::Inici >Setmana Mundial de la LactÓncia Materna - SMLM

Setmana Mundial de la LactÓncia Materna - SMLM

Durant la Setmana Mundial de la Lactància Materna es celebra l'aniverari de la Declaració de Innocenti, on es manifeta la necessitat de protegir, promoure i donar suport a la lactància materna. És el moviment més extens per defensar l'alletament matern.

Aquesta declaració es va firmar a la primera setmana del mes d'agost de l'any 1990 per l'Organització Mundial de la Salut (OMS) i el Fons de Nacions Unides per la Infància (UNICEF). Així doncs, en més de 120 països es celebra la SMLM del dia 1 al 7 d'agost.

A Europa i concretament a Espanya la SMLM es celebra a la setmana 41, comptant que un embaràs comencés el dia 1 de gener, la data prevista de part (40 setmanes) seria a principis d'octubre, per tant, la setmana 41 seria la primera setmana de vida del recén nascut, per això el primer diumenge d'octubre es celebren els actes de la SMLM a Catalunya.

La SMLM és una iniciativa de WABA (Aliança Mundial pro Lactància Materna), que cada any escull un lema reivindicatiu de la lactància materna
.

Aquesta festa de la lactància es caracteritza pel respecte, solidaritat i compromís. 

  • Respecte als nadons, a les mares i a les desicions que prenen sobre la criança i l'alimenació dels seus fills
  • Solidaritat entre les mares, compartir experiències, informació i ajuda mútua
  • Compromís de tota la societat per respectar i donar suport a les mares lactants
SMLM2015Des de l'Associació Alletar i Criarus animem a participar a la festa que celebrem el mes d'octubre, ja que també celebrem l'aniversari del nostre grup. Les festes anuals que hem celebrat són les que podeu veure al menú de l'esquerre.