::Inici >Temporada 2019-2020

Temporada 2019-2020

  Una temporada singular

Benvolguts, de bellnou teniu entre mans el programa de la catorzena temporada de concerts Nits de Clàssics que orga- nitza l’Associació Amics de la Música de Valls/JJ MM de l’Alt Camp. Hem preparat una temporada estructuralment dife- rent, rica i densa amb contingut. Inclou un projecte conjunt amb l’Associació Musical Eduard Toldrà i l’Institut d’Estudis Vallencs, consagrat a l’obra de tres personatges cabdals de la cultura universal: Ludwig van Beethoven, 250è aniversari del naixement; Robert Gerhard, 50è aniversari de la mort, i el poeta Josep Carner, 50è aniversari de la mort. Aniversaris importants d’aquestes tres figures que coincideixen en l’any 2020. La contundència dels aniversaris coincidents és irre- petible.

Per la rellevància dels tres personatges i la seva obra dediquem un ampli espai inherent per aquests concerts, dintre del programa global de la temporada Nits de Clàssics. Aquesta programació commemorativa, que singularitzem com a Nits de Clàssics: GERHARD, BEETHOVEN, CARNER. UNA CELEBRACIÓ, tindrà una continuïtat fins al febrer del 2021 on, dintre de les Festes Decennals de la Candela, celebrarem el concert de cloenda d’aquestes efemèrides.

La transcendència d’una iniciativa cultural d’aquesta ambició, aprofitant els noms que li donen forma, té una vida pròpia i projecta el nom de Valls al món. Cal recordar que Beethoven serà celebrat arreu, però no Gerhard i Carner, dos referents indiscutibles de la cultura catalana, que han deixat una obra comuna important.

Robert Gerhard és el compositor català de projecció universal més important del segle XX. Josep Carner és l’exemple paral·lel en l’àmbit de la literatura.

El dimarts, 24 de setembre vinent, celebrarem una sessió a l’Aula Robert Gerhard, de l’Institut d’Estudis Vallencs, per presentar aquest capítol de la temporada dedicat a Gerhard – Beethoven – Carner.

Comença la catorzena temporada. La contundència dels aniversaris Gerhard, Beethoven, Carner coincidents és irrepe- tible; esperem que sigui la pujança que exalci la vinent temporada de música a Valls. Esperem que el públic i les enti- tats continuïn sent el motor d’aquest projecte cultural per a la nostra ciutat. Un projecte de cultura musical que pretén entreteixir un cicle de concerts de tots i per a tots, amb un programa d’activitats complementàries amb entitats locals i comarcals.

ROMAN GALIMANY
PRESIDENT