::Inici >2013

2013

 
JVJOL ARQUITECTARTISTA A SANT JOAN DESPÍ
L'exposició itinerant "Jujol Arquitectartista" es va clausurar el passat 17 de novembre a la Torre de la Creu, un dels emblemàtics edificis de Sant Joan Despí, obra de l'arquitecte tarragoní. La inauguració va tenir lloc el  17 d'octubre i anà a càrrec de l'alcalde sr. Antoni Poveda. Va ser visitada per més de dues centes persones. 
A la mostra es projectava un video de 20 minuts, produit i realitzat per l'Arxiu Jujol en el que es podia gaudir de l'obra de l'arquitecte al municipi de Sant Joan Despí. 
SJD100
cartellsantjoandespi
cartellrenau
 
vistabella24
 
vistabella30
vistabella31
 
 constanti23
renau1
 
renau12
 
 
 canonja
 
 canonja1
 
 selva1
 
 selva1
 
 alcover2
 
 alcover
 

CONFERÈNCIA AL CENTRE PARROQUIAL DE CONSTANTÍ


El passat divendres,   25 de gener, la Parròquia inicià el XIII cicle de col·loquis amb experts, corresponent al 2013, amb el 1r. col·loqui dedicat a l’arquitecte Jujol i a la seva obra, assenyaladament la que es conserva a l’església parroquial de Constantí. En fou ponent el Sr. Josep Ma. Jujol fill, el qual acompanya la seva exposició amb la projecció d’imatges. Seguiren amb atenció l’exposició 65 assistents. El ponent presentà l’arquitecte Jujol en la seva diversificada faceta, que el feia competent en els diferents oficis i professions relacionats amb l’arquitectura (dibuixant, gravador, pintor, i expert en els diferents oficis relacionats amb la construcció). Comentà amb més detall les obres conservades a l’església de Constantí: barana del presbiteri (ara instal·lada al cor), les reixes de les capelles del Santíssim i de la mare de Déu dels Dolors, la reixa dels baptisteri amb l’anyell, la pica baptismal (des de 1965 en desús), els arrimadors del presbiteri, els bancs, els confessionaris ...). El Sr. Jujol obsequià a la Parròquia un exemplar de l’obra Jujol a Tarragona. Amb els seus aplaudiments els presents expressaren al ponent el seu agraïment, que amb aquesta exposició contribuí a un millor coneixement de la nostra església.
constanti45
 

CONFERÈNCIA A CREIXELL

El passat 12 de gener, l'arquitecte-professor de l'Escola d'Arquitectura Joan Mercadé Brulles, va disertar sobre la figura i l'obra de l'arquitecte Jujol fent particular incidència en la seva actuació al poble de Creixell. On hi ha el vistós campanar que el 1917 va millorar l'arquitecte Jujol. 

A l'acte hi van assistir 48 persones, totes van sortir entusiasmades de la magnífica disertació del conferenciant. Des d'ara la gent de Creixell valoren i estimen encara més el seu campanar.


creixell45
 
EXPOSICIÓ A CREIXELL

Des de el dia 12 fins el 27 de gener va tenir lloc l'exposició titulada "Jujol Arquitecteartista" , a la Casa de Cultura del poble. La mostra estava formada  per una série de plafons vistosos i molt didàctics que posaven de manifest l'art arquitectònic escultòric pictòric i dibuix de l'arquitecte Jujol. Ha estat molt visitada i elogiada per tots els visitants.
creixell46