societat per reinventar-nos amb respecte, amb consciència i compromís.

Fent mans i mànigues i gràcies a les aportacions desinteressades dels comerços i industrials del barri i de la ciutat, així com amb les aportacions força minvades pels moments actuals de l'Ajuntament i Diputació, hem fet possible l'organització de les activitats que us presentem d'aquesta 4a Festa Major de Mas Iglesias.

La il·lusió de tots els que dediquem el nostre temps a organitzar la festa i vetllar per a que el nostre barri rebi els serveis en justa mesura, es consolidar un espai ciutadà de participació i col·laboració per assolir del barri un lloc amable de convivència.

Per acabar només dir-vos que esperem poder compartir amb vosaltres aquests dies i animar-vos a participar en l'associació de veïns.

Informar-vos que entre d'altres hem creat la unió esportiva Masos de Reus per oferir als més menuts una nova escola de futbol. Trobareu més informació al quiosc A Diari del C/Bernat de Torroja, així com en els fulletons que hem anat deixant en els comerços del barri i en algunes bústies.

Salutacions i bona Festa Major

Jordi Balust López
veí i president de l'AV Mas Iglesias


Reus, 13 d'agost de 2011

programa-festa setembre 2011

Nota: El pregó de Festa serà a càrrec del periodista Josep Baiges, per error al programa s'ha ficat Xavier Baiges, disculpeu les molèsties.15 de maig, Mercat d'intercanvi a Mas Iglesias

ACTIVITATS DE

L’ASSOCIACIÓ DE VEÏNS MAS IGLESIAS

 
                             MERCAT D’INTERCANVI

“LES PUCES”

DIUMENGE 15 DE MAIG DE 2011

SIGUIS GRAN O PETIT si tens coses que no fas servir no les llencis al “MERCAT DE LES PUCES” LES PODRÀS CANVIAR.

PROGRAMACIÓ:

-A partir de les 10h la banda de tambors del Barri Sant Josep Obrer.

-ESMORZAR: llesca de pà més llonganissa i got de vi 2€

-Tallers per a infants, Inflables...

Hi hauran taules i cadires per tots els que vulgueu bescanviar les vostres andròmines.

Organitza: Associació de veïns Mas Iglesias
+
informació: Tel 605041761 Sra. Elena

avmi@tinet.cat       http://webfacil.tinet.cat/avmi

Quiosc A Diari, C/Bernat TorrojaPLA D'ACCIË AMBIENTAL 2001-2008

El passat 16 de juny de 2009, l'Ajuntament de Reus va organitzar una sessió participativa a entitats i col·lectius de la ciutat de Reus per conèixer i opinar vers el PLA D'ACCIÓ AMBIENTAL 2001-2008.

En aquest pla s'han desenvolupat accions de tot tipus encaminades al desenvolupament sostenible en el camp del medi ambient, l'economia i aspectes socials...

Independentment de les mesures en aquest pla contingudes, algunes executades, d'altres en procés i un cert nombre pendents de realitzar, el que particularment crec molt positiu es el fet que a través d'un procés participatiu de la societat s'han consensuat accions directes a executar pel govern de la ciutat.

Potser es pretenciós opinar que la baixa participació de les darreres eleccions al Parlament Europeu sigui conseqüència d'un decensis o descredit vers l'actual sistema polític...Be suposo que el temps i els entesos aniran vislumbran les possibles causes d'aquesta desafecció social...

No se si amb accions de participació ciutadana es pot tornar a la societat la confiança perduda i la implicació i corresponsabilitat, però si més no crec que potser un bon camí..

Durant 3 hores un grup de més de cent veïns/es de Reus, d'interesos socials diversos varem compartir opinions vers un pla que tot just finalitza.

Del grup on vaig participar una cosa si que aviat tots varem apuntar rapidament, es que aquest procés de participació i reflexió col·letiu era positiu i que calia fer-ho extensiu a moltes altres decisions de ciutat...

Els experts, consultors, etc... son eines molt útils a l'hora de prendre  decisions, però sovint només s'empren aquestes. Està molt be emprar l'assessorament d'experts, però la ciutadania si se li pregunta i es sap escoltar, es una font inesgotable de realitats i posibles solucions. Arreu podem trobar experts coneixedors de les realitats i manances i oportunitats dins dels seus entorns habituals, al seu barri, en el seu gremi, en la seva escola, al mercat on compra habitualment o a l'autobus o tren que utilitza... tots els que gaudim de la ciutat sense adonar-nos ens convertim en coneixedors de l'entorn i aquest coneixement individual s'ha de fer brollar per enriquir les definicions de les polítiques que han de fer possible un Reus molt més sostenible per viure-hi...

Be només desitjo que aquest procés participatiu sigui sostenible en el temps i es faci d'ell una eina que ens permeti fer fotografies de forma continua per atansar-nos més a les necessitats reals, fent dia a dia una ciutat més entranyable.

Reus, a 17 de juny de 2008.

Jordi Balust López
Veí i president de l'AV Mas Iglesias.
Les demandes mai satisfetes...l'hist˛ria de ja tornem a ser...

