::Inici >EL PROPER LLIBRE ...

EL PROPER LLIBRE ...

  El proper llibre, del qual ja en porto uns anys treballant-hi, serà a manera de l’anterior, dedicat a un tema relacionat amb les terres i gents del lloc on visc.

Tracta sobre el molins hidràulics del Riu Sénia. Un riu de molta bellesa, que serveix de línia divisòria entre Catalunya i València i que compta amb un gran nombre d’edificacions d’antics molins de diferents tipus. Edificacions carregades de molta història, degut a la seva longevitat en el temps i també a la gent que hi va habitar i treballar.

Aquest llibre, també com l’anterior està redactat de forma amena i entenedora tot i ser més elaborat i extens, per tal de que tothom i pugui trobar el que busca i li serveixi per descobrir o aprofundir en el tema. Serà això sí, un llibre molt més treballat i desenvolupat, amb un gran volum d’informació en mols casos inèdita i que descobrirà molts dels molins fins ara oblidats, a més d’aportar nova informació en d’altres ja coneguts.

Es una feina que em reporta per un costat, la feina carregosa de anar esbrinant les dades d’aquests molins, durant anys i inclòs segles de la seva vida ùtil. Al mateix temps, tambè em fa sentir la satisfacció de la feina ven feta i el saber que tant jo com altres persones, se’n beneficiaran del temps que hi dedico i que no és poc.

Així doncs, si no passa res que ho impedeixi, en un temps proper, espero el poder dedicar una part d’aquesta web a aquest proper llibre, molt i molt interessant.

..................................

El que havia de ser el proper llibre, s'ha quedat a mig fer. Es a dir; està tot l'estudi fet, amb totes les dades necesaries, fotografies... etc, però faltaria estructurar, registrar i editar.

El llibre que si he acabat, però no veu la  lum degut a les circunstàncies económiques actuals, és un nou llibre sobre el Monestir de Benifassà.
Aquest llibre, és molt més treballat, aporta nous coneixements desconeguts fins ara i no es centra únicament en el període de l'ultima reconstrucció, sinó que ens dona una visió global i de coneixements des de la seva fundació en temps de Jaume I.
Aquest nou llibre aprofundeix en l'historia del monestir des de els seus inicis fins els nostres dies, amb alguna que altra sorpresa, aporta nou material gràfic i també el tex es trova en català i castellà. 

Si algun filantrop  o editorial té interès en que pugui veure la llum ...