::Inici >Articles d'interès >Article de Josep Suriol

Article de Josep Suriol

Article de Josep Suriol i Sardà soci núm. 201 del Club Gimnàstic de Tarragona 
La cloenda del centenari del Teatre Metropol, obra de l’arquitecte Josep Maria Jujol, es va fer el passat 27 de gener amb la presentació del llibre Jujol a Tarragona, de Josep Maria Jujol fill. Fou presentat per la directora del Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona, la Dra. Rosa M. Ricomà. El fill de l’arquitecte va fer una explicació acurada del llibre. La Sra. Carme Crespo, tinenta d’alcalde de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona va obrir i tancar l’acte de cloenda de l’any del centenari. El Sr. Josep Maria ens va explicar anècdotes del llibre que ha vist la llum. Ens va dir: «De Jujol encara queden coses per descobrir. En aquest llibre es trobaran sorpreses».
Per a mi, Sr. Jujol, va ser una sorpresa agradable sentir i llegir que l’estendard del Club Gimnàstic de Tarragona fou dissenyat per Jujol, el seu pare. Oidà!, la senyera més bonica de tots els clubs esportius d’Espanya, la bandera del Club Gimnàstic de Tarragona, fundat l’any 1886, fou beneïda el 6 de març del 1927 pel cardenal arquebisbe de Tarragona Francesc d’Assís Vidal i Barraquer –el proper 6 de març farà 84 anys de la seva benedicció– i l’apadrinament va anar a càrrec de la Sra. Josepa        Norregaard de Bonet i el Sr. Josep Solé.
El proper 1 de març es compliran els 125 anys de la fundació del Club Gimnàstic de Tarragona i em resulta agradable per a mi explicar que la bandera del club fou dissenyada per Jujol l’any 1927.
El pal és coronat per la Tau de Santa Tecla, símbol de la ciutat i la seva patrona. De contorns airosos i aureolada per una branca de roure i una altra de llorer, símbols de la fortalesa que ha d’adornar tot esportista i de la victòria a què aspiren.
L’anècdota és la lletra O que queda englobada en la C, a primera vista s’hi veu Gimnàstic, però també es pot llegir en castellà. Durant la dictadura del 1923-1930, calia no córrer cap perill.
 
nastic2     nastic1
 Museu Club Gimnàstic de Tarragona