::Inici >Estudis dentals

Estudis dentals

Al Centre de Diagnosi per la Imatge comptem amb un Departament d'Estudis Dentals, que permet un ràpid i efectiu diagnòstic i tractament de patologies maxilo-facials i orals al complet.

Els estudis dentals que es realitzen són la ortopantomografia, el dentascan i la teleradiografia lateral de crani.

Ortopantomografia

Imatge6 - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

La ortopantomografia és una radiografia panoràmica que ens mostra la totalitat de les estructures orals i que es realitza que en un aparell específic denominat ortopantomògraf. Aquesta tècnica permet l'estudi simultani i comparatiu d'ambdós articulacions, les branques ascendents i la totalitat de las arcades alveolodentals.

Els ortopantomògrafs ens permeten, mitjançant una sola radiografia, obtenir una idea real del estat de la boca del pacient, informació de les estructures dentals, implants, mandíbula i maxilar.Dentascan

El Dentascan és un programa dental per a la col·locació d'implants.

El Dentascan genera reconstruccions transversals a través dels maxil·lars, a partir de la informació obtinguda dels talls axials efectuats amb un escàner, el que ens permet visualitzar un altre pla no observat en les radiografies simples.

Al CDI donem les imatges visualitzades en suport digital o pel·lícula radiològica.Teleradiografia lateral de crani

Consisteix en una radiografia lateral del crani, posant especial atenció a les estructures toves facials. Serveix de base per a estudis cefalomètrics. Utilitza per l'estudi de l'ortodòncia.