::Inici >Què és l'Ateneu Cambrilenc?

Què és l'Ateneu Cambrilenc?

Logo Ateneu Cambrilenc

 

L'Ateneu Cambrilenc és una entitat sense ànim de lucre que coneix a fons la realitat social i cultural que envolta la nostra comarca, així com les seves inquietuds i necessitats.

Presentació de l'Ateneu Cambrilenc
Jordi Collado, Ramon Canalda i Carolina González, en la presentació, ahir a la tarda, de l'Ateneu Cambrilenc

Ahir a la tarda, el Centre Cultural i Ocupacional va acollir l'acte de presentació de l'Ateneu Cambrilenc, una associació sense ànim de lucre que planteja el seu àmbit d'actuació en el camp del lleure a través d'un esplai i un agrupament escolta marí.

Agrupament Escolta Marí, el proper mes d'abril

El president de l'Ateneu Cambrilenc –Ramon Canalda– atenia a Revista Cambrils Diari Digital i explicava que "l'objectiu és donar a conèixer a la resta de la població de Cambrils l'activitat d'un grup de persones dedicat a l'educació en el lleure. Formarem un esplai que es posarà en marxa aquestes properes festes de Nadal i també treballarem en la creació de l'agrupament escolta marí, la constitució del qual preveiem que es faci efectiva el proper mes d'abril. A banda, dins de l'Ateneu també es crearan diferents seccions que duran a terme tot un seguit de projectes locals destinats a tota la població, ja siguin impulsats des de l'Ateneu Cambrilenc, propostes d'altres associacions o particulars que vulguin apropar les seves".
Pel que fa a la posada en marxa de l'agrupament escolta marí, Canalda va comentar que "la idea és començar a formar monitors i contactar amb la gent que hi estigui interessada per tal posar-ho en marxa el proper mes d'abril". Així doncs, en el marc de la campanya "Capbussa't amb nosaltres...", els joves que estiguin interessats en formar-se com a monitors d'aquest agrupament poden escriure a l'adreça a.e.mestral@cambrilsciutat.org o bé trucar al telèfon 655 520 006.

L'Ateneu tindrà cinc seccions

Durant la presentació d'ahir a la tarda, la secretària tècnica de l'Ateneu Cambrilenc –Carolina Gonzàlez– va ser l'encarregada de detallar el funcionament del mateix. Segons va comentar, "actualment hi ha set persones al capdavant de l'Ateneu Cambrilenc" que són Ramon Canalda com a coordinador general; Carolina Gonzàlez com a secretària tècnica; Maria Morell i Maite Moreno com a dinamitzadores de recursos; Otilia Llaves com a encarregada de la infraestructura i activitats infantils; Elena Gonzàlez encarregada de les activitats juvenils i per a adults i Clara Balcells, a càrrec de la qüestió d'imatge i qualitat.

Carolina Gonzàlez va explicar que l'Ateneu Cambrilenc es dividirà en cinc seccions: la infantil –dels 3 als 12 anys– a càrrec d'Otilia Llaves; la secció juvenil a càrrec de Maria Morell; la secció de tradició i festes catalanes amb Elena Gonzàlez; la secció de cultura amb Ramon Canalda i la secció de la recuperació història de la qual se n'encarregarà Clara Balcells.

Properes activitats

Les primeres activitats organitzades per l'Ateneu Cambrilenc s'encetaran properament amb un casal de Nadal que tindrà lloc entre el 23 de desembre i el 5 de gener. Abans de les festes nadalenques, també s'impulsarà una campanya de recollida d'aliments per a les famílies més necessitades. Aquesta iniciativa es posarà en marxa juntament amb la col·laboració de Càrites. De cara al mes de gener, concretament el dia 24, també presentaran la 1r Fira Agroecològica, sobre artesania i tot tipus de productes naturals. D'altra banda, Canalda també va explicar d'altres futurs projectes de caràcter mediambiental que es volen tirar endavant com "els horts urbans" o d'altres relacionats amb l'educació com "El Bus a peu", per a l'impuls de l'activitat física entre els escolars cambrilencs.

La gent que estigui interessada en participar i formar part de l'Ateneu Cambrils es pot posar en contacte a través de l'adreça de correu electrònic ateneucambrilenc@tinet.cat o bé als telèfons 655 520 006 i 679 408 029.

Per tancar l'acte de presentació d'ahir, també es va comptar amb la presència del director de la Fundació Casal Amic –Jordi Collado– que va oferir una xerrada sobre "25 anys de Fundació Casal Amic. Acció Educativa des de la Xarxa Associativa".

* Extret de la Revista Cambrils Digital, divendres, 27 de novembre del 2009.Esdeveniments