::Portada >Un Perro Andaluz + El Testamento de Orfeo

Un Perro Andaluz + El Testamento de Orfeo

Dimecres 9 desembre 21.30 h - Gratuït
 
CICLE CINEMA CLÀSSIC D’ARIADNA

80è aniversari d’
UN PERRO ANDALUZ, de Luís Buñuel

Posteriorment projecció d’ EL TESTAMENTO DE ORFEO, de Jean Cocteau
És una història més o menys coneguda: Dalí, Lorca i Buñuel es coneixen a la Residencia de Estudiantes de Madrid, que va esdevenir epicentre artístic d’una generació d’artistes que va revolucionar l’art espanyol, i que són encara de referència mundial.
Anaren a París, llavors capital cultural del món, van beure de les avantguardes (expressionisme, futurisme, dadà) i van assistir al naixement del surrealisme, fruit de les cendres de la resta d’ismes.
Le Chien Andalou és el primer film que es pot catalogar de surrealista. Guió de Dalí (un secret a veus), filmació de Buñuel i part de la interpretació de Lorca. Es fonamenta en la lliure associació d’idees i l’ús de símbols per cercar el jo inconscient. La troballa, sempre sorprenent i inquietant. En paraules del mateix Buñuel “és perillós treure el cap a l’interior”.
La sessió es complementa amb "El Testamento d'Orfeo" de Jean Cocteau. Pel·lícula de 1959 que s'emmarca en el les maneres de fer del surrealisme, però ja han passat 30 anys, i és interessant comprovar l'evolució del moviment.