::Inici >QUÍ SOC ?

QUÍ SOC ?

  

 

Aquesta es una secció en la que us vull fer quatre pinzellades perquè pugueu saber qui hi ha al darrera d’aquesta web personal, així com una mica els aspectes que la caracteritzen.

Sóc Jaume Castell Cervera,  una persona tot i que tranquil·la, a la vegada inquieta. D’aquelles que els diumenges no es solen estar tirats per casa i per tant, a part de la meva feina diària que hem proporciona el recurs  per viure, tinc d’altres afeccions que si bé no hem reporten diners, si hem suposen una gran satisfacció personal, al mateix temps que em serveixen per omplir el meu temps de lleure, el qual també dedico a la meva família.

De fet sempre m’han agradat  totes  les coses boniques en general, suposo que com a tothom. Per aquest motiu, sempre he tingut un especial  sentiment per les coses antigues, així com per la natura i el medi ambient en general, totes elles de gran bellesa. Per aquelles coses que podríem dir, que no porten el segell de la modernitat i per tant, que no entren dins de la societat de consum i que giren al meu voltant.

Per aquest motiu sempre m’ha agradat saber l'història i els costums dels nostres avantpassats, d’edificis, d’històries i fets... que es troben properes a mi. Sempre he pensat que  poder a les coses més antigues no se’ls hi dóna la importància que es té que donar i de no haver-hi persones que els hi pugui interessar, s’acaben perdent en l’oblit.

Per aquest motiu com podeu veure en una de les meves seccions, he escrit un llibre: “Reial Monestir  Santa Maria de Benifassà, un  lloc per descobrir. Història de l’última reconstrucció”. En aquest llibre com he dit, va començar una de les meves afeccions com  es el fet d’estudiar sobre un tema, sobre allò que he vist moltes vegades i m’ha cridat l’atenció, com edificacions velles, esglésies, molins..., construccions fetes amb pedra, de gran bellesa i que moltes vegades se’ls dóna molt poca importància. Aquest llibre, el vaig començar com un estudi personal sobre aquest tema, sense donar-li més importància i després, veient els coneixements adquirits i la informació que tenia, vaig decidir escriure un llibre que hem va suposar un gran satisfacció personal. A més de l’agraïment de moltes persones, ja que aquest és el primer llibre sobre aquest monestir, aquesta satisfacció personal m’ha fet descobrir una variant oculta de la meva manera de ser, que és el de fer aquests estudis sobre certs temes que m’interessen i que ha part de donar-me un satisfacció pròpia, també serveixen per a que molta informació en relació a aquests temes no es perdi. Podem dir, que això va despertar en mi un “cuquet” i ja no me l’he tret de sobre. Es com una addicció en positiu, que fa que una vegada comencis no puguis parar i després d’aquest llibre, sento la necessitat d’indagar sobre alguns d’aquest temes propers, interessants, per després poder escriure un llibre que serveixi per a totes aquelles persones que puguin estar interessades.

Es per això, que properament en aquesta web, també figurarà el meu pròxim llibre que serà sobre els molins hidràulics del Riu Sénia o be una segona edició molt més ampliada i aprofundida sobre el Monestir de Benifassà. Un llibre que tot i que faci mal dir, perquè jo en soc el propi autor igual que del anterior, crec que serà molt superior al primer, tant en quantitat com en qualitat i és allò que se’n diu, que una cosa quant  es fa per primera vegada,  és més que normal que hi hagin errors conceptuals i d’edició i que he rectificat en aquest segon i proper llibre.

Doncs bé, aquestes són les quatre pinzellades del qui i el perquè d’aquesta pàgina web.

Una persona amant  de la seva terra i de les seves arrels i que per aquest motiu no vol que caiguin amb l’oblit: fets, costums, persones, edificacions, etc.

  Gaudiu d'aquesta web i una salutació de part meva.