::Inici >Currículum

Currículum

CURRÍCULUM VITAE

Dades personals
Estudis
Experiència laboral
Situació actualDADES PERSONALS

NOM: Maria Cinta
COGNOMS: Sanz i Bellmunt
NOM PROFESSIONAL: Cinta S. Bellmunt
LLOC I DATA DE NAIXEMENT: Barcelona, 28 d'octubre de 1963
LLOC DE RESIDÈNCIA: Tarragona
web: http://webfacil.tinet.org/cintabellmunt
bloc: http://cintabellmunt.blogspot.com/
a/e: csb@tinet.cat
DNI: 43.498.416 B


                                                                 ESTUDIS

1. FORMACIÓ BÀSICA

- Màster Erasmus Mundus en Arqueologia del Quaternari i Evolució Humana,
impartit per la Universitat Rovira  Virgili de Tarragona (setembre 2008). Superat amb la defensa de la tesi Estrategias de Comunicación observadas en la prensa escrita portuguesa para salvar los grabados rupestres de Vila Nova de Foz Côa y la posterior socialización de este patrimonio arqueológico. Activitats relacionades que vaig fer mentre superava aquest màster:

 • Alumna de l'assignatura Mètodes d'Investigació en Comunicació a la UOC - 2007
 • Intensive Programme Total Quality Cultural Heritatge Management, Tomar (Portugal) 30, 31 d'agost i 1 de setembre, i Lisboa (Portugal) del 2 al 10 de setembre de 2006, com a estudiant. El programa, va ser organitzat per l'Institut Politècnic de Tomar (Portugal) amb el suport de la Comissió Europea (Programa Erasmus - Sócrates).
 • Participació activa com a voluntaria realitzant tasques de comunicació i treballant en la recollida de dades per a la meva tesi (entrevistes a científics) en el XV UISPP Congress, del 4 al 9 de setembre de 2006.

-  Postgrau en Periodisme Digital. Disseny i gestió de projectes web impartit per la Universitat Oberta de Catalunya iEl Periódico de Catalunya (Juliol 2000).

- Llicenciada en Ciències de la Informació, secció Periodisme, per la Universitat Autònoma de Barcelona (Setembre 1992).

- Nivell C de Català. Títol obtingut a la Universitat Rovira i Virgili el juliol de 1997.

- Anglès. Nivell Upper Waystage 2. Wall Street Institute. Gener 2001.
                  Anglès I. UB. Divisió de Tarragona. Juny 1988
                  Nivell bàsic. Inst. de Estudios Norteamericanos (BCN). Curs 84-85.


2. FORMACIÓ COMPLEMENTÀRIA

Cursos relacionats amb les tasques dels Gabinets de Comunicació d'empreses i institucions.

