::Inici >EL LLIBRE.

EL LLIBRE.

  En aquest llibre "Reial Monestir Santa Maria de Benifassà, un lloc per descobrir. Història de l'ultima reconstrucció" faig un salt en l'història per situar-me en les circumstàncies històriques que van envoltar la reconstrucció del Monestir de Santa Maria de Benifassà. Un llibre molt interesant desde el meu punt de vista, tant pel amants de l'història com pels curiosos en general, que podràn comparar com i de quina manera es construia abans. El present volum aporta document gràfic de gran interés i en quantitat, de totes les fases de la reconstrucció del centeneri monestir.

El llibre té la part principal amb les fotografies i el text en català, figurant a continuació una traducció del text en castellà.

 Tal com descriu l'editorial en el full promocional, "està escrit de forma amena i entenedora, il·lustrat amb gran nombre de fotografies i descriu els origens i historia del monestir, fent especial menció de la seva ùltima reconstrucció...".

Reial Monestir Santa Maria de Benifassà

  Santa Maria de Benifassà, es un bell monestir enmig de belles muntanyes. Es troba situat en les muntanyes tant properes i volgudes per mi, conegudes com a Els Ports i que en la seva part catalana formen part del Parc Natural dels Ports.

És un monestir amb molta història, molt bonic, tot i que una mica oblidat, en part degut a la seva situació i també pel fet de ser de clausura.

Va adoptar el nom de Benifassà, Benifazar, Benifassar, d’un antic assentament musulmà on i havia el castell de Beni-hassab, existent abans de la reconquesta. També dona nom al territori on es troba situat, a la província de Castelló i que es coneix com a Tinença de Benifassà.

 

És pel fet de ser un element tant proper, carregat d’història i un tant oblidat pels amants d’aquests tipus d’edificacions i persones del voltant, que vaig decidir fer la meva petita aportació, veient que no hi havia practicament material publicat. Primer recopilant informació i desprès publicant el llibre, sense grans pretensions i escrit d’una manera fàcil i entenedora que permeti a tothom interessat, el descobrir aquest monument quasi bé perdut enmig de les muntanyes i terres que l’envolten.

Poder n'hagués pogut fer un llibre més extens i tècnic però, vaig pensar que que per a persones dels voltants i d'altres llocs amb pocs o nuls coneixements sobre història, era fent un llibre no massa carregòs, la manera de poder arribar a tothom.

                        

 

 

 

                                                              

                                                               Sin

 

 

 

 

 

 

Així dons, aquest llibre de 83 pàgines, bilingue i amb mides de 21x 15 cm. que compta amb un total de 73 fotografies de les quals 69 son inèdites, pretén ser una eina útil tant per persones més o menys sabedores d’aquest monestir i la seva història, com per les que els és del tot desconegut.

D'aquesta manera, les persones que descobreixin l'existència d'aquest monestir per primera vegada a través del llibre, podran adquirir un coneixements bàsics sobre el mateix. Les que ja en son en part sabedores i sentin interès, podran ampliar els seus coneixements sobre la seva última reconstrucció, que és la que ens permet observa-lo tal i com és avui dia, tot ajudat pel gran nombre de fotografies de l’època.

 

 

---- Les persones interessades en adquirir exemplars d’aquest llibre, poden fer-ho a través del mail d’aquesta pàgina web. El preu és de 12 € per exemplar, més despeses d’enviament contra-reembors.