::Inici >EUROPA >Dinamarca >Hvide Sande

Hvide Sande

La península de Jutlàndia (Jylland en danès) constitueix la part continental de Dinamarca. És un territori pla i totalment cultivat, batut pel vent del mar de Nord en la part occidental i cobert d'espessos boscos al costat oriental. Creuant-la cap a la costa oest no hi trobem gaires poblacions. El fiord de Rynkobing està tancat per un cordó de dunes. El port de Hvide Sande és un dels llocs interessants.

 01 07 87 Jylland.JPG
Juliol 1987. Molins generadors d'electricitat que aprofiten el vent constant que bat la costa oest de Jutlàndia i el seu relleu totalment pla.


02 07 87 Jylland.JPG
Juliol 1987. Una granja a Jutlàndia. Tot i les grans extensions i la poca densitat de població, la terra cultivable està aprofitada al màxim.


03 07 87 Norre Lyngvig.JPG
Juliol 1987. Far de Norre Lyngvig, el més alt del país. S'alça al cordó litoral de dunes que tanquen el fiord de Rynkobing. Una escala de caragol de 264 esglaons porta al punt més alt.


04 07 87 Nordhav.JPG
Juliol 1987. El mar del Nord (Nordhav) des del far de Lyngvig en un dia sorprenentment clar, amb poc vent i ullades de sol. El cordó litoral de dunes és zona protegida. 


05 07 87 Hvide Sande.JPG
Juliol 1987. Port pesquer de Hvide Sande, al cordó de dunes que tanca el fiord de Rynkobing, a la costa occidental de Jutlàndia. 


06 07 87 Hvide Sande.JPG
Juliol 1987. Els vaixells de pesca del port de Hvide Sande mostren unes proteccions addicionals per tal de combatre l'onatge del mar del Nord. Deu ser dur pescar aquí.

07 07 87 Hvide Sande.JPG
Juliol 1987. Platja de Hvide Sande. Després d'una llarga passejada, observem a mitja dotzena de persones a l'aigua, mentre uns pocs prenien el sol en banyador al recer de l'escullera del port. Nosaltres només ens vam mullar els peus. No és estrany que aquesta gent busqui el sol i la calor mediterranis.