 • La empresa ante los medios de comunicación, impartit per Núria Vilanova, directora d'Inforpress, agència de comunicació i gabinets de premsa, número 8 en el rànquing espanyol, i Enric Tintoré, periodista de La Vanguardia. Barcelona. Novembre 1996. Més de 10 hores.
 • Com gestionar la comunicació de crisi, impartit per Baltasar Magro, director i presentador del programa Informe Semanal de TVE. Organitzat per  Inforpress. Juliol 1997. Més de 10 hores.
 • La informació digital als Gabinets de Comunicació de les Universitat. Dies 5, 6 i 7 de novembre de 2003, a la Facultat de Formació del Professorat , Campus Mundet de la Universitat de Barcelona. Organitzat per  l'Associació de Professionals de Gabinets de Comunicació i Centres d'Investigació de l'Estat Espanyol (AUGAC). Més de 10 hores.
 • Las TIC en la comunicación Universitaria: Nuevas Tendencias Web. Dies 28, 29 i 30 de març de 2007, a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Organitza: Càtedra Unesco de Direcció Universitària. Més de 10 hores.
 • Curso intensivo "Global Quality Heritage Management. Del 25 de març al 5 d'abril de 2009, a Maçao (Portugal), organitzat per l'Institut Politècnic de Tomar. Distingit per la UNESCO.
 • 14 passes i un pla per millorar el posicionament del meu web. 14 de juliol de 2009, a la Fundació URV, a Reus, impartit per Enraona
 • Curs teòric pràctic d'Etologia de Primats (nivell 1). Dies 7 i 8 d'agost, al Centre de Recuperació de Primats, a Riudellots de la Selva, organitzat per la Fundació Mona. Més de 10 h.Altres cursos d'interès per a la meva formació professional, científica, cultural i de coneixement de l'entorn.
 • El 17 i 18 d’octubre de 1984 vaig participar en el I Simposium Nacional sobre Informació Sanitària en els Mitjans de Comunicació, que es va fer al Palau de la Magdalena, a Santander. Més de 10 hores.
 • El 3 i 4 de març de 1985 vaig assistir a les Jornades de Semiòtica i Comunicació, organitzades per l’Institut de Ciències de l’Educació (ICE) de la Universitat de Barcelona a Tarragona. Més de 10 hores.
 • Durant la segona quinzena de novembre de 1988 vaig seguir un Curs sobre energia nuclear que va organitzar el Servei Mundial d’Informació sobre l’Energia (WISE), a Reus.
 • El 13 de març de 1995 vaig assistir a una Jornada informativa sobre el Pla de Seguretat Exterior per a les Químiques de Tarragona (PLASEQTA), que va organitzar el Col.legi de Periodistes de Catalunya.
 • Del 13 al 16 de novembre de 1995 vaig assistir al III Encuentro de Escritores que va organitzar la Universitat Rovira i Virgili (URV). Més de 10 hores.
 • Del 7 al 10 d’abril de 1997 vaig assistir al IV Encuentro de Escritores de la URVMés de 10 hores.
 • Del 5 al 9 de maig de 1997 segueixo el Seminari Evolució Humana (Paleobiologia i Paleontologia dels Homínids) organitzat per l’Institut d’Arqueologia i d’Estudi del Món Antic de la URV impartit pels professors José María Bérmudez de Castro i Juan Luis Arsuaga. Més de 10 hores.
 • Els dies 16 i 17 de maig de 1997 assisteixo a les Jornades Imatges Gitanes impartit per Ramon Zabalza, organitzades per l’Institut Tarragonès d’Antropologia, a Tarragona.
 • Assistència al V Seminari sobre El Dret Internacional Humanitari, organitzat entre la URV i la Creu Roja de Tarragona i amb la col.laboració de la Federació Catalana d’ONG per al Desenvolupament, del 7 al 22 d'abril de 1999. Més de 10 hores.
 • IX Curs d'Iniciació al tast de Vins - 3a Sessió, impartit per la Facultat d'Enologia de la URV. Del 20 al 30 de gener de 2003, a Tarragona. Organitzat per la Fundació URV. Més de 10 hores lectives.
 • Taller de Creació i Guionatge de Documentals, impartit per David Serra, professor de l'Escola de Narrativa i Audiovisual de la Mediterrània. Del 4 d'octubre de 2003 al 31 de gener de 2004, a Tarragona. Organitzat per la Fundació URV. Més de 10 hores lectives.
 • Curs d'Introducció a l'Evolució Humana, impartit per Carles Lorenzo, investigador de l'equip d'Atapuerca. Del 9 al 19 de març de 2004, a Tarragona. Organitzat per l'Institut Tarragonès d'Antropologia. Més de 10 hores lectives.
 • Jornada sobre Descobrir la Denominació d'Origen Tarragona en directe, programes en curs de la Facultat d'Enologia de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona. Dies 30 de novembre i 1 de desembre de 2007, a Tarragona i cellers del Camp de Tarragona. Organitzat per la secció de Viticultura i Enologia de la Institució Catalana d'Estudis Agraris i la Facultat d'Enologia de la URV. Més de 10 hores lectives.Cursos i seminaris realitzats a la Universitat Internacional Menéndez Pelayo.
 • Del 2 al 13 de juliol de 1984 vaig assistir al curs que dirigia el periodista Miguel Àngel Aguilar sobre Iberoamérica y el Nuevo Orden Informativo, a la seu de la UIMP a Santander. Més de 10 hores.
 • Del 19 al 23 d’agost de 1985, Humor o violència: aquesta és la qüestió, sota la direcció de Peridis, a Santander. Més de 10 hores.
 •  Del 4 al 8 de novembre de 1985 assisteixo al seminari Cuenca, ciudad global. Una experiencia en comunicación, que dirigia Pedro Altares juntament amb Luis Mariñas. Durant els dies del seminari també vaig formar part de l’equip d’investigació sociològica que es va constituir amb motiu d’aquest curs amb els alumnes becats, a Cuenca. Més de 10 hores.
 • Del 15 al 18 de setembre de 1986 vaig fer un seminari sobre La televisión por cable en la Metrópolis del futuro, a Barcelona. Més de 10 hores.
 • Del 25  al 31 de juliol de 1987, La ley y los medios informativos, a càrrec del periodista Juan Luis Cebrián, a la seu de la UIMP a Santander. Més de 10 hores.