Aquest mes de juny, l'Associació va fer arribar un escrit a l'Alcalde, per parlar de tres temes concrets.

Tema1: el sempre demanat i mai facilitat espai social per al barri.
Tema 2: la poca seguretat dels vianants al creuar l'Avinguda Francesc Macià.
Tema 3: la neteja, seguretat i els equipaments del parc Mas Iglesias.

A data d'avui, podem comprovar com fins i tot l'alcalde deu fer vacances, doncs ningú ha tingut ni cinc minuts per escriure quatre ratlles i contestar el nostre escrit...

No entenc pas aquest silenci, contestar aquest escrit o concertar una reunió suposo que ha de ser possible, però ves per on, ara per ara no toca...

Aprofitan l'avinentesa que a l'estiu els diaris i altres mitjans de comunicació van més relaxat de notícies, hem aprofitat que el diari el Punt hagi fet resó de les nostres demandes...

Si us be de gust saber quelcom més aquí teniu la notícia publicada a el diari El Punt, el diumenge 9 d'agost.:Reus

Els veïns de Mas Iglésies reclamen un espai en un dels equipaments públics que hi haurà al barri

Aquesta entitat de Reus no té cap local on poder reunir-se ni guardar el material

Els veïns demanen que aquest pas de vianants sigui elevat. Foto: MARTA MARTÍNEZ.

L'associació veïnal de Mas Iglésies de Reus necessita un local per als ciutadans que viuen en aquesta zona de la ciutat i un espai per a la mateixa entitat per poder reunir-se o fer activitats. Per això, proposa al consistori que en un dels tres equipaments públics que s'han de construir a la zona –l'institut de secundària, la biblioteca i la instal·lació esportiva– se'ls habiliti un espai.

L'associació de veïns de Mas Iglésies no té cap espai on reunir-se ni fer activitats. El president de l'entitat, Jordi Balust, considera totalment necessari que es creï un espai perquè els veïns del barri hi puguin realitzar activitats. «Només demanem a l'Ajuntament que ens cedeixi algun local o espai on puguem treballar com a associació, i on també els veïns de totes les edats de la zona puguin organitzar activitats.» Balust, que és conscient de l'època de restriccions pressupostàries que viuen els ens municipals, proposa que alguna de les tres instal·lacions públiques que estan projectades en aquesta zona de la ciutat reservi un espai per als veïns. «Al barri de Mas Iglésies s'han de fer tres projectes importants. Un és l'institut de secundària, l'altre és un equipament esportiu i l'últim, la segona biblioteca pública de Reus. Nosaltres proposem que en una d'aquestes instal·lacions, com ara la biblioteca, se'ns cedeixi un espai per poder fer activitats per a la gent del barri, i perquè l'entitat veïnal tingui un lloc on reunir-se i on guardar el material», comentava Balust, que hi afegia que actualment els és molt complicat portar a terme les seves reunions ordinàries. L'entitat creu que preveient amb temps aquesta possibilitat, no ha de ser gaire difícil incloure en algun dels tres projectes un espai per a ells.

 

Un pas de vianants alçat

m.l

Fa poques setmanes, una de les representants de l'entitat veïnal d'aquesta zona de la ciutat es va reunir amb responsables del consistori per tal d'exposar-los la necessitat de crear en el semàfor de l'avinguda de Francesc Macià, davant de l'estació d'autobusos, un pas de vianants alçat, és a dir, un ressalt, per tal que sigui més dificultós per als vehicles circular per aquell tram de carrer i els veïns disposin de més temps per poder travessar l'avinguda.

Aquest pas de vianants amb semàfor, segons el president de l'entitat veïnal, Jordi Balust, és molt utilitzat pels ciutadans que viuen a Mas Iglésies: «És per on passem per anar al centre de la ciutat.» Balust explicava que el semàfor verd per als vianants té una durada molt curta, i que s'han d'esperar molt fins que els permet travessar el carrer. Consideren que aquest pas elevat els facilitaria el pas, i els cotxes no passarien tan de pressa. Una de les altres peticions que tenen és que es pinti un pas de vianants al vial d'incorporació que hi ha entre la plaça del Canal i l'avinguda President Macià.

Jordi Balust assegurava que des de l'associació veïnal en dues ocasions han enviat cartes per escrit a l'alcalde de la ciutat per reclamar aquestes dues millores de la via pública, però que de moment no havien rebut cap resposta i que esperaven que l'última reunió realitzada fa poques setmanes tingués més bons resultats. I és que el president de l'associació lamentava que no se'ls hagués escoltat abans, i explicava: «Ara s'estan fent obres a l'avinguda President Macià, i ja es podria construir aquest pas més elevat per als vianants.»

Darrera actualització ( Dissabte, 8 d'agost del 2009 02:00 )
Publicat ahttp://www.elpunt.cat/noticia/article/2-societat/5-societat/69454-els-veins-de-mas-iglesies-reclamen-un-espai-en-un-dels-equipaments-publics-que-hi-haura-al-barri.html

Recorda anotar a l'agenda la data 19 de desembre