::Inici >PROJECTES >PLA VERD ANZA

PLA VERD ANZA

La localitat d’Anza, ubicada a 10 km d’Agadir, aproximadament, és un exemple de la deixadesa i la més absoluta desconsideració medioambiental. Amb un gran nombre de fàbriques i industries contaminants, els seus habitants han patit en els darrers 30 anys les conseqüències que això comporta. Las últimes generacions han crescut en precàries barraques, al mig d’insalubres olors generats pel fum i el pols de les fàbriques properes, sense que ningú hagi fet res per intentar evitar l'impacte de l’activitat industrial en el medi ambient.

Per tal d'intentar pal·liar aquestra situació, des del Lycée Collégial d’Anza, que acull als nois i noies de la zona, s’està intentat implementar un admirable projecte d’educació i sensibilització mediambiental, malgrat de l’etern obstacle de la manca de mitjans.

Amb aquesta intenció, durant el present curs escolar, l’Associació Utinam col·laborarà amb la comunitat educativa d’Anza en el disseny, gestió i cofinançament del seu programa mediambiental, per tal que els alumnes, com a actors principals del futur de la regió, siguin capaços de desenvolupar un estil de vida respectuós amb el medi en que habiten, despertant en els mateixos l’afany per analitzar, comprendre i intentar resoldre els problemes que afecten al seu entorn.

Des que es van iniciar les activitats relatives al Pla Verd, els alumnes han tingut l’oportunitat d’aprendre sobre les especies i varietats de la flora originària de la regió i les particularitats del seu cultiu i cura, i han pogut elegir i plantar gran quantitat d’arbres i arbusts autòctons, creant nous espais verds i recuperant entorns desforestats al seu voltant.

11 Recuperación espacios verdes
 

El passat mes de febrer i com a part de les activitats organitzades, s’han iniciat els treballs d’adequació de les proximitats del Lycée Collegial Ibnou Kaldoun, havent-se descarregat 60 m3 de terra fèrtil que serviran de substrat per a les gran diversitat de plantes decoratives, arbusts i arbres autòctons que, amb la finançament d’Utinam, els alumnes han triat i comprat.
 
Durant els pròxims mesos, els mateixos nois i noies procediran a la seva plantació, reg i cura procurant que, abans de les vacances d’estiu, les plantes hagin arrelat amb èxit.

0 Compra plantas  
  6 Preparación terreno  4 Compra plantas 
5 Preparación terreno   3 Compra plantas 
 
 


El Pla Marroc Verd


Al marc del “Pla Marroc Verd” que el gobern està portant a terme en aquest país i que pretén convertir a l’agricultura en un dels principals motor del desenvolupament social i econòmic del Marroc, diferents institucions socioeducatives estan realitzant accions paral·leles per tal d’intentar sensibilitzar a la ciutadania sobre la importància del medi ambient.

També a Utinam som conscients de que l’educació ambiental ha de ser part fonamental de la formació dels infants i joves, i que pares i professors, com a responsables i promotors de la seva educació integral, han d’iniciar una reflexió ètica al respecte i emprendre estratègies innovadores per a l’ensenyament eficaç dels necessaris continguts i valors mediambientals.

Amb aquesta finalitat, el que en Utinam hem anomenat Projecte PLA VERD neix amb la intenció de que s’institueixi com a un eix transversal amb l’objectiu de sensibilitzar a les noves generacions sobre la importància de preservar el medi ambient i desenvolupar un estil de vida respectuós amb el mateix.

En aquest sentit, la incorporació de las TIC al currículum escolar ofereix un entorn d'aprenentatge ideal per a difondre els principis que es fomenten en el projecte PLA VERD, possibilitant la utilització  estratègies innovadores per a l’ensenyament eficaç dels necessaris continguts i valors mediambientals i, en aquest sentit,  creiem que l’educació ambiental ha de ser part fonamental de la formació dels infants i joves.

IK3.jpg 
 IK 1.jpg           IK2.jpg


PROJECTE PLA VERD
Creació d'espais verds i recuperació d'entorns desforestats

.