::Inici >HISTORIA

HISTORIA


LA HISTÒRIA DEL NOSTRE POBLE


Els orígens del Perelló es remonten a la pre-història, símbols d’aquesta època trobem la cova de la Mallada i les Pintures Rupestres de Cabra-Feixet.
El lloc del Perelló ha estat identificat com l’antiga Traja-Capit romana, prova d’això són les troballes de nombroses restes romanes així com restes de la Via Augusta.
L’any 1294, el rei Jaume II, otorgà la Carta de Població, segons els costums i privilegis de Tortosa.
L’any 1308, la Reina Blanca D’Anjou, patrocinà la fundació de l’Hospital de la Font del Perelló (antic nom de la població al s.XIII), amb la finalitat de donar un lloc de descans i repòs als pobres, malalts, peregrins i vianants que transitaven per aquella ruta tant deshabitada.
Durant els segles XIV-XVI es produïren diversos litigis entre els termes de Tortosa, Tivissa i El Perelló, per qüestions de límits, drets de pastura, etc.
No va ser fins s.XIX que El Perelló aconseguí independitzar-se’n.
L’any 1640, durant la Guerra dels Segadors, el poble fou atacat per les tropes del Marquès de los Vélez. Quan encara no s’havia recuperat d’aquesta destrucció, la població es veiè involucrada en la Guerra de Successió.
Posteriorment durant la guerra del 36, el poble tornà a ser destruït per l’aviació franquista, poc a poc es va anar recuperant de tantes destroces fins arribar al dia d’avui.