::Inici >Temporada 2011/2012

Temporada 2011/2012

Concerts

La sisena temporada de Nits de Clàssics ve marcada per trobar-nos en plena crisis econòmica. La nostra Associació va fer un gran esforç la passada temporada participant activament en les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela: l’estrena mundial del ballet Ariel, amb música del vallenc Robert Gerhard, decorats de Joan Miró i text de Vicenç Foix. Un èxit de participació de les escoles de Valls, en unes representacions de gran qualitat reconegut per molts vallencs, i també per personalitats del camp cultural d’arreu del país, així com la totalitat dels mitjans de comunicació que es van fer raso d’aquest esdeveniment. Però si que ens va decebre el poc interès i poca valoració que en van fer des de l’organització de les Decennals. Podem dir des d’ara que aquesta obra de Gerhard està lligada a les Decennals de 2011. També la nostra Associació va patrocinar completament, i així col·laborà amb l’esperit religiós d’aquestes festes, amb la solemne Celebració Eucarística del darrer dia de les festes, el dia 6 de febrer, amb la Missa de la Coronació i l’Exultate Jubilate de Mozart. Per tant, una implicació important, en el camp cultural i religiós, en la celebració de la nostra ciutat.
Aquesta activitat va comportar unes despeses molt importants. Les administracions, local, provincial i autonòmica, han restringit considerablement les subvencions. Això afegit, per diversos motius, al descens del nombre d’associats, fa que la prudència sigui la norma a tenir present al fer la programació d’aquesta temporada. Us presentem una programació variada i de qualitat, i pensant en oferir lo millor dintre de les nostres possibilitats i disponibilitats dels intèrprets, aportant els títols més emblemàtics del repertori de música, anomenada, clàssica. També mantenim un dels nostre objectius, com és promocionar i donar a conèixer als intèrprets i compositors de la nostra ciutat de les comarques properes.
Pels motius exposats anteriorment el primer concert de la temporada serà el diumenge dia 27 de novembre. El concert Recital d’òpera, amb un programa d’àries i duos de òperes ben representatives del mon líric, interpretats per joves cantants que estan actualment a la primera fila de la lírica dels nostres teatres, com podeu comprovar en la seva trajectòria professional que publiquem en el programa. Per nosaltres és una immensa satisfacció comptar, entre l’esplèndid elenc de noms propis que s’uneixen en aquesta gran trobada artística, amb un bon nombre de vallencs i també de la nostra comarca, de qui tindrem l’oportunitat d’escoltar el seu art. 
El dia 26 i 27 d’abril es celebrarà, a Barcelona i a Valls, el 2nd International Robert Gerhard Conference sobre l‘obra de Robert Gerhard, organitzat pel Centre for Research in New Music, de la University of Huddersfield. La nostra Associació participa en la seva organització juntament amb l’Institut d’Estudi Vallencs. Un esdeveniment cultural de ressò internacional i on la nostra ciutat serà una de les seus. Així reivindicarem, una vegada més i dintre de les nostres possibilitats, la figura i l’obra d’aquest gran músic vallenc reconegut mundialment i tant poc valorat a casa nostra.
El cicle Nits de Clàssics, va néixer com una proposta cultural per nodrir de música la nostra ciutat, amb el suport que ens han donat tots els nostres socis des d’un bon començament, com també el suport logístic que hem rebut de la Regidoria de Cultura. El cicle va dirigit a l’atenció, no sols del melòman vallenc sinó també d’un públic divers capaç d’apreciar en el seu conjunt la rica oferta artística i cultural d’aquest cicle de concerts. 
Un cicle per a tos els públics. Una cita encaminada a convertir-se en trobada ineludible del millor de la cultura musical a la nostra ciutat. Per això hem plantejat un nivell de qualitat i exigència que ha sigut – des de l’inici – sant i senya de la nostra trajectòria.
No es aquest un lloc per entrar en detalls d‘una programació ja ben tancada pels mesos inicials i que trobaran en les pàgines següents. No obstant això, si que volem subratllar la pluralitat de la programació que no vol limitar-se a un format musical.

NITS MUSICALS A MONTBLANC

Festival de Música a Sant Francesc

Des del 30 de juny fins el 4 d’agost l’entorn privilegiat de la vila de Montblanc serà la seu del Festival de Música a Sant Francesc, amb una oferta única, per les comarques de l’Alt Camp i la Conca de Barberà, centrada en grans veus, concerts simfònics, jazz i concerts de cambra. Sant Francesc serà el marc per solistes i formacions de prestigi en el nostre país. Amb aquesta edició encetem un projecte ambiciós per fer que el Festival Musical de Sant Francesc de Montblanc sigui considerat com un dels esdeveniments culturals de l’estiu més importants de les nostres comarques.
El programa que presentem en aquesta primera edició, pretén donar resposta a tres objectius: oferir una música que delecti i captivi a tothom, que sigui interpretada per artistes de gran qualitat a uns preus molt assequibles i amb la possibilitat de l’abonament a tots els concerts.
Creiem que amb aquest projecte associem la música a un entorn excepcional per adelitar-se tots els assistents.