3. EINES INFORMÀTIQUES

En el marc del curs de postgrau de Periodisme digital vaig adquirir els coneixements bàsics dels següents programes informàtics i de navegació per Internet: PGP, Word, Photo editor, Acces, Frontpage, MapEdit, Real Player, llenguatge HTML, IRC, GIF Construction, Acrobat Reader, Nestcape Communicator, Internet Explorer, Media Player, Eudora Light, Outlook Express, WinZip, Paint Shop.

Posteriorment, del 12 al 19 de febrer de 2001 vaig assistir al curs de Power Point que va organitzar la pròpia Universitat Rovira i Virgili.

Curs de manteniment de la web, programa Dreamweaver de la Universitat Rovira i Virgili, impartit per l'Escola d'Administració Pública de Catalunya del 21 al 25 d'octubre de 2002.

Curs de manteniment de la web, programa Dreamweaver de la Universitat Rovira i Virgili, impartit per l'Escola d'Administració Pública de Catalunya. Octubre 2004.

Curs bàsic d'Acces, impartit per l'Escola d'Administració Pública de Catalunya, a la URV, el març de 2000

Curs de creació i gestió de pàgines webs amb l'aplicatiu Houdini, impartit per Antaviana, a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona.
 
 


4. IDIOMES

IDIOMA                PARLA                         LLEGEIX                      ESCRIU
Català                  Bé                                  Bé                                   Bé
Castellà               Bé                                  Bé                                   Bé
Anglès                 Regular                         Bé                                    Regular
Francès               Regular                         Bé                                    Regular


                                        EXPERIÈNCIA LABORAL

Des que em vaig iniciar al món del periodisme l'any 1983 he realitzat activitats molt diverses relacionades amb els mitjans de comunicació. En moltes èpoques he hagut de simultanejar vàries feines per les característiques pròpies de l'activitat laboral que desenvolupava i la relació existent entre els diversos mitjans, que a vegades compartien recursos humans.

Des del 2002 publico llibres, de caire molt periodístic i molt sovint biogràfic, sigui de personatges (Lluís Llach, Eudald Carbonell...) o de projectes (TINET, la primera xarxa ciutadana d'Internet a l'Estat espanyol.

També he col.laboro en l'organització de diferents exposicions, en la recerca de documentació, redacció de textos i aportant idees per a la seva posada en escena, i en el manteniment i disseny de webs i blocs.

Últimament també faig de community manager per institucions com l'IPHES (Institut Català de Paleocologia Humana i Evolució Social).


  DIARIS
   

 • El Noticiero Universal (Barcelona). Març 1983- novembre 84. Col.laborava fent reportatges per diverses seccions, especialment relacionats amb la cultura, la vida dels barris i el temps lliure. A l'estiu, aprofitant que tinc una beca a la Universitat Internacional Menéndez Pelayo, a Santander, faig de corresponsal. Ho deixo per anar a El Correo Catalán.

