::Inici >TAC Helicoidal

TAC Helicoidal

La TAC (Tomografia Axial Computeritzada) és una tècnica de diagnòstic per la imatge clínicament disponible des de els anys '70, i actualment forma part de le eines habituals de diagnòstic, pràcticament com una radiografia convencional. La imatge és el resultat de combinar l'us dels Raigs X, amb tecnologia informàtica.

En la tècnica del TAC Helicoidal s'han aconseguit grans avanços. Utilitzant els mateixos principis que la tomografia tradicional, aquesta tècnica aplica a més a més un sistema integrat de detectors i tubs de Raigs X, que roten al voltant del pacient, amb una translació simultània del mateix a través d'aquest sistema.

Les dades obtingudes són processades per sofisticats sistemes de computació, aportant-nos un model geomètric del volum de tota la secció estudiada. D'aquesta manera, permet la reconstrucció d'imatges no tan sols en qualsevol dels plans axials, coronals i sagitals, i en tots els oblics imaginables, sinó també de volum, el que significa composar una imatge tridimensional (3D) i poder rotar-la a l'espai en tots els sentits i a més assignar-li un color diferent a cada òrgan.

Tipus de TAC d'alta resolució

TAC de crani
TAC de sinus paranasals
TAC de tòrax
TAC abdominal
TAC hepàtic
TAC de pancrees
TAC renal
TAC d'extremitats
TAC vertebral