::Inici >#SAiDenuncia

#SAiDenuncia

ACTUA!  649 644 874


SOS

El Servei d’Atenció i Denúncia (SAiD) és un servei gratuït de SOS Racisme - Catalunya que neix a partir de l’Oficina d’Informació i Denúncies (OID) que es va crear l’any 1992 per atendre a aquelles persones, grups i col•lectius que hagin estat víctimes  o testimonis, de fets i/o comportaments racistes o xenòfobs, així com denunciar l’aplicació desigual dels seus drets.

Aquest servei ofereix una atenció integral que fa necessari afrontar l’atenció a les víctimes de forma complerta atenent no només la gestió i resolució del conflicte que ens presenten si no oferint també un suport a nivell social i personal, en aquells casos que sigui necessari. Són moltes les persones que pel seu color de pell, el seu origen o la seva cultura pateixen agressions i discriminacions d’índole xenòfoba o racista, veient així vulnerats els seus drets fonamentals.

El SAiD és la pedra angular de les accions de denúncia de SOS Racisme - Catalunya: el racisme i la xenofòbia amenacen aspectes massa valuosos per quedar-nos de braços creuats. Així, el SAiD cerca sensibilitzar sobre el respecte als drets inherents de tots els ciutadans i ciutadanes, com també actuar contra la discriminació racista, per tal de treballar a favor de la integració efectiva de totes les persones que viuen al nostre país.

SOS Racisme - Catalunya i Atzavara-arrels van signar a l'any 2012 un acord de col·laboració entre ambdues entitats en la detecció de situacions de racisme per abordar els conflictes que es puguin generar i aixì millorar la convivència i la cohesió social al municipi.

L'Associació Atzavara-arrels ofereix a la ciutat de Tortosa i a les Terres de l'Ebre el Servei d'Atenció i Denúncia per a les Víctimes de Racisme i Xenofòbia (SAiD) que gestiona SOS Racisme - Catalunya des de fa 25 anys.Presentació de la diagnosi: L'estat de la cohesió social a Tortosa.

Diagnosi
InVisibles

 sosracisme.org/invisibles-lestat-del-racisme-a-catalunya-informe-2022/