 •  
 • El Correo Catalán (Barcelona) Novembre 1984-Novembre 1985. Col.laborava fent reportatges relacionats amb l'oci i feia substitucions els diumenges a la secció d'Internacional. També vaig fer de corresponsal a l'estiu des de la UIMP a Santander. Ho deixo per dedicar-me més a treballar com a estudiant amb el departament de Teoria de la Comunicació de la Facultat de Ciències de la Informació de la Universitat Autònoma de Barcelona, en la realització de diverses investigacions.

 •  
 • Diari de Tarragona (Reus-Tarragona). Des que el juliol i agost de 1986 vaig treballar com a estudiant en pràctiques a la delegació de Reus he col.laborat amb ells amb moltes ocasions. Principalment he seguit la informació de Tarragona ciutat, però també m'he responsablitzat de diversos suplements i vaig ser l'autora de l'Anuari de l'any 1997.

 •  
 • Catalunya Sud (Tarragona). Setembre 1986-Abril 1987. Coordinava la secció de Cultura i seguia els temes de la ciutat de Tarragona relacionats especialment amb el món universitari de l'actualment Universitat Rovira i Virgili, abans extensió universitària de la Univeristat de Barcelona al Camp de Tarragona.

 •  
 • Avui. Maig 1987-Juny 1990. Era la corresponsal de les comarques tarragonines. Deixo la feina quan les corresponsalies les assumeixen les delegacions de Catalunya Ràdio. Set anys després, l'estiu de 1997 vaig susbtituir al corresponsal a Tarragona durant el seu període de vacances.

 •  
 • Nou Diari (Tarragona). Abril 1992-Novembre 1996. Redactora de Cultura i Universitat. M'ocupava especialment dels temes d'Arqueologia i de fer el seguiment de les activitats de la Universitat Rovira i Virgili. Durant el període lectiu del curs coordinava i realitzava un suplement universitari que sortia cada 15 dies.  Paral.lelament a l'actualitat del dia a dia també escrivia reportatges i entrevistes més a fons sobre recerques científiques i sobre els seus protagonistes. Vaig deixar la feina perquè l'empresa ens devia el sou de varios mesos i s'apropava la seva fi.

 •  
 • El País. Agost 1999. Susbtitució de vacances de la corresponsal a Tarragona. • REVISTES
   
 • Som. Novembre 1984-Estiiu 1986. Revista de cultura popular catalana feta a Barcelona per a tot Catalunya. Ho deixo quan em trasllado a viure a Tarragona.

 •  
 • Setmanari El Món.  Febrer 1987-setembre 1988. Corresponsal de les comarques tarragonines. Ho deixo per passar a El temps, que aprofitava els corresponsals de l'Avui.

 •  
 • Setmanari El Temps. Octubre 1988-Agost 1990. Corresponsal de les comarques tarragonines. Ho deixo quan agafo la corresponsalia de l'Avui. Per acords de grups empresarials, havia de canviar de revista. • RÀDIOS
   
 • Emissora municipal de Barberà del Vallès (Barcelona). Març-Juny 1983. Presentava i dirigia un programa setmanal dedicat a la dona i un altre sobre cultura popular catalana.

 •  
 • Ràdio Fòrum. Emissora municipal de Tarragona. Maig-setembre 1988 i Maig-Novembre 1989. En les dues ocasions era redactora d'informatius.

 •  
 • Cadena 13 - Ràdio Barça. Octubre 1988-Abril 1989. Redactora d'informatius a Tarragona.


 • TELEVISIONS
   

 • Televisió Espanyola. Agost 1990-Març 1992. Formo part de l'equip de la delegació a Tarragona. Treballo fonamentalment pels informatius de Catalunya i el Telediario. També feia reportatges pels programes Teleuna (TV2) i Campo y Mar (TV1). Ho deixo perquè m'ofereixen millors condicions laborals al Nou Diari.

 •  
 • TV3. Televisió de Catalunya. Mentre no va existir la delegació a Tarragona cada dia informava a Barcelona de les previsions i els avisava quan passava alguna cosa. Era la "xivata". Fins que va obrir la delegació i va entrar el nou equip.

