::Inici >Empowering for Inclusion

Empowering for Inclusion

Empowering for Inclusion (E4I) ha estat seleccionat per la Comissió Europea com un dels projectes beneficiaris de la convocatòria Rights, Equality and Citizenship.

La iniciativa, presentada pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, té per objectiu influir en el jovent per a erradicar el racisme, la xenofòbia i altres formes de discriminació i, en particular, la islamofòbia i l’antigitanisme.

En un context d’actituds i comportaments discriminatoris creixents, E4I treballarà durant els propers dos anys per incidir directament en prop de 2.000 joves i en la comunitat a la qual pertanyen.

El projecte vol impactar en aquest col·lectiu a través de la formació, la sensibilització i el suport a actuacions organitzades pel mateix jovent, emprant les xarxes comunitàries que ja són presents arreu del país. Els elements innovadors i els aspectes diferencials del projecte són precisament la diversitat del grup objectiu i dels territoris, així com l’enfocament d’empoderar i de treballar amb una mirada comunitària amb l’ús dels recursos existents.

Mitjançant intervencions en una vintena de centres educatius de secundària i en els equipaments cívics dels municipis i barris on estan ubicats, E4I aplicarà una metodologia pedagògica, de la mà de la Fundació Marianao, capaç de millorar el respecte a la diversitat i d’enfortir la cohesió social al territori.


E4I

Alumnat de 4t d'ESO de l'Institut Cristòfol Despuig de Tortosa.


Curs