::Inici >2014

2014

 

 
 
PRESENTACIÓ COL·LECCIÓ JOIES DE JOAN SERRAMIÀ A CASA BOFARULL
serramia2
 El passat dia 31 de maig fou presentada a la Casa Bofarull de Els Pallaresos (Tarragona)  una nova col·lecció de joies de l'artista tarragoní Joan Serramià. Intervingueren en la presentació el delegat de Cultura Sr. Jordi Agràs, un regidor de l'Ajuntament de Els Pallaresos, Josep M. Jujol junior i el mateix autor Joan Serramià en presencia de les propiètaries de la casa i un notable nombre d'invitats. Es serví un refrigeri al mateix jardí de la casa. Les dames assistents fins i tot pogueren emprovarse les joies que están inspirades en el petit univers jujolià de la Casa Bofarull construcció que aquest any ha estat protagonista al pavelló català de la Bienal d'Arquitectura de Venècia.
 
centredelectura
 DIJOUS DIA 15 DE MAIG, CONFERÈNCIA SOBRE L'ART DE JUJOL  AL CENTRE DE LECTURA, A LES 19h.

jujolareus
 
JVJOL A LA BIENAL DE VENÈCIA
 
 bofarull25
 

La Casa Bofarull de Els Pallaresos (Camp de Tarragona) ha esdevingut aquest any l’eix vertebrador del Pabelló Català a la Bienal d’Arquitectura de Venècia que de la ma de l’arquitecte Josep Torrents adquireix protagonisme sota el títol Arquitectures empaltades. L’enfoc d’aquesta mostra es basa en la transformació d’antics edificis i espais mantenint les petjades del passat. La intervenció emblemàtica en aquest antic edifici es va dur a terme durant 20 anys al primer terç del segle XX i ara presideix l’espai representant l’arquitectura catalana i completen el contingut de la mostra 14 projectes de diverses generacions. La intervenció de l’arquitecte tarragoní queda ampliament il·lustrada amb fotografies i documents de l’Arxiu Jujol el qual ha pres part activa en aquesta edició cedint obra original per a l’exposició. La mostra s’organitza en dos blocs: un enfocat en el procès de concepció i realització de les obres i l’altre en la percepció que en té l’observador. Al mateix temps l’actor Sergi López ha protagonitzat una perfomance al mateix edicifi, la qual es projecta complementant els continguts. La mostra es podrà visitar fins el proper mes de noviembre. 

 
jujolabrafim
L'exposició va ser inaugurada per la regidora de Cultura, amb una notable participació de 54 persones molt interessades en el tema. La conferència va ser il·lustrada amb una projecció de diapositives. En acabar aquesta projecció-conferència va tenir lloc un animat diàleg entre el públic i el conferenciant.

El diumenge següent com a cloenda es projectaren un parell de pel·licules il·lustrant l'obra arquitectònica i artística de Josep M. Jujol, les quals van ser seguides amb molt d'interès pel públic asistent.