 •  
 • Tarraco Visió. Televisió local de Tarragona. Abril 1997-Juny1998, actualment Més TV. Presento i dirigeixo l'espai Feina Feta, un programa dedicat a entrevista polítics de les comarques tarragonines amb la participació dels telespectadors que poden fer preguntes en directe al personatge convidat. Vaig cessar per canvis en la programació. La nova proposta no podia assumir-la per manca de temps.


 • PRODUCTORES DE TELEVISIÓ I VÍDEO
   

 • Estudi 7. Coincidint amb l'època que treballava per Televisió Espanyola, anys 1990-92, col.laborava amb aquesta productora de vídeo i televisió ubicada a Reus  fent guions per a vídeos d'empreses, entitats ciutadanes i culturals. Erem el mateix equip als dos llocs. Ho deixo quan acabo la relació laboral amb Televisió Espanyola.

 •  
 • Seqüència. Amb seu a Tarragona és una de les productores que treballa per TV3. Durant l'any 1999 vaig cobrir diferents informacions pels informatius, tant del comarcal com pel de Catalunya. Ho deixo perquè feia el Postgrau de Periodisme Digital i necessitava més temps per estudiar.
 • Canal 9. Una altra productora de les que treballa per TV3 amb seu a Tarragona. Els anys 2000-2002 he col.laborat amb ells seguint l'actualitat infomrativa, especialment del cap de setmana.
   

  AGÈNCIES DE NOTÍCIES
   

 • Efe. Febrer 1990-Febrer 1991. Corresponsal a Tarragona. Vaig deixar-ho perquè no podia dedicar-me com caldria davant de noves responsabilitats laborals.


 • EMPRESES DE COMUNICACIÓ
   

 • Ángel Catena Free Lance. Gener 1989-Juliol 1990. Col.laborava fent reportatges per diferents diaris i revistes de Barcelona sobre afers relacionats amb les comarques tarragonines: Diari de Barcelona, revista Integral, El Independiente, El correo verde... Ho deixo quan entro a treballar a Televisió Espanyol perquè no puc combinar les dues feines.

 •  
 • Inforpress. Quan em vaig quedar sense feina després de deixar el Nou Diari vaig col.laborar amb Inforpress, facilitant informació i donant suport en treballs que tenien a veure amb les comarques tarragonines.

 •  
 • Arco. Una relació semblant vaig tenir amb amb Arco, empresa que realitza diferents feines per a la pròpia Universitat Rovira i Virgili. Amb Arco vam fer alguns números de la revista Federació Farmacèutica i uns manuals adreçats als estudiants de primer curs de la Universitat de Barcelona per ajudar-los a conèixer com és aquest centre d'ensenyament superior (estructura, funcionaments, serveis, com cal estudiar...) El material no es va editar per canvis en els membres de l'equip de govern (disposem dels documents en preparació en suport informàtic). L'any 2002  he treballat en l'edició de la Guia del Priorat, de caire turístic, patrocinada pel Consell Comarcal del Priorat, supervisant el redactat del contingut escrit per la mateixa institució.

 •  
 • Pau Gavaldà. Gestió editorial i disseny gràfic. Amb seu a Tarragona, i responsables del disseny de la revista Papers de la URV, he col.laborat diverses vegades en l'edició de revistes per empreses des del 1999.
 • Iniciatives Mediterrànies de Comunicació (IMC). Coautora dels textos del guió literari del video i de l'exposició organitzada amb motiu de la celebració dels 50 anys de Caixa Tarragona l'any 2002.


 • TASQUES D'ASSESSORAMENT EN COMUNICACIÓ I PROJECTES DIGITALS
   

 • Des del 1996, en diferents ocasions he col.laborat amb entitats culturals, socials o científiques com assessora en comunicació per a la realització de projectes com revistes, divulgació de les seves activitats, revisions de textos,  i últimament en projectes digitals, especialment pàgines web i presència a les xarxes socials com Facebook i Twitter.
 • Autora de dues pàgines web:
  - http://www.fut.es/~csb/, que és la  meva pàgina personal, i;

  - http://www.fut.es/~csanz/, disseny d'una pàgina web de serveis (amb continguts simulats) que vaig fer com a projecte de final de curs del postgrau de Periodisme Digital, obtenint la qualificació de notable.
   

