::Inici >Temporada 2007/2008

Temporada 2007/2008

Programa

L'Associació Amics de la Música de Valls és una entitat sense ànim de lucre que neix com a eina cultural al servei de la nostra ciutat i les comarques properes, amb l’objectiu de facilitar l’accés de tots els ciutadans a la música simfònica, obrir l’interès dels vallencs per la música, sobre tot els joves, difondre la música i exercir les activitats afins, lluny de tota discriminació, i cercant una societat respectuosa i interessada per la identitat cultural de cadascú. Especial atenció pels joves que, fins a divuit anys, han assistit als concerts amb caràcter gratuït; i els jubilats que ho han fet a uns preus reduïts. Fins ara els vallencs afeccionats a la música no gaudien d’una oferta musical estable en diferents cicles, que inclou música clàssica interpretada per músics i agrupacions de reconegut prestigi internacional, malgrat que també acull joves músics nascuts a les comarques de l’Alt Camp en els inicis de la seva carrera artística.

Hem donat prioritat per la divulgació del món de la música relacionat amb els intèrprets o compositors originaris o vinculats a Valls i al Camp de Tarragona.
A partir d’aquests principis ha programat pels mesos de setembre 2007 - juny de 2008 les NITS DE CLÂSSICA, amb els següents concerts:
1.- Dijous 27 de setembre de 2007 ORQUESTRA DE CAMBRA DE TERRASSA, amb el concertista de piano, JOAN RUBINAT. Amb un programa fet amb obres de Mozart, Mendelssohn i Reinecke, atractives pel públic en general i amb la qualitat suficient per un concert inici d’una temporada.
2.- Dijous dia 11 d’octubre de 2007, concert amb la mezzosoprano Elena GRAGERA acompanyada al piano per Antón Cardó (natural de Valls). Considerats uns dels millors liederistes actuals. Interpretaren obres de Schumann i Schubert.
3.- Divendres 16 de novembre de 2007, L’Orquestra CAMERATA XXI, amb el seu director Tobias Gossmann i el violinista solista          , que van interpretar diverses obres d’autors clàssics, el concert de violí i orquestra de Beethoven i la simfonia num. 6 de Schubert.
Concert patrocinat per Caixa de Tarragona.   
4.- Dijous 20 de desembre de 2007, L’Orquestra Filharmònica Concerto, amb els solistes Jaume Torrents (guitarra) i Antón Serra (flauta), ex professor de l’Escola de Municipal de Música de Valls, que van interpretar obres de Sarasate, Rodrigo, i es va estrenar un concert del propi Jaume Torrens.
5.- Dijous 30 de gener de 2008, Schubertiada,una sessió musical feta amb obres de cambra i lieders de Schubert i també obres de Schumann, coordinat i dirigit per Antón Cardó. 
6.- Dijous 21 de febrer de 2008,  ECLECTICORDIA, orquestra de guitarres, que es va fundar a Tarragona i dirigeix Danielle Kassner, amb 30 membres, entre ells de l’Alt Camp i del Tarragonés. 
7.- Dijous 6 de març de 2008, Homenatge a Isaac Albèniz, per Albert Nieto, piano, amb obres d’Albèniz, i dels tarragonins Guinjoàn i Guix (estrena).
8.- Dijous 3 d’abril de 2008, Barcelona Modern Project, que dirigeix el vallenc Marc Moncusi, i que van interpretar obres de músics contemporanis.
9.- Dijous 15 de maig de 2008, Orquestra Filharmònica de Catalunya, dirigida per Carles Coll amb Daniel Ligorio (pianista) amb lligams familiars a alls i l’Alt Camp. Van interpretar obres de Strauss, Tchaikovsky, Haydn i Gershwin. 

10.- La temporada finalitza el dia 5 de juny amb el quartet TETRAUK, que es un quartet de joves músics en període de perfeccionament de la seva formació, afincats a Madrid i un d’ells nascut a Valls i un altre a Alcover. Van demostrar el gran treball que estan realitzant i la gran qualitat de les seves interpretacions de les obres de Beethoven i Mendelssohn.