::Inici >Qui som

Qui som

Al llarg de la seva història, la ràdio ha demostrat ser un mitjà que ha tingut usos educatius amb una evident transcendència social perquè sempre ha sabut mostrar-se propera a la societat. La ràdio és el mitjà de comunicació social que millor pot comunicar. Això de per si diferencia la ràdio d'altres mitjans que, en general, tendeixen a actuar com simples difusores d'informació, amb poca interactivitat, i participació social molt limitada.

Amb aquesta idea va nèixer fa temps un projecte per crear una ràdio local que assumís aquest mitjà com un instrument per transmetre la informació més propera i per la comunitat on participa. A principis del mes d'octubre de 2002 van començar a Alcover les primeres pràctiques pel grup de joves que es llençaven per primera vegada a fer ràdio. Les motivacions venien per totes bandes: inquietuds musicals, artístiques, de creativitat, comunicació,... D'aquell grup inicial en sortiren set propostes de programes que començarien uns mesos més tard. D'altres, s'hi han afegit amb el temps -sumant il·lusions i compartint casa i projecte-. Així, el mes de febrer van començar finalment les emissions, inicialment en proves i més tard de manera oficial. Actualment la ràdio ofereix programació pròpia en directe de dilluns a divendres.

OBJECTIUS

· Generar espais d'expressió i retroalimentació social.
· Reforçar els valors ètics de la societat.
· Fer possible el reconeixement del nostre mateix entorn.
· Buscar confluències amb entitats, de manera que es completin continguts i s'aconsegueixi la participació més completa.
· Donar suport als programes i iniciatives de caràcter col·lectiu i les campanyes socials.
· Incentivar la llibertat d'expressió, en la mesura que la ràdio pot ser un mitjà on aquells que habitualment són receptors passen a convertir-se en emissors.Alcover Ràdio (107.1FM)
alcover.radio@pangea.org