  

  PUBLICACIONS I REFERÈNCIES EN LLIBRES
   

 • Des de l'època en que estudiava a l'antiga Facultat de Ciències de la Informació, a Bellaterra, he participat en l'edició de diversos llibres i investigacions impulsats per professors universitaris. D'altres referències han estat fruit de la pròpia activitat periodística. Alguns exemples:
  - La salut pública del futuro, del catedràtic Jesús de Miguel, editat el 1985 per Ariel Sociologia, a l'època en que aquest professor era assessor del ministre de sanitat Ernest Lluch.

  - La paz en Centroamèrica, del periodista Leonardo Cáceres. Inclou part d'un estudi meu sobre La difusión de los países latinoamericanos en la prensa de Barcelona. Va ser ser editat per l'Asociación de Periodistas Europeos el 1986.

  - Catalunya Descoberta, de Josep Guia, professor de la Universitat de València. Enceta el llibre amb una entrevista que li vaig fer el 1987 i va sortir publicada al diari Catalunya Sud. Va ser editat el 1990 per Edicions Lluita.

  - Memorial d'aiguats, d'Enric Aguadé, editat pel Centre d'Estudis Comarcal Josep Iglésies, Reus, 1995. Reprodueix part d'un reportatge històric que vaig publicar al Nou Diari amb motiu de les inundacions del 1994 que van patir les comarques tarragonines.

  - Los hechos más relevantes de 1997. Autora d'aquest anuari que va publicar Diari de Tarragona el febrer de 1998.

  - Guia secreta, publicació lúdica editada per la revista Interviu i que es repartia per tot l'Estat espanyol. Vaig fer la part del volum de Catalunya dedicada a les comarques de Tarragona. És una guia sobre bars, restaurants, llocs on allotjar-se i anar de marxa.

  - Autora d'un dels textos que recull el llibre-catàleg titulat Faula neomitològica de festa major. Editat per l'Ajuntament de Tarragona el llibre és fruit de l'exposició  que amb el mateix nom va crear en directe l'artista Josep Maria Rosselló,  el setembre de 2000 en el marc de les festes de Santa Tecla. Entre altres autors dels textos hi ha els poetes Enric Casasses i Olga Xirinacs. Rosselló és col.laborador habitual de la companyia teatral La Cuadra, dirigida per Salvador Távora.

  - Guia del Priorat, editada pel Consell Comarcal del Priorat i coordinada per l'empresa Arco. He supervisat la redacció. Abril 2002.


  LLIBRES PROPIS A DESTACAR

  - Darrere el micro. 69 anys de ràdio a Tarragona, (octubre 2002), coeditat per l'Ajuntament d'aquesta ciutat i Arola Editors. Un itinerari pel que ha estat aquest mitjà de comunicació des dels seus inicis fins l'actualitat, amb la veu dels protagonites.

  - Els somnis de l'evolució, amb Eudald Carbonell (març 2003, 1a i 2a edició). Un repas a la trajectòria professional d'Eudald Carbonell, codirector de les excavacions a Atapuerca, alhora que ressegueix les grans descobertes científiques que han aportat una informació fonamental per conèixer els nostres orígens. Primer llibre que edita National Geographic en català.
  Sis mesos de permanència al rànking dels llibres més venuts.
  10.500 exemplars venuts.

  - Los sueños de la evolución, d'Eudald Carbonell i Cinta S. Bellmunt (novembre 2003). Títol original Els somnis de l'evolució. Editat per RBA-National Geographic. Traduccció: Cinta S. Bellmunt.

