::Inici >Teixint xarxes.

Teixint xarxes.

 

Més d'11 milions de nens i adolescents pateixen problemes de salut mental a la Unió Europea, segons un informe d'Unicef publicat aquest dilluns. El Fons de les Nacions Unides per a la Infància, Unicef, ha constatat que entre els adolescents amb problemes de salut mental un 4% pateix desordres depressius i un 8% ansietat. "Els nois són molt més propensos que les noies a patir problemes mentals fins als 14 anys, mentre que les noies tenen lleugerament més tendència a patir-ne entre els 15 i els 19 anys", conclou l'estudi. D'altra banda, l'informe torna a situar Espanya com l'estat de la UE on la taxa de pobresa infantil és més alta: un 28%.

El projecte "Teixint xarxes de suport a Atzavara-arrels" va néixer de la necessitat de donar una resposta per part de l'equip tècnic de l'entitat, amb especial suport i acompanyament als infants, adolescents i joves participants de l'associació i les seves famílies que es troben en situació de vulnerabilitat i estigmatització pel seu context social, ara agreujat per aquest nou escenari.

Aquest projecte s'insereix de manera transversal a l'entitat per tal de promoure l'atenció i el benestar dels infants, adolescents, joves i les famílies amb la finalitat d'aprofundir i repercutir positivament, tant en l'àmbit emocional com en l'àmbit social i de l'entorn més proper. Es tracta de garantir l'acompanyament i el suport de l'equip de professionals d'Atzavara-arrels en relació amb el seu creixement personal i maduratiu, vetllant pel benestar individual, col·lectiu i comunitari de les persones. 
Teixint