Presentació
Associació excursionista situada a Vila-seca, que participa i organitza multiples activitats de multiples disciplines. SENDERISME, ALPINISME, BTT, RAIDS, DUATLONS, ESCALADA,..

T'agrada el nou disseny de la pàgina?

Enquesta:

Sortida Albiol-Fonts del Glorieta- Albiol

Quasi s’han acabat les calors d’aquest 2011, i ja tocava que tornéssim a fer excursions de senderisme. La primera de la temporada ja estat pels boscos de l’Albiol, una zona molt propera, i molt rica en flora, que pocs coneixem. Malauradament, fa quasi tres mesos que no plou per la comarca i això s’ha fet nota en el transcurs del dia.
panoramica.JPG
El bosc en aquesta època hauria d’haver estat ple de gent a la “caça” dels bolets, però érem només els excursionistes que trepitjaven els corriols de la zona.
Després de trobar-nos al local de la Secció, ens hem repartit en tres cotxes. Érem 13 persones i l’Urpa, una gosseta de Schnauzer petit.

 Arrancada

Hem començat a caminar cap a quarts de 10, direcció al Mas del Tinet, i al començament ha anat amb molta alegria, més que rés perquè la primera meitat del recorregut era de baixada. Tot i la sequera que tenim aquests darrers mesos, el bosc encara és veia prou bé, tot i que no tant ric com és habitual en aquest època.

 inici baixada.JPG
Després passar per diversos Masos, hem arribat al Mas del Tinet, on hem agafat un corriol que ens ha portat al riu Glorieta, portava més aigua de la que ens esperàvem.

 
Riu01.JPG                    Riu.JPG
Des d’allí, ha estat un moment per arribar a les fonts del Glorieta, on ens hem trobat a un grupet de gent que es preparàvem per fer el Barranc del riu Glorieta.

fonts glorieta.JPG

Al costat del toll que formen les fonts, hem fet l’esmorzar i agafat forces per la tornada, que ja esperàvem que seria tot de pujada. Com que una sortida per la muntanya sense problemes d’orientació, no seria prou divertida, hem fet diversos intents per posar-li emoció, però ens hem ensortit prou bé fins passada la Nevera del Mas d’en Muster, però a partir d’aquí els nostres intents han tingut èxit, i hem aconseguit fer el final de la pujada fins la cinglera per un corriol, que feia bastants anys que ningú feia, i que és perdia amb relativa facilitat... és a dir, hem anat camp a través (no tinc fotos d’aquest tram però hi ha gravacions de vídeo...).
Però la perseverança i determinació, juntament amb el bon humor, de tots plegats ha fet que arribéssim a la pista que ens ha dut fins al grau de l’Estelada, això si, amb alguna esgarrinxada que altra.

despres mal pas   grau estelada.JPG
final.JPG
De nou a l’Albiol, només quedava per fer una cosa: Dinar al restaurant del poble de l’Albiol.
La propera al novembre
Ens veiem
Laia, Anni, Susana, Eli, Toni, Esther, Geli, Maribel, David, Sandra, Eduard, Robert, Esteve i Urpa (no em deixo ningú, oi?).Clot del Teix Mil·lenari

El passat 12 de desembre vam realitzar la segona excursió de la secció de muntanya (SMACV), i aquest cop vam anar a un lloc emblemàtic del Montsant, d’aquells racons que ens ofereix aquest serra tan màgica, si estàs disposat a gaudir de la seva companyia: El clot del Teix Mil·lenari.
L’excursió la vam iniciar a la Morera del Montsant, cap a quarts de deu. El dia va ser fantàstic, ja que vam poder gaudir d’una inversió tèrmica, que feia que dalt a la serra tinguéssim una temperatura força agradable, mentre que les zones que estaven sota el mar de boira, no superaven els 0ºC. Van enfilar el grau de Salfores per pujar a dalt de la Serra Major, seguint el PR, mentre podíem contemplar com la boira ens oferia un espectable de la natura. Un cop a dalt de la Serra Major, vam caminar direcció a la Cogulla, seguint el camí cap a Cabacés, i abans d’arribar-hi, i després d’alguns dubtes, vam seguir el corriol que baixa cap al Clot del Teix Mil·lenari, i on vam poder contemplar la força d’aquest singular arbre.
La tornada, més senzilla, la vam fer retornant pel mateix camí, però enlloc de baixar pel Grau de Salfores, vam seguir una estona més pel camí, aquest cop direcció Albarca, fins trobar la cruïlla que ens indica la baixa a la Morera del Montsant pel Grau de la Grallera. Finalment a les 14:00, tornàvem a ser al cotxe i donàvem per finalitzada una espectacular jornada de senderisme.
Esperem veure-us en la propera sortida, que ja serà al febrer.
Robert, Josep, Sandra, Anna, Pineda, Anton Maria i Esteve
Inici.JPG
Grau Salfores01.JPG
panoramica1.JPG
Grau Salfores02.JPG
panoramica2.JPG
Teix.JPGCaminada 10/10/2010

...

Sortida al Pi de la Carabasseta

Aquest diumenge, 10 d'octubre del 2010, hem donat per iniciat el calendari de les excursions de la Secció de Muntanya (SMACV). Si les dites populars són certes, tindrem molta prosperitat en aquesta activitat: ja que diuen que iniciar una aventura sota la pluja dona sort, i vaja si ens em mullat.
La teoria era que cap a les 10 s'aixecaria el temps i gaudiríem de sol i un bon dia, però el cert que hem arribat a l'Ermita de Santa Magdalena amb una boira pixanera, que més que desanimar-nos ens ha fet pensar que seria un dia divertit. Però quan, a mesura que caminàvem, la pluja s'ha unit a la boira, i totes dues a l'aigua que regalimava de totes les plantes, i ens hem començat a integrar en el paisatge, i ja no sabria dir-vos qui portava més aigua a sobre, si la flora autòctona o nosaltres, hem vist que potser no seria tant divertit.
Per aquest motiu, i per unes quantes "desviacions" del camí del “guia” (jo), hem decidit no visitar l'Ermita de la Mare de Deu del Montsant, tal i com teníem previst, i des del Pi de la Carabasseta hem baixat directament fins l'Ermita de Santa Magdalena, on teníem els cotxes, i així intentar esquivar el màxim possible els constipats.
Des de la secció, agraïm a les catorze persones que han participat en la sortida. Esperem que s'ho hagin passat bé, i que els hagin quedat ganes de tornar a venir.
Fins la propera 

 Esteve

inici-reduïda.JPGmaterial tècnic.JPGPi de la carabasseta.JPGFinal-reduïda.JPG Montblanc 2010 (Blai Bailén)


al cim del Montblanc amb le senyera de Vila-seca
Montblanc9

al cim amb el xumet del Saül i la cinta de cabell de l'Ariadna, dedicada als meus fills
Montblanc8

aresta cimera de Les Bosses
Montblanc7

vista de l'Aiguille du Midi
Montblanc3

aproximació al refu de Tete Rousse
Montblanc4

aresta cimera de Les Bosses
Montblanc10"la pota d'Elefant", 7c+

fotos del cristobal y el juan escalando "la pota d'Elefant" 7c+ a la olla, siurana, via mitica de este sector

Cristobal Pota d'elefantJuan Pota d'elefant