  - Lluís Llach, el noi de Cal Vall. Un viatge pel seu món a Porrera, (octubre 2004) amb Josep R. Grau. El cantautor català explica directament la seva vinculació amb aquest poble del Priorat: les seves relacions personals, els treballs efectutas des d'aquí, com veu el món des d'aquestes terres... Editat per Cossetània Edicions.

  Traduït a l'alemany. Disponible en versió digital.

  - TINEThistòria, 10 anys de la primera xarxa ciutadana d'Internet a l'Estat espanyol, (abril 2006). Un repàs per la trajectòria d'aquesta xarxa de la mà dels propis protagonistes i amb aportacions d'experts com Vinton G. Cerf i José Luis Pardos. Coeditat per OASI (Organisme Autònom per a la Societat de la Informació de la Diputació de Tarragona) i Arola Editors.

  - El catalanisme evolutiu (setembre 2011) amb Eudald Carbonell. Aquest arqueòleg aplica el seu pensament sobre l'espècie Homo sapiens, al cas de Catalunya i apunta idees de debat sobre el futur del nostre país.  Editat per Ara Llibres. Entre els llibres més venuts

  - Sicus, 20 anys amb sabor de rumba (desembre 2011). Prenent com a fil conductor la biografia de Sicus Carbonell es fa un repàs per la vida gitana i per la rumba catalana, amb l'opinió de més de 60 rumberos, antropòlegs i periodistes. Editat per Cossetània Edicions.


  Cliqueu aquí per obtenir més informació sobre les publicacions esmentades


   

  TRADUCCIONS DEL CASTELLÀ AL CATALÀ DE LLIBRES D'ALTRES AUTORS

  • Lluís Llach, sempre més lluny, de Juan Miguel Morales i Omar Jurado. Més informació aquí


  ORGANITZACIÓ D'EXPOSICIONS

  Col.laboració amb idees, recerca d'informació i redacció de textos de les exposicions:

  - 50 anys de Caixa Tarragona (2002)

  - 10 anys de l'emissora municipal Tarragona Ràdio (2006)PREMI
ex aequo Petxina Oberta 2011 a l’IPHES per la seva atenció als mitjans de comunicació i la difusió que fa de les seves activitats

  El vaig recollir el 3 de juny de 2011 com a responsable de Comunicació d'aquest institut - Discurs


                                   SITUACIÓ ACTUAL


LABORAL
Responsable de Comunicació de l'Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES), dirigit per Eudald Carbonell. Oficialment des del gener de 2008, encara que fa 20 anys que col.laboro amb ell en temes de Comunicació a l'entorn de la seva activitat i del seu equip.

La tasca desenvolupada des de l'IPHES ha merescut el Premi ex aequo Petxina Oberta 2011 del Col.legi de Periodistes de Catalunya per l'atenció prestada als mitjans de comunicació i la difusió que es da de les activitats d'aquest centre de recerca.
          Entre les feines que desenvolupo faig de Community manager:
 • Manteniment de sis blocs:
         - Les activitats de l'IPHES, de caire generalista sobre les tasques de recerca, docència i socialització que desenvolupa aquest institut.

        - el personal d'Eudald Carbonell

        -  The IPHES's expert blog destinat a informacions científiques de l'IPHES per a entesos en la matèria

        -  IPHES Actualidad adreçat a la comunitat hispanoparlant i centrat en les notícies que l'IPHES genera a Amèrica Llatina

        - Sapiens en el qual Eudald Carbonell analitza notícies científiques sobre evolució humana

        -
el meu personal http://cintabellmunt.blogspot.com/
    


 • Manteniment de dos Canals al YouTube
         - IPHESvideos http://www.youtube.com/iphesvideos

        - Un de personal http://es.youtube.com/cintabellmunt • Gabinet de Comunicació i Relacions Externes de la Universitat Rovira i Virgili. Tècnica de suport. Des del setembre de 1997.

 • Ocasionalment col.laboro en la divulgació de diferents activitats d'entitats culturals i científiques o amb la confecció de material amb el mateix objectiu, sigui en suport digital, paper o audiovisual.
 • En preparació: un parell de nous llibres