::Inici >Historia

Historia

Associació de Veïns TARRACO

Associació de Veïns Tarraco
Any fundació 1990
President 1r: Jaume Mateu
2n: Carles X. Gomez
3r: Pere Calvet
4t: Jacinto Picó
Tipus Veïnal
Socis 341
Ubicació Tarragona
Adreça Av. Andorra, 15 baixos

 

Història

 
320px-Seat_600.jpg
Com era el carrer a l'època dels 600

Aquesta associació de veïns va tenir el seu orígen formal el 23 de Març de 1990, quan un grup de veïns de diversos blocs de l'avinguda d'Andorra van fer un document inicial de constitució i van agafar uns estatuts d'altres associacions per retocar-los i després de ser aprovats, presentar-los en el registre d'Associacions de la Generalitat de Catalunya per a tenir l'entitat legalitzada.

El mòbil per crear-la, va ser l'inquietud dels veïns davant dels continus sorolls dels camions que circulaven aleshores pel carrer.

Primer Príode (23/03/1990 - 21/06/1993)

La primera assamblea d'aquesta associació es va celebrar a la sala d'actes de l'Institut Vidal i Barraquer, en la qual es va acordar primer, fer un pla de reivindicació de l'Avinguda com a carrer de la ciutat i no pas com a carretera; i després que s'organitzarien unes festes al mes de setembre amb l'objectiu de demostrar que l'Avinguda havia d'estar al servei dels veïns. Una de les activitats més interessants i de les que més repercussió ha tingut en el futur, va ser el concurs per escollir el logotip de la associació, un concurs que va guanyar el senyor Ferran Solé, amb un logotip on s'hi distingia la plaça Imperial Tarraco i l'Avinguda Andorra; i que encara segueix vigent.

Segon Període (22/6/1993 - 11/04/1996)

 
210px-Zona_verda.jpg
Inauguració de la zona verda de l'A.V.V.

El 1993 es va renovar la junta de l'associació. Va ser l'any que l'Ajuntament va atorgar la bandera de la ciutat, pels esforços de la junta; es va aconseguir també l'enllumenat nou del carrer, la zona verda i la col·locació dels nous contenidors, però van quedar pendents moltes altres actuacions que no es van dur a terme ja que, l'associació es va oposar a la intenció del consistori de col·locar a la cantonada de dalt del carrer una betzinera, mitjançant una recollida de firmes que van recolzar veïns de les Cases Barates i de República Argentina, i va ser un acte que va molestar molt als regidors d'aquell any.

Tercer Període (12/04/1996 - 25/04/2002)

Amb les fites de l'anterior junta, zona verda, aturada de la gasolinera etc. La nova junta va aconseguir de tenir bancs al carrer (amb anècdota inclosa), tenir aparcament al barri, va aconseguir, també, la col·locació de mobiliari infantil a la zona verda... Una junta que segurament tenia més bona relació amb els organismes municipals, que la anterior. Aquest període es van consolidar molt més les festes del carrer, es començava a adornar, els regals per a les criatures no podien faltar...

Quart Període (26/04/2002 - SEGUINT)

Un període que ve marcat, innequívocament, per l'adquisició del local social, que com bé es deu imaginar el lector, va ser resultat de molts estira i arronsa, discusions, i reunions, tant de l'ajuntament i altres organs municipals i autonomics, ja que, no es tracta només del local propiament dit, sinó que cal tenir en compte també el mobiliari, i material que inclou. L'obtenció del local ha permés, sobretot, dur a terme les activitats que ara hi ha: activitats culturals i literàries de Sant Jordi, classes de llengua, classes d'informàtica, de memòria, de ball. Les classes de ball, cal remarcar-les, ja que han ocasionat la creació d'un grup de dansa que fa diverses actuacions no només arreu de tarragona sinó que també ha fet alguna sortida a nivell nacional, el grup Crazy Dancers, i que permet evidentment, que l'associació es doni a conèixer. També podem esmentar la creació de l'esplai, l'esplai La Grapadora, un òrgan que es demanava a crits per poder acostar als nens i nenes del barri a l'associació.

Amb tot, també cal dir que el local també és utitlitzat per La llar Club Municipal de Pensionistes i Jubilats Tarraco, un organ creat per l'ajuntament per aprofitar (si és que es pot més) el local de l'associació. així doncs dins del local hi ha tres grans entitats: l'Associació de Jubilats i Pensionistes Tarraco, la Llar Club Municipal de Pensionistes i Jubilats Tarraco, i l'Associació de Veïns Tarraco. Val a dir també que en aquest període és quan l'assocíació es va informatitzar, i va posar en funcionament, la web i el correu electronic; i l'última aposta per a les tecnologies ha estat, l'article referent a l'associació de veïns Tarraco a la TarracoWiki.